Jump to content

Photo

Tarcze w szosie ?

2153 replies to this topic

#1761 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 posts
  • SkądGdańsk

Posted 03 September 2020 - 21:11

Chłop miał po prostu pecha.Ja kiedyś w bucie spd wdepnąłem w psią kupę i wpiąłem się w pedała :) Czy to oznacza,że spd jest złe ? :)

Nie. To znaczy, że ktoś nie sprzątnął po swoim psie a Ty miałeś pecha. A co do loda, to historia z tych, co to się niemal nie zdarzają. A jednak... Choć gdyby to były obręczówki, to działałyby nadal. Tylko że prawdopodobieństwo takiego zdarzenia, jest bliskie zeru.

#1762 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 posts
  • Skądz Polski

Posted 05 September 2020 - 16:40

I kolejny etap ze zwycięzcą na retro rowerze. Gdzie ta przewaga tarcz (w górach)???

#1763 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 September 2020 - 16:48

Bo nie miał hamulców. Ja tam wolę jednak od czasu do czasu zahamować. Nie ścigam się.😄

#1764 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 posts
  • SkądPodhale

Posted 05 September 2020 - 16:57

I kolejny etap ze zwycięzcą na retro rowerze. Gdzie ta przewaga tarcz (w górach)???

Kolarze TDF to i nogami potrafią hamować:-) 

Facebuk i  YT  Strava

#1765 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 September 2020 - 17:12

A niektórzy to nawet dupą...😉
  • manfred likes this

#1766 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Posted 05 September 2020 - 17:19

Kolarze TDF to i nogami potrafią hamować:-)

Otoz to, dla mnie jako ciezkiego amatora, ktory lubi jezdzicc po gorkach tarcze naprawde wygrywaja.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

#1767 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 posts
  • SkądPodhale

Posted 05 September 2020 - 17:28

Otoz to, dla mnie jako ciezkiego amatora, ktory lubi jezdzicc po gorkach tarcze naprawde wygrywaja.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Ja się bałem tarcz jak diabeł święconej wody dopóki nie przejechałem się ok 78 km /h i musiałem hamować :-)

• Born Ready and cauchy like this

Facebuk i  YT  Strava

#1768 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,922 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 September 2020 - 17:35

A czego tu sie bac?

#1769 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 posts
  • SkądPodhale

Posted 05 September 2020 - 17:40

A czego tu sie bac?

Bo szurają ;-)

Facebuk i  YT  Strava

#1770 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 posts
  • SkądGdańsk

Posted 05 September 2020 - 17:47

Lepiej niech szurają hamulce, niż dupa po asfalcie...
  • cauchy and Dejw like this

#1771 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 05 September 2020 - 18:37

Zjazdy w wielkich tour'ach to stan umysłu, a nie hamulców.

Proponuję jeździć na czym kto chce, a nie udowadniać  ch... wie co na stu stronach.

• EmPe, Yar_Tur and manfred like this

#1772 wymoczek

wymoczek
  • Użytkownik
  • 69 posts
  • SkądRG

Posted 05 September 2020 - 19:23

I to ostatnie zdanie ARGI powinno zakończyć te  troche już nudne  rozważania o wyższosci jednych lub drugich spowalniaczy .Proponuje temat odkopać za rok i zobaczymy czy coś się zmieniło.

#1773 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2,241 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 September 2020 - 13:44

Dziś złapałem się z grupką: 10 osób - 9 na tarczach. A w 2018 często byłem jedynym na tarczach :)
  • Born Ready likes this

#1774 przegibek

przegibek
  • Użytkownik
  • 260 posts

Posted 06 September 2020 - 14:46

Ja się bałem tarcz jak diabeł święconej wody dopóki nie przejechałem się ok 78 km /h i musiałem hamować :-)

Kurde, podziwiam, mi się jeszcze nigdy nie udało przejechać tak długiego odcinka bez hamowania...

• artho likes this

#1775 przegibek

przegibek
  • Użytkownik
  • 260 posts

Posted 06 September 2020 - 14:51

wpiąłem się w pedała :)

Wpina się w pedał a nie w "pedała" (w tym drugim przypadku chodzi o homoseksualistę, zatem widzisz że nieznajomość prostej zasady języka polskiego spowodowała że dokonałeś przypadkowego coming outu i samozaorania  ;)

• marcin. likes this

#1776 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,895 posts

Posted 06 September 2020 - 15:51

Kurde, podziwiam, mi się jeszcze nigdy nie udało przejechać tak długiego odcinka bez hamowania...

I to jeszcze w godzinę ;).

Wpina się w pedał a nie w "pedała" (w tym drugim przypadku chodzi o homoseksualistę, zatem widzisz że nieznajomość prostej zasady języka polskiego spowodowała że dokonałeś przypadkowego coming outu i samozaorania  ;)

Czy cały ten wątek może spaść jeszcze niżej, czy może jednak warto go już przeorać przez moderację kasując/przenosząc połowę dywagacji do działu z offtop? Jak zwykle mnie lekki offtop nie męczy, tak w tym wątku mam wrażenie, że nic do przodu nie poszło od miesięcy. A temat jest przecież ciekawy. Tylko pisanie w kółko tego samego trochę mija się  z celem, chyba, że ktoś wykorzystuje ten wątek do zwiększenia liczby postów na forum (jakieś 15 lat temu na forach to było modne, dobrze pamiętam te czasy polskiego internetu i świetnej technologii phpBB w wersji 2...).

#1777 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 posts
  • SkądPodhale

Posted 06 September 2020 - 16:16

Komentarz przenoszę do działu " Most Stupid". Nie chcesz doradzać nie pisz. Chcesz błyszczeć,wysmaruj się oliwką.

Facebuk i  YT  Strava

#1778 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2,895 posts

Posted 06 September 2020 - 17:11

Wychodzi na to, że jest wręcz przeciwnie -> tylko dzięki tarczom można teraz uzyskać tzw. "clean look" (w sensie bez kabli) :)

W sumie to jest zdanie prawdziwe u większości producentów, ale nie u Trek-a. Madonki jak najbardziej były clean mimo szczęk ;)

#1779 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 06 September 2020 - 17:30

Niezły koncert wyjących tarcz był na dzisiejszym etapie tdf. Piękna sprawa. 

• bazyl33 likes this

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#1780 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 posts
  • Skądz Polski

Posted 06 September 2020 - 18:16

Szczęki i retro rowery rulez! To już powoli staje się nudne 😂

Reply to this topic