Bo jest złożony na cięższej ramie Scultury 5000.Koła leciutkie, a jednak kloc, taka waga bez pedałów, licznika
Nowości sprzętowe
Napisano 05 grudzień 2021 - 11:22
- zapomniałem o tym że tu trzeba trimować a w górach jest tego sporo
- w dolnym chwycie zmiana biegow to niezła gimnastyka
Serio nie wiem czemu di2 nie zeszlo jeszcze chocby do 105tki
- Marcin321 lubi to
Napisano 05 grudzień 2021 - 14:33
Pieniądze, na obecnym etapie cena 105 będzie parę procent niższa od ultegry, więc kto to kupi.
Mam jeszcze pytanie odnośnie baterii. Przewody będą w ramie schowane, ale bateria może być zewnętrzna SM BTR1 i wewnętrzna SM BTR2, ma ktoś doświadczenie które rozwiązanie jest lepsze ?
Napisano 05 grudzień 2021 - 15:54
Aktualnie na wyjezdzie uprawiam Ghosta na 105tce ze szczękami i o ile szczęki jako-tako dają radę o tyle mechaniczna zmieniarka to już dla mnie totalny archaik
- zapomniałem o tym że tu trzeba trimować a w górach jest tego sporo
- w dolnym chwycie zmiana biegow to niezła gimnastyka
Serio nie wiem czemu di2 nie zeszlo jeszcze chocby do 105tki
Ostatnio na trenażer wpiąłem rower mojej dziewczyny (Spec Ruby na 105 5800) bo mój był pozbawiony korby (czekałem na pomiar mocy z inpeak). Musze powiedzieć, że miałem bardzo podobne odczucia co Ty, całe szczęście na trenażerze nie trzeba tyle przerzucać .
Canyon Aeroad CF SLX
Specialized Amira 2014 - sprzedany
Napisano 05 grudzień 2021 - 17:40
Pieniądze, na obecnym etapie cena 105 będzie parę procent niższa od ultegry, więc kto to kupi.
Mam jeszcze pytanie odnośnie baterii. Przewody będą w ramie schowane, ale bateria może być zewnętrzna SM BTR1 i wewnętrzna SM BTR2, ma ktoś doświadczenie które rozwiązanie jest lepsze ?
Bateria zewnętrzna mocowana na szynie pod koszyk.
To oficjalnie. Niektóre firmy produkujące rowery jeszcze w erze baterii zewnętrznych miały baterię pod suportem. Plus taki że baterię łatwiej wymienić. Ładować też, roweru nie trzeba ustawiać na długość kabla do gniazdka. Sensownie było baterię czasem wymontować i wyczyścić. Bo szyna mocująca lubiła się zapchać.
Baterie zewnetrzne miały też jeden olbrzymi plus - były praktycznie bezproblemowe. Wewnętrzne wymieniałem kilka razy.
Sama bateria jest tez tańsza.
- Bodek10 lubi to
Napisano 05 grudzień 2021 - 21:15
zewn. baterie to byl wynalazek dla pierwszej wersji Di2, czy to jest jeszcze stosowane to nie wiem
chodzi tez o to, że bateria sama ma chip, który musi być updatowany i nie wiem czy ta stara może być zupdatowana aby działała z nowszymi wersjami Di2
szczerze mówiąc od 4 sezonów jak mam Di2 nigdy nie musiałem wyjmować baterii ze sztycy, tylko gdy coś z kablami kombinowałem.
Tylko, że przycisk klikasz, a przy mechanice musisz dźwignię pchnąć, a to jednak spora różnica.
dokładnie o to mi chodzi kończy się zjazd, a jest z wiaterkiem, zaczyna się lekki podjazd, dobrze się jedzie, nie chcesz wracać na łapy, tylko 1-2 koronki lżej - wychylaj całą dzwignie, o rety
Napisano 05 grudzień 2021 - 21:24
wychylaj całą dzwignie, o rety
Niedługo to już kręcenie korbą będzie problemem
- muzycom, piotrkol, mikroos i 5 innych osób lubią to
Napisano 05 grudzień 2021 - 21:41
I tak powstały ebajki
- Prozor, Senninho, 4gotten i 3 innych osób lubią to
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?