Wygląda jak z czasów Armstronga. A może miał jakiś silniczek i dla tego nie potrzebował super aero konstrukcji?
Nowości sprzętowe
Napisano 05 kwiecień 2016 - 19:25
Napisano 05 kwiecień 2016 - 21:22
Wygląda jak jakiś Spec.
Niby MTB, niby stare, bo z lutego, ale...12 rzędowa kaseta. Już wkrótce i u ciebie w szosie I pewnie będą kombinować, żeby pogodzić to z dwurzędową korbą na dzisiejszych bębenkach, albo, żeby interes się kręcił to wprowadzą nowy standard szerokości piasty dla szosówek, bo czemu niby nie..?
http://www.bikeradar...e-gossip-46344/
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 05 kwiecień 2016 - 22:19
Muszą coś wymyślić, bo rynek gnuśnieje, a ostatnie nowinki są albo za drogie i idą do topowych modeli (elektroniczne grupy), albo ich wprowadzanie idzie jak po grudzie (tarcze, hydraulika, mocowanie kół bolt thru), albo technika jeszcze nie pozwala na ich masową produkcję (grafen w ramach i innych elementach, oprócz opon).
Same lżejsze ramy mnie nie bawią, bo to mogą nam sączyć w nieskończoność obniżając co roku wagę o 3 gramy i wciskając kit, że "w jednym na tysiąc testów w laboratorium NASA osiągnęliśmy takie aero, że dostaniecie półtora wata więcej i utniecie 6 sekund na stu kilometrach, pod warunkiem, że po drodze nie zderzycie się z jakąś pszczołą, bo wtedy będzie tylko dwie sekundy". Czekam na jakąś nowość o której nie zapomnę za miesiąc.
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
#1368 Gosc_tobo_*
Napisano 06 kwiecień 2016 - 06:53
Zastanawia mnie jak będzie wyglądała trwałość główki tego Domane, jeśli na górze będzie elastycznie - przecież raczej nie tylko u góry bo - chyba - ta dźwignia jakoś musi pracować, jak to każda dźwignia. Podsiodłówka z dwóch części i syf który się może tam dostawać - nie wiem...
Napisano 06 kwiecień 2016 - 12:09
Wygląda jak jakiś Spec.
Niby MTB, niby stare, bo z lutego, ale...12 rzędowa kaseta. Już wkrótce i u ciebie w szosie I pewnie będą kombinować, żeby pogodzić to z dwurzędową korbą na dzisiejszych bębenkach, albo, żeby interes się kręcił to wprowadzą nowy standard szerokości piasty dla szosówek, bo czemu niby nie..?
Czekam aż skrócą ogniwa łańcucha żeby przeskok między biegami był mniejszy.
Napisano 06 kwiecień 2016 - 16:48
I pewnie będą kombinować, żeby pogodzić to z dwurzędową korbą na dzisiejszych bębenkach, albo, żeby interes się kręcił to wprowadzą nowy standard szerokości piasty dla szosówek, bo czemu niby nie..?
Niewykluczone, pewnie że tak, ale będzie to wiązało się ze zmianą linii łańcucha, a więc przeprojektowaniem korb.
Czekam aż skrócą ogniwa łańcucha żeby przeskok między biegami był mniejszy.
To byłoby dość ciekawe rozwiązanie i zamiast skoku 7% było by 5 lub 10 przy różnicy dwóch ząbków. Ale ile taka sensowna rozpiętość kasety miała by rzędów? 15 najmniej, a więc obowiązkowo zmiana szerokości piasty.
Napisano 06 kwiecień 2016 - 20:31
Domane 2017 SLR
http://www.trekbikes...al/domane_tech/
Co o nim sądzicie?
Dla mnie super, szczególnie wersja z tarczówkami. Można zwiększyć poziom tłumienia, założyć opony
32 mm i poszaleć po szutrach czy leciutkim terenie albo usztywnić, założyć opony 25 mm i pośmigać
na szosie.
A tak na marginesie: Trek pokazuje już modele 2017, a Unibike nie pokazał jeszcze kolekcji 2016 hehe.
Napisano 12 kwiecień 2016 - 22:26
Czyżby nowe Ultimate na rok 2017 miały wygladać miedzy innymi tak :
Szczerze to marzy mi się taka wersja - czarny mat z białymi dodatkami
Mam mega dylemat, czy kupować teraz rower z aktualnej kolekcji, czy poczekać na modele przyszłoroczne. Tylko kiedy je pokażą? Wez i tu tyle czekaj Ehhh ide w kojo się dalej bić z myślami...
Napisano 12 kwiecień 2016 - 22:59
Napisano 13 kwiecień 2016 - 10:37
Modele na 2016 były w ofercie od mniej więcej połowy sierpnia z dostawą w listopadzie. Ja zamawiałem pod koniec października, rower przyszedł w połowie grudnia.
nie do końca - ultimate zamawiany w sierpniu przyszedł 2015 i nie było jeszcze info o 2016
aeroad zamawiany we wrześniu przyszedł koniec listopada ale sam nie wiem czy 2015 od 2016 w tym modelu się czymś różni
Napisano 14 kwiecień 2016 - 18:36
Domane 2017 SLR
http://www.trekbikes...al/domane_tech/
Co o nim sądzicie?
Oglądałem dziś na żywo wersję na hamulcach obręczowych. Bardzo mi się podoba, rama sprawia wrażenie dopieszczonej w każdym szczególe. Suwak do regulacji tłumienia blokowany jest śrubką od koszyka bidonu.