szytki
Napisano 09 listopad 2014 - 11:50
- mikroos lubi to
Napisano 27 listopad 2014 - 13:02
Witam szosowców. Mam pytanie techniczne odnośnie montażu szytek przełajowych na alu obręczach. Kupiłem szytki Challenge Grifo (jest już dystrybutor w PL!!) i mam dylemat czy kleić klejem czy na taśmie. "Czołówka CX w Polsce" tj. Mexller Team kleją je na taśmie (jeżdżą na Grifo i Limusach) i po kilku wyścigach mówią, że się nie odklejają. Tutaj i gdzie indziej wyczytałem, że trzeba szytki do CX kleić na klej. Ma ktoś doświadczenie z jednym bądź drugim?
Napisano 27 listopad 2014 - 13:15
Taśma trzyma równie mocno i jest znacznie prostsza w użyciu, choć teoretycznie generuje nieco większy opór (wg mnie całkowicie pomijalny w przypadku przełaju).
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 27 listopad 2014 - 14:10
Napisano 30 listopad 2014 - 10:47
Witam szosowców. Mam pytanie techniczne odnośnie montażu szytek przełajowych na alu obręczach. Kupiłem szytki Challenge Grifo (jest już dystrybutor w PL!!) i mam dylemat czy kleić klejem czy na taśmie. "Czołówka CX w Polsce" tj. Mexller Team kleją je na taśmie (jeżdżą na Grifo i Limusach) i po kilku wyścigach mówią, że się nie odklejają. Tutaj i gdzie indziej wyczytałem, że trzeba szytki do CX kleić na klej. Ma ktoś doświadczenie z jednym bądź drugim?
To do szytek nie jest potrzeba "specjalna" obręcz ? Co Fulcrum 7 da radę wkleić szytkę przełajową ?
Napisano 10 styczeń 2015 - 12:19