Miyata 512 198x - pomoc!
Napisano 29 wrzesień 2012 - 13:21
Wartość zależna jest od ogólnego stanu ramy, materiału itp. Chyba nie muszę mówić, że jakiekolwiek pęknięcie totalnie zwala cenę do niskiego poziomu? Oczywiście ramy te naprawia się lutując - jakby co.
Na Allegro nie patrz - jak widzę te totalnie różne ceny dla podobnych ram, albo kupione za duże pieniądze byle co (jakościowo albo kiepski techniczny stan) to tylko krew jasna zalewa.
Jeśli ta Miyata jest na rurkach CrMo, jeszcze do tego cieniowanych unikalnym patentem (rowkowanie w kształcie ślimaka) to warto zostawić. Stal to stal - długowieczna, o ile dobrze wykonana, zlutowana, a mufy co najmniej w miarę dobre. Sam wybrałem stalową ramę tyle, że nie z jakiejś górnej półki (Raleigh Quasar) i na pewno długo posłuży. No a jak przeczytałem, ze Tobie bez większego kłopotu weszła piasta 8-biegowa, to może i u siebie na próbę na razie spróbuję włożyć takowe kółko? ;-)
Napisano 29 wrzesień 2012 - 18:09
Ta Miyata pewnie należy do krótkich ram? Miałem prawdopodobnie 210 - w każdym bądź razie na pewno jakaś ramka tego producenta. Miała rozmiar 59 i długość górnej to tylko 56. Na mój wzrost 176 cm była super. Zastanów się nad dość długim mostkiem - mam nadzieję, że 110 mm da radę. Obecnie mam ramkę, o której pisałem w poprzedni poście i też wymiar 59-podsiodłowa/56-górna - mostek ok. 8 cm i jest w porządku, mimo tego, że kilka osób tutaj to kwestionowało (bo nie znali długości górnej rury ramy)... Lekko jeszcze podniosłem (przekręciłem wyżej) kierownicę na mocowaniu w mostku, by był przyjemniejszy górny chwyt na klamkach. I teraz jest w ogóle dobrze. :-)
Napisano 29 wrzesień 2012 - 19:03
Cytat
Nie chciałbym tutaj być niemiły, ale sam napisałem że długościowo jest ok, 540mm na długość przy 470mm wysokości to chyba nie najgorzej prawda?Dla mnie to jakieś nieporozumienie, bo wszyscy się patrzą w tę rurę podsiodłową jakby to było najistotniejsze. A przecież równie ważna, jak nie bardziej jest długość górnej rury.
Napisano 02 październik 2012 - 19:38
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 02 październik 2012 - 21:36
mam Koge i nabite na ramie ze to jest 58 rozmiar wysoki i mierzony jak pisałem tak jest , wiec tak podawaj.
za to z tej powyżej pieknej fotki z dupy strony wnioskuje ze deczke mala, ale jak Ci podchodzi ....... 60 za mało, zrób 120 + wtedy powiesz
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 29 październik 2012 - 22:37

Dodaj odpowiedź