Rafalek, konstrukcja baterii 2032 własnie zwiera styki. Można to zrobić też kawałkiem drutu.
Pomysł otrzymany od producenta - CycleOps.
Tej masz racje! Rzeczywiscie wkladajac odwrotnie baterie zwiera sie styki
Przepraszam, nie pomyslalem!
Napisano 05 lipiec 2013 - 11:36
Napisano 05 lipiec 2013 - 19:32
Nie ma czegoś takiego jak pomiar mocy z HR, to jedynie szacunkowo wyliczana moc i dokładne to niestety nie jest... :/na coś wygodniejszego i jeszcze z możliwością pomiaru mocy z HR
Napisano 05 lipiec 2013 - 20:54
Napisano 05 lipiec 2013 - 21:43
- zabawka? Nie ująłbym tego tak, jak ktoś traktuje jako zabawkę, tylko po to, żeby się ekscytować skaczącymi cyferkami, to faktycznie ma ma co kupować. Co innego, jeśli traktuje się miernik mocy jako narzędzie treningowe - wtedy miernik mocy powinien być jednym z pierwszych na liście zakupów.na PowerTap'a kasy wydawać nie będę bo to za droga zabawa niestety :/
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 06 lipiec 2013 - 07:03
Napisano 10 listopad 2013 - 14:03
Mam od jakiegoś czasu problem z PowerCal'em. Po włączeniu Garmina, wykrywa opaskę i wszystko by było ładnie, tylko są problemy z wyświetlaniem pulsu. Pokazuje losowe wartości, nie ma ciągu czyli np. raz pokazuje 240, raz 0 raz 150 i na takich wartościach się zawiesza. Baterie wymieniłem na nową, styki sprawdzałem wyglądają ok. Używam żelu do EKG, ale na samej wodzie też tak się dzieje.
Miał ktoś może podobny problem? Czy wysyłać na gwarancję?
Napisano 11 listopad 2013 - 00:01
Mam od jakiegoś czasu problem z PowerCal'em. Po włączeniu Garmina, wykrywa opaskę i wszystko by było ładnie, tylko są problemy z wyświetlaniem pulsu. Pokazuje losowe wartości, nie ma ciągu czyli np. raz pokazuje 240, raz 0 raz 150 i na takich wartościach się zawiesza. Baterie wymieniłem na nową, styki sprawdzałem wyglądają ok. Używam żelu do EKG, ale na samej wodzie też tak się dzieje.
Miał ktoś może podobny problem? Czy wysyłać na gwarancję?
Miałem podobny problem i odesłałem na gwarancji. Odesłali naprawiony czujnik.
Serwis polegał na włożeniu na 10 sekund odwrotnie baterii. Zwiera wtedy styki i resetuje urządzenie.
Jeżeli to nie pomoże to jeszcze może być problem z paskiem a nie czujnikiem. Mam jeden pasek garmina który pokazuje dziwne odczyty niezależnie jaki czujnik mu podłączę.
Napisano 11 listopad 2013 - 20:54
Napisano 12 listopad 2013 - 11:00
Akitigra reset nie pomógł. Jutro odeślę zestaw na gwarancję, zobaczę co z nim zrobią. Chyba sobie kupię zamiast PowerCal czujnik tętna Premium Garmina.
Sprawdź jeszcze czy to nie problem opaski. Te z PC i starsze Garmina głupiały od elektrostatyki.
Często miałem głupie odczyty przy np. jeździe pod wiatr w suche dni.
Garmin wymienił mi opaskę na premium nową, ale własnie ona ostatnio też sfiksowała i pokazuje tętno 220 niezależnie czy jest założona czy nie.
Pasują opaski od polara i z nimi nie było problemów. Cena polarowej opaski ok 60zł.
Napisano 12 listopad 2013 - 12:21
PC poszło na gwarancję. Się okaże co było nie tak. Innej opaski niż od PC nie miałem, wiec nie wiem czy to nie wina samego paska. Jeśli to pasek to mam nadzieję że wymienią i odeślą. Jak nie uda się im naprawić to dam sobie z PC spokój i kupię Garmina pulsometr.
Napisano 14 luty 2014 - 21:07
PC wrócił z gwarancji. Przez jakiś czas nie miałem z nim problemu, ale znów zaczął się zawieszać. Zamówiłem miękkie elektrody Polar'a i PC działa od tygodnia bez problemu. Jednak okazało się że to wina opaski.
Niestety elektrody Polar'a są oblane gumą, kostka nie chce siedzieć dobrze i co jakiś czas sama wyskakuje. Chyba będę musiał trochę przyciąć te gumowe osłony ![]()
Napisano 24 marzec 2014 - 18:53
Kilka pytań/niejasości
1.Czy tu chodzi o licznik Joule??? np. http://www.powertap.com/collections/computers
2.Może ktoś sie orientuje, czy ten licznik pokazuje nachylenie drogi w procentach, w sieci ciężko coś wyszperać.
Dokładniej czy na jednym ekranie możemy mieć puls i nachylenie drogi a najlepiej jeszcze moc i kadencję.
3.Ta opaska na serce musi być specjalna jak rozumiem- nie może być zwykły pasek na ANT jak choćby Garminowski a to że pokazuje moc to tylko i wyłącznie zasługa oprogramowania nie opaski ( w sensie mądrzejszej opaski nie zwykłej)
4.Czy ,, ta specjalna opaska na serce'' działa ze smartfonami ,Garminami czy innymi licznikami w standarcie ANT czy tylko z tymi ,,Joule''.