Polscy producenci...
Posted 14 October 2008 - 15:21
Posted 14 October 2008 - 16:47
A gdzie Ty chcesz kupić opony Stomil skoro nie sa już produkowane?
Teraz tylko CST z tych tańszych a nie złych, droższe Author lub najtańsza chińszczyzna, lub drogie Conti, Michelin, Hutchinson, itd.
HA mam taki sklep we wro gdzie są jeszcze opon Stomil 700x25 i 700x28
Posted 14 October 2008 - 17:05
Zeby nie bylo, ze u nas tak w PL zle, to jednak mozna dostrzec kilka zalet w porownaniu do np. Niemiec. Mimo kapitalnych drog i fenomenalnego oznakowania (a jezdze po dawnym, zapyzialym NRD`owie) to brakuje tam zycia. Wsie sa puste, praktycznie nie ma sklepow, nie ma zycia, nie ma niczego
Wydaje mi sie, ze jeszcze dlugo nie bedzie mozna zlozyc roweru na polskich komponentach.
Gosc_Anonymous_*
Posted 17 October 2008 - 19:01
polscy producenci.... Kondej, Orłowski, Rychtarski
No napradę się wysiliłeś. To są rzemieślnicy, którzy robią cacka na zamówienie niczym szewc buty. W temacie chodzi raczej o większe tuzy przemysłu rowerowego, które wyprodukują dużo dobrych polskich rowerów szosowych, których nie trzeba się będzie wstydzić, a co najważniejsze da się pojeździć. Jak na razie nasi południowi sąsiedzi biją na na głowę swoimi Kellysami, Pellsami o asfaltowych szosach nie wspominając. Prawda jest taka, że po transformacji ustrojowej cały potencjał przemysłowy i rolniczy zniszczono jednym machnięciem ręki, ale zawsze jest nadzieja, że feniks powstanie z popiołów. Może kiedyś wertując katalog rowerowy zobaczę całą stronę polskich szosówek i będę się napawał tym widokiem z błysku okiem.
Gosc_hru_*
Posted 21 October 2008 - 14:25
Egipt nie leży pomiędzy europą zachodnią a Rosją i byłymi jej państwami.
W stanach tylko na północy tego kraju i też żadko występuje takie coś jak przejście przez temperaturę zero. W naszym kraju firm Polskich które budują, naprawiają drogi jest już tylko garstka.
Posted 23 October 2008 - 10:11
polscy producenci.... Kondej, Orłowski, Rychtarski
No napradę się wysiliłeś. To są rzemieślnicy, którzy robią cacka na zamówienie niczym szewc buty. W temacie chodzi raczej o większe tuzy przemysłu rowerowego, które wyprodukują dużo dobrych polskich rowerów szosowych, których nie trzeba się będzie wstydzić, a co najważniejsze da się pojeździć. Jak na razie nasi południowi sąsiedzi biją na na głowę swoimi Kellysami, Pellsami o asfaltowych szosach nie wspominając. Prawda jest taka, że po transformacji ustrojowej cały potencjał przemysłowy i rolniczy zniszczono jednym machnięciem ręki, ale zawsze jest nadzieja, że feniks powstanie z popiołów. Może kiedyś wertując katalog rowerowy zobaczę całą stronę polskich szosówek i będę się napawał tym widokiem z błysku okiem.
no i co z tego ze robia na zamówienie;> to chyba lepiej ;> Uznane marki nie tylko w polska, po co ci milon kolarek rometa. Ja z tego powodu nie cierpie
A ta trójka to dla mnie najlepsi producenci rowerów w kraju, zgodnie z tematem.
geolog - www.geologpoludnie.cba.pl
Gosc_Anonymous_*
Posted 23 October 2008 - 14:32
Gosc_Stas_*
Posted 23 October 2008 - 16:06
Stas
Posted 04 November 2008 - 19:54
NorthShore, moze nie kazdy z was ja zna, ale ta firma z polski, zrobiła ogromna kariere w kolarstwie ekstremalnym - mozna smialo powiedziec na całym świecie, produkują świetne ramy, widelce, mostki, kierownice, piasty, pedały, jednak sie da, jednak sie da panowie, nawet w polsce.
Posted 05 November 2008 - 21:14
wiem o tym doskonale Muniek, tyle, że to są produkty niszowe, dla koneserów, nie dla Jasia Kowalskiego
Dla Jasia Kowalskiego jest np. KROSS czy Mielec.
Albo mówimy o produktach niszowych (tu: sprzęt do kolarstwa grawitacyjnego/torowego którego wymieniony Kowalski nie uprawia), albo o produktach dla mas - i tutaj również mamy marki, które wymieniłem. Myślę że przeciętnego torowca stać na produkty Macka (swoją drogą wcale nie drogie...), tak samo jak przeciętnego 'grawitowca' stać na piasty North Shore.