Skocz do zawartości

Zdjęcie

Polscy producenci...

46 odpowiedzi w tym temacie

#41 Grzek

Grzek
  • Użytkownik
  • 52 postów
  • SkądLublin

Napisano 06 listopad 2008 - 10:00

Ostatnio przez przypadek natknąłem się na takie coś:

http://www.soul-kozak.com/bike.htm

ciekawe czy to ktoś kupuje?

#42 MG

MG
  • Użytkownik
  • 128 postów
  • Skąd20 km od granicy

Napisano 06 listopad 2008 - 10:54

Komponenty Kozaka sa dosyc popularne w srodowisku Light-Bikerow ;) Zajrzyj na polskie forum LB czyli www.light-bike.com i wpisz w szukajce Kozak ;)

#43 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 listopad 2008 - 11:32

Kaseta na jeden wyścig. Przednie piasty Kozaka jeszcze dają radę, tylne to śmieci. Zaciski podsiodłowe to śmieci - koledze pękł po kilku km jazdy. Top cap jest genialny - miałem, ale niestety sprzedałem.

#44 Grzek

Grzek
  • Użytkownik
  • 52 postów
  • SkądLublin

Napisano 06 listopad 2008 - 12:26

Czyli w sumie żadna rewelacja. A tak bojowo wyglądają te piasty - waga i cena jak czołówka światowa.

#45 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 06 listopad 2008 - 16:07

piasty piekne, prostota jest najlepszą drogą do robienia ładnych komponentów. Zdziwilem sie jednak, że są takie awaryjne, bo kiedys czytalem artykuł ze wszystko super i fajnie bodajze w magazynie rowerowym.

może to inna półka cenowa, bo 109zł, i wsumie częsc do jazdy ekstremalnej, ale warto zwrocic uwage tez na piaste NS roller Simple na 07 rok, na bolt-on'y 160gram wagi, a piasta ktora wytrzymuje spadanie moich 82kilogramow z przeróznych murków itd w moim drugim rowerze.

#46 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 listopad 2008 - 16:28

Nie możliwe, że nie widzieliście testu piast Kozaka: http://www.light-bik...icht-soul-kozak
Chłopaki z LB kilka razy do roku wysyłają piasty do reklamacji. Ja skleję piasty z brystolu i będę sprzedawał na prawdę tanio, a będą najlżejsze na świecie.
Lekkich i bardzo trwałych piast przednich znam dużo, ale tylne o dobrych parametrach wytrzymałościowych, lekkich i bezobsługowych przez co najmniej kilka lat mogę wymienić znacznie mniej. Kozaka na pewno nie wymienię, a nawet Tune się nie zakwalifikuje z Mag, chociaż Mig sa genialne.

#47 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 06 listopad 2008 - 21:02

problem widze z zapadkami... no, cena lekkiej wagi.

Dodaj odpowiedź