Nabiał - dobro, czy zło ?
Posted 06 December 2012 - 10:37
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 06 December 2012 - 10:39
trzeba byc albo slepcem albo pieniacym sie malolatem
póki co, to Ty się tu najbardziej pienisz, i chcesz zmieniać świat ;-) wzrok mam dobry, za małolata już dawno mnie nikt nie wziął. schlebiasz mi ;-)
Spike dobrze napisał. Warzywa i owoce też są modyfikowane, i wystarczy że gdziekolwiek są zmodyfikowane, to modyfikacja może przejść do innych krajów itd... nie da się w tym momencie już niestety jeść super zdrowo, tak jak to było możliwe jeszcze 30 lat temu czy ile tam.
A nie sorry. Zapomniałem, że Ty Marco wiesz lepiej, i zaraz podrzucisz jakiś link to potwierdzający ;-)
Posted 06 December 2012 - 13:55
To tak gwoli wyjaśnienia.
Posted 06 December 2012 - 14:07
Gwoli scislosci, zeby nie bylo watpliwosci, bo widze ze nawet na to niektorych nie stac by w linka kliknac....
zrodlo - http://niepoprawni.p...izna-w-zywnosci
" Skażona zwierzęca karma zawierala 77 krotnie więcej toksycznych związków chemicznych niż dopuszczalny wskaźnik.
Test przeprowadzony na jednej z fabryk w północnych Niemczech wykazał zawartość DIOXYNY 77 krotnie większą niż dopuszczalny limit donosi BBC(http://www.bbc.co.uk...europe-12139407). Zakład ten produkuje tłuszcze używane do produkcji papieropodobnych wyrobów ale też używane do wzbogacenia pasz dla zwierząt. Szkodliwość dioxyn nie podlega żadnym wątpliwościom.
Poczatkowo skandal dotyczył tylko Niemiec, ale wkrótce przeniósł sie do Holandii gdzie trafiły zatrute jajka a stamtąd do Anglii gdzie przetworzony nabiał mial zastosowanie między innymi do produkcji majonezu i ciastek.
Wstrzymano dostawy z ok 4700 farm po tym jak przeprowadzono testy nafarmie Harles und Jentzsch w rejonie Schleswig-Holstein.
Władze przypuszczaja że ok. 150000 tonn skażonej paszy zużyto juz do karmienia świń i drobiu w całym kraju. ..."
Posted 06 December 2012 - 20:29
Poza tym nasiona modyfikowane to i tak spro lat wcześniej sprowadzano , spoko oni zadbali o to , można teraz wszamać kilo pomidorów , tyle że wartości w nich nie ma .
Marco nie denerwuj sie, My o tym wszystkim wiemy, tylko ...niestety jeść trzeba .
A propo , wiem gdzie pasasie krowy w czystym powietrzu, czystą trawą, wodą , ale nie powiem bo zaraz znajdzie sie cwaniak co to wszytsko spier......li w i mię racjonalizacji.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Gosc_marekg58_*
Posted 12 December 2012 - 12:25
Kiedyś było powiedzenie "100 lat za afroamerykanami". Z tego cholesterolu w jajach dawno się już wycofali "światli dietetycy".Zoltko z jajek nie jest zdrowe ze wzgledu na duza ilsoc cholesterolu i niech mi nikt nie pisze bajek o witaminach w nim zawartych, bo mam ich pod dostatkiem w owocach , warzywach ...
Znam taką teorię i każdy może to znależć sobie w necie, że produkty naturalne zawierają /jeśli już/ tylko cholesterol "dobry". Ten zły jest wytwarzany przez nasz organizm.
Sadząc po sobie, mogę się do niej tylko przychylić.
A z tzw. witaminami czeka nas niedługo zapewne wielkie zdziwienie; jest to cały stek kitu którym od wielu lat leminguje się ludzi.
Gosc_marekg58_*
Posted 12 December 2012 - 12:50
Nie jest tak źle :-)Pozostanie nam chyba własna hodowla drobiu, mały ogródek szklarniowy z filtrem powietrza i oczywiście źródlana woda sprowadzana samemu z górskich potoków
Najlepszym znanym mi filtrem jest właśnie biologiczny; dajemy jakieś badziewie krowie a ona z tego robi całkiem fajne mleko. Roślinka rosnąca na najgorszym syfie da się zjeść ze smakiem i nikt nie mówi, że była chodowana na gównie.
Ale dopóki jest to "nasza" krowa i "nasze" gówna.
Problem zaczyna się w/g mnie po zrobieniu sztucznych modyfikacji..
Posted 12 December 2012 - 20:25
Mity na temat cholesterolu
Posted 13 December 2012 - 15:38
Tymczasem zadnej konkretnej bibligrafii, pozycji do artykulu gdzie prowadzono jakies badania.
Ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania
ps. swoja droga nie mowi on tylko o Koenzymie Q10, ba nawet nie ma linku, zeby go kupic