Jump to content

Photo

Bardzo proszę o pomoc .

32 replies to this topic

#21 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1,003 posts
  • Skądinąd

Posted 19 November 2012 - 23:10

Botechchia wloska jest i ladna i z tradycjami i INNA - W Polsce jest tak jak tutaj : w PL "wszystkie" rowery to Scott, Merdia, Specialized, CUbe... malo jest roznorodnosci. Tutaj 90% szos to Bianchi , Spec i Cervelo. Nuuuda !

Cytujac Alutke ze znanego serialu ( iles lat temu ... ) - to takie pospolite.... ;)

Marne szanse, ze sie spotka 2ga Botechchie na drodze... a to juz plus .

Szukalem BMC Aplenchallenge - to jest dopiero jazda . Evans Cycles wzial kase, po paru dniach orzekl ze "rowera ni byndzie" i oddal - NIE WSZYSTKO !

2 tygodnie wymiany korespondencji i nic... jak im pojechalem po facebooku 20 postow o 3 w nocy / zeby od razu nie wywalili ;) / to na drugi dzien pieniadze byly na karcie z powrotem :):):):)

Polecam bikeposten.de - trzeba sie nagrac, mila pani oddzwoni i trzeba sie targowac - ja urwalem 10 % z juz przecenionego roweru ! I przesylka do Finlandii gratis !

I jak na www jest ze "jest" to jest naprawde na stanie.

psy szczekaja, a karawana jedzie dalej. 

porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos. 

#22 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1,560 posts
  • Skądpolska

Posted 19 November 2012 - 23:14

Co do Meridy to chyba nie najgorsza marka.

W 1996 roku w Czechach kupiliśmy alu górala Meridę . Jeździ do tej pory i to całkiem nieźle choć wtedy to był cenowo średnio-niskiej klasy sprzęt( alivio waga jakieś 12,5-13 kg)

#23 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 posts
  • SkądPodhale

Posted 19 November 2012 - 23:18

haahh :mrgreen:
petri , to mi teraz wymieszałeś w głowie :mrgreen:

#24 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 posts
  • SkądPodhale

Posted 19 November 2012 - 23:28

w sumie w bottecchi to mi sie podobają klamkomanetki[ takie jakieś 'małe' i zgrabne ^^] i koła ;]

#25 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1,003 posts
  • Skądinąd

Posted 19 November 2012 - 23:33

Kupuj sercem - "chorujesz" na ta Meride- podoba ci sie - wszystko w niej jest dla ciebie Cool - BIERZ i juz.

Za jakis czas i tak zmienisz cos w rowerze / rower . Postudiuj forum - kto ma ten sam "glowny" rower dluzej niz 2-3 lata ??? Niewielu...

Zawsze bedziesz sie zastanawial - a moze lepiej to, albo tamto moglem kupic... Taka "meska" natura :):):)

Zamiast tego kup rower i na szose. Zimy nie bedzie . W Finlandii plus 8 !!! :shock:

EDIT :

Botechchia ma CAMPAGNOLO i 20 biegow .... ja bym sie nie zastanawial... ani chwili. Mam shimano, mialem campe. nie lubie juz shimano ;)

EDIT 2 : poza tym za 2-3 lata zrobisz sobie z Botechchi "ostre" i bedziesz mial "klasyka" !!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#26 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 posts
  • SkądPodhale

Posted 19 November 2012 - 23:39

hahaaha.
Wspaniale by było jak by śniegu i zimy nie było <3 :mrgreen:
Ale Ci powiem że kto to wie co za rok będzie a nie za 2 albo 3 :D
troche ponad rok temu miałem zwyklego jakiegoś 'złoma' ze stalową ramą i wgl [ na nim sie zaraziłem] jazdą ^^ 13 miesięcy temu kupiłem krossa hexagona v8 - był to taki mój pierwszy 'poważny' rower i miał być on już na lata , ale na nim się zaraziłem znowu jazdą po szosie i dlatego już od przyszłego sezonu chce jeździć szosą :mrgreen: i takie to wszystko przewrotne jest :D

#27 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 posts
  • SkądPodhale

Posted 19 November 2012 - 23:41

ta bottecchia podana prze zemnie ma 18 ;]

#28 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1,003 posts
  • Skądinąd

Posted 19 November 2012 - 23:44

4 miesiace temu skladalem 3cie moje Bianchi. Wczoraj skonczylem skladac BMC, Bianchi szosowe sprzedane :shock: :mrgreen: to jest zmiennosc...

B w1ym poscie linkowana jest xenon mix 2x10 ...

#29 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 posts
  • SkądPodhale

Posted 19 November 2012 - 23:46

http://www.rower2426...ry-wg-typu.html
tu jest ta xenon zwykła 2 x 9 ;] - i mi o ten model chodzi

#30 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1,003 posts
  • Skądinąd

Posted 20 November 2012 - 00:11

No i nad czym ty sie jeszcze zastanawiasz ? Pelna Campa, kaseta Record .... A ze 9 przelozen ? W MTB mam 9 z premedytacja ( malo tego zalozylem hamulce mechaniczne... ) , znam takich co z uporem maniaka trzmaja sie 8 ...

A kiedys, kiedys ( taka mala prywata ) kupie sobie od tego Artysty rame :

I , ze sie tak wyraze " Peldola Cervelo" :mrgreen:

Wracajac do twojego roweru : naped w Meridzie to nie tylko nie tapolka co Botechchia, to nawet nie ta szafka i nie ten magazyn ;)

#31 quibo

quibo
  • Użytkownik
  • 83 posts
  • SkądFrancja

Posted 20 November 2012 - 00:18

Jak to ma być pierwsza szosówka to bierz tak jak Petri mówił to co Ci się podoba bo rower ma Ci dawać przede wszystkim radość zarówno z jazdy jak i patrzenia na niego :) A jak się wciągniesz bardziej to pewnie i tak zmienisz :)

Moim zdaniem Bottecchia ładniejsza od Meridy (i dodatkowo na Campie :) :) ).

Ale to ma być twój rower więc bierz co Ci się bardziej widzi :) :) :)

Miłej jazdy :)

#32 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 posts
  • SkądPodhale

Posted 20 November 2012 - 00:19

i nie ten świat odrazu :D
czyli ty stawiasz na bottecchię;]
no nie wiem , a raczej wiem że i tak ostatnie zdanie będzie należało do mnie i co będę chciał to kupie ale właśnie od tego jest forum - żeby sobie pomagać , proponować i wgl ;p

#33 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1,003 posts
  • Skądinąd

Posted 20 November 2012 - 00:31

B wyrozni cie z tlumu - to raz . Osprzet o niebo lepszy to dwa. Jak bedziesz chcial lepszy rower nie musisz B sprzedawac - zrobisz sobie "fancy" ostre ( zawsze to wloska rama ) - to trzy.

Ide spac to 4 - u mnie jest 1.30... Hyvää Yöta ! / czyli Dobranoc ;) /

Reply to this topic