Koninki - Szaflary - Zab - Gliczarow G. - Polana Glodowka - Bialka T. - Nowy Targ - Koninki
155.2 km, 2214 m przewyzszenia, srednia rowne 26/h - zarabista jak na mnie przy takim stosunku dystansu do przewyzszenia, dlugie korby znowu sie odwdzieczyly :-D
Link do trasy: https://maps.google....434903,1.056747
Na podjezdzie z Rabki do Rdzawek strasza znakiem 20%, ale najwiecej wskazalo mi 15%. Ale tego 13-15% nachylenia jest sporo i 3 razy stawalem by zlapac oddech (jechalem po 3h snu - mam dyzur w obserwatorium...).
Podjazd na Sierockie od Szaflar przez Banskie N. i W. - nachylenie jak marzenie (4-11%).
Podjazd do Gliczarowa Gornego rozczarowuje: max pokazalo mi 13%. Za to jest tej wspinaczki troche i tym sie ta trasa broni. Ale sadzilem, ze bede tam stawal bo przeciez jechalem bedac w nienajlepszej dyzpozycji. Na deser Polana Glodowka i generalnie z wiatrem do Rabki, a potem Mszany D. i Koninek juz pod upierdliwy wiatr (w tym 3 km sfrezowanego asfaltu).
Cieplo, lalo sie z kasku, na podjazdach w Sloncu ponad 26 stopni, generalnie 22-24C.
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."