o co chodzi z tym robieniem sobie zdjęć podczas jazdy?
Mój Dzisiejszy Trening
Posted 25 April 2014 - 17:46
Marcin a o co chodzi z tymi danymi typu TM , AVS , VMAX, AVCAD,HRMAX, Kcal ,ODO, przecież to tylko statystyki czyli nic niewate cyferki
Posted 25 April 2014 - 21:41
Dziś:123,54km ze średnią 32,2km/h + 9,96km rozjazdu.
Większość km pod wiatr,dwa razy dopadł mnie deszcz..za trzecim razem jak zrobiło się nieciekawie na niebie w kierunku którym jade to zawróciłem :-P
strava:http://www.strava.co...ities/134125191
Posted 25 April 2014 - 22:28
3h 25min.
Dzisiaj pierwsza setka w tym sezonie. Po okolicach Zameczku Czocha. Kilka krótkich do 1km ale sztywnych podjazdów (ciągle góra-dół). Ogólnie jazda z nastawianiem na jazdę w tlenie czyli bez żadnych fajerwerków bo wczoraj było kilka interwałów. Na początku pierwsze 2h ok, a później gdy już było ok 30km do mety można powiedzieć, że odcięło prąd. Dlaczego? Może przez to, że dopiero jeżdżę od soboty i były to treningi po godzinkę i organizm się nie przyzwyczaił? Może po wczorajszym?. Wziąłem przecież wystarczająco jedzenia ze sobą, zjadłem sniadanie przed, a może 2 bidony 0.6 l to mało? W zeszłym roku tak jeździłem i nie było problemów ale miałem już bazę wyrobioną. Kompletnie nogi mnie zaczęły boleć i każda góreczka trwała w nieskończoność. Nie miałem siły pedałować szybko, kadencja z 90-100 spadła na 80-85. Przyznam się, że jechałem z głową spuszczoną w dół i myślałem, że padnę zaraz na asfalt, nogi odmawiały posłuszeństwa, ledwo dojechałem do domu. Mordęga okropna...
Posted 25 April 2014 - 22:52
- mess likes this
Posted 25 April 2014 - 23:11
każdy ma swoje widzimisie, faktycznie może za dużo tych zdjęć, słit foci, ale każdy robi jak lubi,
w sumie jedzie się na trening, a nie na sesję fotograficzną...chyba, że na rozjeździe lub rozgrzewce sobie cyka te fotki...ale to prywatna sprawa naszego kolegi z forum
Posted 26 April 2014 - 07:16
Trening to względne pojęcie, jest trening i trening, są tacy co się bardzo spinają i traktują to bardzo poważnie , a są i tacy jak ja co się tym bawią i czerpią z tego jedynie przyjemność nawet wtedy gdy pada deszcz, nie znaczy to że nie potrafię pojechać mocniej bo robię zdjęcia , jeśli zrobię 100km i w tym czasie tez zrobię kilka zdjęć to przecież chyba nie można powiedzieć ze te 100km można wywalić do kosza bo zrobiłem kilka zdjęć które i tak zazwyczaj robię nie schodząc z roweru i nawet jakoś szczególnie nie musze zwalniać .
Każdego kreci co innego i to jest fajne ze są różni ludzie i mają różne potrzeby dlatego ten świat jest ciekawy, jednego kręci dobra średnia z treningu i to ile spalił kalorii a mnie kręci dobre zdjęcie z treningu( zdjęcia robię z kilku powodów , ale to już moja tajemnica z jakich, chyba nie robię nikomu krzywdy że je robię wiec? ) mnie cieszy sam fakt jazdy na rowerze a nie dane z licznika , w Sierpniu po raz czwarty jadę ultramaraton Bałtyk - Bieszczady tour 1008km non stop więc kręcę kilometry w ramach przygotowań i tyle zdjęcia mi w ogóle w tym nie przeszkadzają pozdrawiam i czas na trening
- astronom, nortsam, KAEM and 5 others like this
Posted 26 April 2014 - 08:46
Inna sprawa, że kolega nie wciska nachalnie tych zdjęć, że trzeba przez nie przebrnąć, a podaje linka, którego nikt nie musi otwierać przecież. Wystarczy dwa razy wejść na stronę, by się przekonać, że nie ma tam żadnych danych z treningu, tylko lans. Więcej luzu, ludziska.
A w temacie, to trening w d… Leje, siąpi i dżdży. :-?
Posted 26 April 2014 - 10:22
Mnie tam one nie przeszkadzają, te zdjęcia...pytałem z ciekawości
Ale jak już jest lekki offtop to ciekawie swoje "przejażdżki" prezentuje kolega, którego blog pewnie większość zna
http://szosowaszosa.blogspot.com/
Posted 26 April 2014 - 16:03
Jakoś mi się spodobała jazda w deszcz
- DYSTANS49.08 km
- CZAS TRWANIA1g:46m:07s
- ŚREDNIA PRĘKOŚĆ27.8 km/h
- MAX PRĘDKOŚĆ40.1 km/h
- KALORIE1326 kcal
- NAWODNIENIE0.99L
- ŚREDNIE TĘTNO138
- MAX TĘTNO168
- MIN WYSOKOŚĆ164 m
- MAX WYSOKOŚĆ210 m
- ŁĄCZNIE W GÓRĘ247 m
- ŁĄCZNIE W DÓŁ240 m
Posted 26 April 2014 - 18:10
Kolego łukasz80...sęk w tym że te zdjęcia są bardzo marne niestety...do tego jesteś wyjątkowo niefotogeniczny Już ktoś Ci zwracał uwagę kiedyś nawet po co focisz zdechłe zwierzątka na trasie....
I w jednym poście twierdzisz, że cyferki to nic nie warte statystyki, w drugim zaś, że każdego kręci co innego.
Ja Ci powiem co jest pięć: niektórzy trenują, niektórzy "tylko jeżdżą"...Ty należysz do tych drugich dlatego cyferki Ciebie nie interesują.
Amen.
p.s. dzisiaj wolne, 12h w pracy.
Posted 26 April 2014 - 18:30
kolego wiki naucz się czytać ze zrozumieniem, bardzo słaba prowokacja , nie dam się nabrać.
Posted 26 April 2014 - 18:34
w sumie również mogę dorzucić kamyczek do ogródka kolegi łukasza80 w końcu nie kto inny czepiał się właśnie tych cyferek, które go nie interesują kiedy robiłem wpisy o moich treningach że średnia 32kmh na dst 120km to mogłem przeczytać że mam źle licznik ustawiony albo ściemniam bo to niemożliwe dlatego przestałem udzielać się w tym temacie, hejterów nie brakuje ot Polska kultura w internecie pozdro dla wszystkich zdroworozsądkowych osób 8-)
no nie taka słaba ta prowokacja bo w moim przypadku zadziałało