Wczoraj trenażer koło godziny
Mój Dzisiejszy Trening
Posted 16 December 2015 - 08:22
- impa, hqvkamil and Adalbert31 like this
Posted 16 December 2015 - 13:40
Dziś 85 km,średnia 35 km/h https://www.strava.c...ities/450538512
A ten miesiąc wychodzi mi jeszcze mocniejszy od poprzedniego:D
na półmetku 713 km,2556 pionu,avg 35.38 km/h
Bo ten miesiąc ogólnie jest dobry Jest szansa, że na sylwka miesięcznica przeskoczy 1,5 klocka, bo jak na razie pękło 7,5 stówki ( w tym sety) jazdy w pełnej palecie warunków atmosferycznych co jak na tą porę roku uważam za swój mały sukces. Średnią pomijam, jakoś wolę opcję pod górkę, czy wiatr, choć jak na nie patrze to są w okolicach 30, no ale każdy robi to co lubi..
- hqvkamil and Adalbert31 like this
CykloOpole !!!
#7764 Gosc_grzesiek32_*
Posted 16 December 2015 - 15:34
Średnią pomijam, jakoś wolę opcję pod górkę, czy wiatr, choć jak na nie patrze to są w okolicach 30, no ale każdy robi to co lubi..
Zależy jeszcze jakie masz te górki ,w zeszłym miesiącu przerabiałem jure to wychodziło mi po 32-33km/h ,ale tam jest tylko max 1% tzn na 100 km wyjdzie 1000 pionu, dla kontrastu w górach świętokrzyskich gdzie na takim dystansie mam 1400 pionu nie utrzymam 30km/h(max.miałem 29.2) choć paru miejscowych potrafi:) nawet do 32
Co do jazdy pod wiatr,jakieś tam segmenty trafiły mi sie takie po 17-20 km ze średnią 36-38 km/h.Płaskie rzecz jasna
- Adalbert31 likes this
Posted 16 December 2015 - 16:20
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
- astronom, pangumas and impa like this
Posted 16 December 2015 - 19:32
Tu się zgadam w grudniu przy takiej pogodzie takie avs tłuc jedna po drugiej szok!
Ja dzisiaj przetestowałem nowe lampki no teraz cokolwiek widać Mtb ale po asfalcie wzdłuż gór 20km, 1:05h, test w totalnych ciemnościach ale w miarę blisko zabudowań , jakoś zabrakło odwagi na wjazd głębiej na szlak i obawiam się że będzie z tym ciężko
- pangumas, parmenides, impa and 3 others like this
BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava
Posted 16 December 2015 - 20:25
Ja dziś trenażer 45 minut + trening siłowy, przysiady ze sztangą i takie tam Przesiadłem się z pedałów Mtb na szosowe i po pierwszym treningu nogi czują różnicę Już wiem czemu zawodowy peleton nie jeździ w pedałach Mtb
- pangumas, parmenides, impa and 1 other like this
#7769 Gosc_marvelo_*
Posted 16 December 2015 - 20:42
test w totalnych ciemnościach ale w miarę blisko zabudowań , jakoś zabrakło odwagi na wjazd głębiej na szlak i obawiam się że będzie z tym ciężko
Spróbuj, a zobaczysz, że nie taki diabeł straszny. Też miałem z tym problem na początku, ale obecnie odczuwam tylko taki lekki pozytywny, dopingujący dreszczyk. Czasem coś zaszeleści w krzakach, parę razy wyskoczyło mi coś z boku, czego nie zdążyłem zidentyfikować i oglądałem się, czy za mną nie goni, ale jednak zwykle są to jakieś sarenki. Przynajmniej w mojej okolicy niedźwiedzi nie ma, a reszta raczej boi się człowieka i światła. Raz chyba widziałem borsuka.
Generalnie nocne jazdy (spora część właśnie w terenie) zdecydowanie dominują u mnie w dzienniku treningowym w okresie jesień-zima.
Oczywiście musimy sobie zdawać sprawę z ryzyka samotnego, nocnego zapuszczania się głęboko w las, z dala od dróg i cywilizacji. Nawet niewielka kontuzja ograniczająca naszą mobilność (nie mówiąc o utracie przytomności) w połączeniu z niską temperaturą otoczenia może skończyć się tragicznie, nawet gdy zdołamy jeszcze wezwać pomoc. Dlatego mimo wszystko bezpieczniej jest nocne jazdy w lasie prowadzić możliwie blisko głównych szlaków komunikacyjnych.
- piotrkol, Tornadotwister, impa and 2 others like this
Posted 16 December 2015 - 22:25
A spotkać takiego miśka gdzieś daleko w lesie...gdyby to jesZcze plasko było, a weź tu spierniczaj jak przed Tobą jakas 'ściana' ze ledwo sie wyjezdza, do tego nawierzchnia w strasznym stanie, błoto kamienie itd itp
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Posted 17 December 2015 - 07:03
@zales 5000 Lumen Waterproof Cree XML U2 LED
@marvelo U nas też się właśnie czasami pojawiają to "czasami" to jest info raz na rok mniej więcej poza tym tych cholernych dzików też jest masa. Przed świtem już sporo jeździłem i biegałem po górach ale tak w samą ciemność w nocy to raczej się nie zdecyduje za szybko chyba
- kubens likes this
BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava
Posted 17 December 2015 - 11:37
Zależy jeszcze jakie masz te górki ,w zeszłym miesiącu przerabiałem jure to wychodziło mi po 32-33km/h ,ale tam jest tylko max 1% tzn na 100 km wyjdzie 1000 pionu, dla kontrastu w górach świętokrzyskich gdzie na takim dystansie mam 1400 pionu nie utrzymam 30km/h(max.miałem 29.2) choć paru miejscowych potrafi:) nawet do 32
Co do jazdy pod wiatr,jakieś tam segmenty trafiły mi sie takie po 17-20 km ze średnią 36-38 km/h.Płaskie rzecz jasna
Miałem trochę co innego na myśli , co dla wielu zresztą jest też oczywiste. U mnie kilka całkiem nawet przyzwoitych hopek jest, obok mam czeskie góry... no i Ankę, zatem fajnie płasko raczej nie jest Co innego 1% na 100-wę, a co innego intensywne fałdy, gdzie można spotkać krótkie ot takie dwucyfrowe %. I mieszkając w takim terenie w pełni formy potrafiłem czesać 100-wy ze średnią 33, fakt że przewyższeń raptem na 700m, bo wybierałem dłuższe odcinki na których mógłbym odpocząć. Jeżeli chodzi o jazdy pod wiatr to tu bez szału raczej i na wytrzymałość tak po 50 km walki, a wiejących z mocą taką jaka dostrzegalna była ostatnio.
CykloOpole !!!
Posted 17 December 2015 - 12:17
Znowu tylko bieganie - dzisiaj półmaraton w Lesie Kabackim - 21,3 km, tempo 5:15/km, avhr 157. Trochę błota i niemal pusty las - spotkałem kilku biegaczy i raptem dwóch rowerzystow - jakiegoś chłopaka na mtb w stroju Żolibera - pozdrowienia.
Jutro ma być trochę lepsza pogoda, więc wybiorę się na złomku do pracy. Dzisiaj jeszcze czeka mnie chyba jeszcze truchtanie z żoną - to mój obowiązek, bo beze mnie jej się nie chce. A mamy godzinę wolnego, kiedy syn jest na treningu tenisa.
pozdr
- piotrkol, Tornadotwister, impa and 3 others like this
#7777 Gosc_grzesiek32_*
Posted 17 December 2015 - 14:36
Miałem trochę co innego na myśli , co dla wielu zresztą jest też oczywiste. U mnie kilka całkiem nawet przyzwoitych hopek jest, obok mam czeskie góry... no i Ankę, zatem fajnie płasko raczej nie jest Co innego 1% na 100-wę, a co innego intensywne fałdy, gdzie można spotkać krótkie ot takie dwucyfrowe %. I mieszkając w takim terenie w pełni formy potrafiłem czesać 100-wy ze średnią 33, fakt że przewyższeń raptem na 700m, bo wybierałem dłuższe odcinki na których mógłbym odpocząć. Jeżeli chodzi o jazdy pod wiatr to tu bez szału raczej i na wytrzymałość tak po 50 km walki, a wiejących z mocą taką jaka dostrzegalna była ostatnio.
Pisząc 1% na 100km użyłem takiego skrótu myślowego dla przewyższenia względem przejechanej trasy, a to chyba oczywiste że nie miałem na myśli 1% górek bo nawet matematycznie byłoby niemożliwym zrobić 1000 pionu na 100 km wjeżdżajac po 1% wzniesieniach:D wiec zbytnio nie wiem na czym miałaby polegać ta większa trudność odcinka z intensywnymi fałdami gdzie wychodzi 700m na 100 km z 1% przewyższeniem trasy 100km jura,wyżyna olkuska jest chyba trudniejsza od okolic Opola.Przynajmniej tak wynika z altimetra
- piotrkol and Adalbert31 like this
Posted 17 December 2015 - 17:10
Góralem, na zakupy. Ze Stravy, bo Rox nie zadział.
W ogóle, to głupi pomysł był, bo siąpił deszcz.
DST 36,2 km
TM 1:52:23
AVG 19,4 km/h
Vmax 31,0 km/h
↑ 103 m
ODO 13594 km
Godz. 13 - 15, temp. 5°C
https://www.strava.c...ities/451695399
- piotrkol, impa, hqvkamil and 1 other like this
Posted 17 December 2015 - 17:29
Dobra my tu o pierdołach , a jeżdżone było jak zwykle na ruskim. Wczoraj 5 dyszek, dziś 4 z nowym łańcuchem i po piłowaniu koronki, bo ten co było do przewidzenia nie chciał się przyjąć. Wczoraj pogoda cacy, dziś zaś wyglądałem jak człowiek z lasu na ruskiej rozpadającej się ukrainie, avg słabe po 28( przejazdy kolejowe, kolizje drogowe), v max przy dziejszych warunkach - bandyta!
- piotrkol, impa and Adalbert31 like this
CykloOpole !!!
Posted 17 December 2015 - 18:47
U mnie w rejonie podjazdy takie, że nie tylko skutecznie wybijają z głowy wysokie średnie ale i wybijają z głowy chęci do wszystkiego innego ;P
Ot chociażby: Laskowa 1km ze średnim 20% i kilkadziesiąt metrów z 30%, Rozdziele ze ścianą 26%, Makowica ze ścianą 29%, czy mniej znane tak jak Godów 1,5km @12% i wiele, wiele innych kilometrowych hopek ze średnim ponad 10% i chwilowymi 20% i więcej Dlatego nie chciałbym mieszkać nigdzie indziej Na północ płasko, na południe szeroki wybór gór i góreczek.
A dziś słońce i 7 stopni. Wpadło niemal 64km ze średnią 28km/h. Wiatr bardzo mocny ale jak zawsze powtarzam: w zimie coś za coś, idealnie nie będzie. Niesamowite uczucie jak się po kilku dniach spędzonych na starym rowerze wsiądzie na ten nowy
- astronom, BraWo, Tornadotwister and 7 others like this