82,75 km.
Po kilku km od startu zaczął okrutnie padać śnieg, widoczność zrobiłla sie kiepska i nawet przemknęła mi myśl czy nie będę zmuszony zakończyć jazdy, ale po pół godzinie pogoda się poprawiła.
Napisano 18 marzec 2023 - 18:39
Napisano 18 marzec 2023 - 19:25
dziś chyba wszyscy w wawie zaczęli sezon szoszowy tak patrząc po stravie i podpytując znajomych, a na Gassach i w Nieporęcie dzikie tłumy
a ja siedzę w Białowieży, wstaję o 4:30 i jeżdżę ode wsi dode wsi z aparatem w poszukiwaniu futrzaków dziś trafił się żubr tak jak chciałem - na oszronionej trawie, w tle las oświetlony na czerwono wschodzącym słońcem. I pykło w dwóch turach ponad 70km
Napisano 19 marzec 2023 - 00:32
Napisano 19 marzec 2023 - 19:37
^Dari że Ci się chce zasuwać po tych piachach, szacun piach, tarka i płyty betonowe to dla mnie takie zło że odechciewa mi się całej jazdy
A gdzie foto tego dżentelmena? Pochwal się, bo brzmi ciekawie Ps.Kiedyś też fociłem zwierzaki, głownie ptaki
dopiero siadłem do fot po powrocie i nieskromnie powiem, że jestem bardzo kontent z rezultatów, tylko że mi mało
wygląda na to, że w tym roku szoska pójdzie trochę w odstawkę na rzecz takich wycieczek. Rok temu zanotowałem pierwszy raz mniejszą ilość km na swojej szosie w porównaniu do commutera (były co prawda jescze szoski wypożyczone na Majorce, ale wciąż są to przebiegi porównywalne). Wygląda na to, że w tym roku będzie podobnie.
Napisano 20 marzec 2023 - 18:13
U nas pogoda w kratkę.
Ten weekend ładny, słonce, chyba pierwszy taki w tym roku, kolarzy i ludzi na rowerach pełno.
W gorach ogromnie duzo szos. Wyskoczyłem na Salmopol z dokrętką.
Byłem się tez przejść na Rysianke i Hala Miziowa. SNiegu duzo, zmrozony, dobrze się chodzi, człowiek się nie zapada
Napisano 20 marzec 2023 - 18:42
Jakie to bardzo różne od tego co mamy pod wawą
U mnie dziś sezon start delikatnie, 57km, avg 29, nie jest źle jak na nieprzepracowaną zimę (byłem 2 razy na siłce i już więcej nie wróciłem).
https://www.strava.c...ties/8746714447
Obiecuję sobie w tym roku mniej wokół komina, a więcej pokręcić po Polsce, poznać nowe rejony. Nigdy nie byłem w Bieszczadach np., ale też trasy w okolicach Krk i na południowy wschód - Piwniczna, Jasło, Krosno, velo Małopolska co oni przez ostatnie lata porobili prócz Czorsztyna, również Pomorze Zachodnie i ta nowa 280km pętla Mazurska co ją mają otwierać w czerwcu.
Napisano 21 marzec 2023 - 09:38
. Nigdy nie byłem w Bieszczadach
Na rowerze szosowym w Bieszczady już bym się nie wybrał: jak na mój gust jest za duży ruch samochodowy i mało bocznych asfaltów.
Świetna dla mnie jest Kotlina Kłodzka, z której można odbijać również na trasy w Czechach.
Napisano 21 marzec 2023 - 12:20
w Kotlinie Kłodzkiej byłem na MTB, fakt, jest fajnie, i na szosce też można pomykać
EDIT, zorientowałem się, że mam na stravie zapisaną trasę Brevet polsko czeskie 200 - 205km, 3300m UP. Wydaje mi się jednak, że za jednego dnia w obecnej kondycji nie dam rady to trochę ciężej niż Tatry dookoła. Trasa wzięta od mikroprzygody.
https://www.strava.c...060494802920698