Jakie wybrać buty?
Napisano 02 czerwiec 2010 - 11:27
Napisano 02 czerwiec 2010 - 13:11
Napisano 04 czerwiec 2010 - 17:24
Napisano 04 czerwiec 2010 - 17:36
Napisano 04 czerwiec 2010 - 18:34
Napisano 04 czerwiec 2010 - 19:01
Bardzo smieszne :evil: Nie wpuszczaj chłopaka w maliny, bo sobie jeszcze krzywdę zrobi. :evil: I nie "łogu" tylko ługu jeśli już.pawlos426, wystarczy je zamoczyć w łogu sodowym..;>
Możesz je wrzucić do pralki automatycznej (ja tak traktuję wszystkie swoje buty po sezonie) albo uprać ręcznie. I żadnego k...wa ługu bo się tylko poparzysz a buty zniszczysz.A gdy kupi się używane buty kolarskie to można je jakoś zdesynfekować (przeczyścić od środka)?
Napisano 04 czerwiec 2010 - 19:05
Napisano 04 czerwiec 2010 - 19:07
Napisano 04 czerwiec 2010 - 20:23
Ja też wolę nie prać butów w pralce - pewnie by im nic nie było, ale wolałbym je wtedy wsadzić do takiego woreczka na bieliznę.. sprężynka klamry by mi pewnie przyrdzewiała..
Piorą się same jak mnie złapie jakiś porządny deszcz. Później wystarczy z nich zetrzeć szlam, piach i inne dziadostwa.
pawlos426, popsikaj jakimś specyfikiem ze spirytusem, jak to robią w kręgielniach na przykład, a ług mogę załatwić z roboty ;P
Napisano 04 czerwiec 2010 - 20:28
Nie pisał bym, gdybym nie prał w pralce. Na 100% nic nie rdzewieje, a co do woreczka to muszę gosposi spytać czy takowego używa ;-)Ja też wolę nie prać butów w pralce - pewnie by im nic nie było, ale wolałbym je wtedy wsadzić do takiego woreczka na bieliznę.. sprężynka klamry by mi pewnie przyrdzewiała..
No daj już wreszcie spokój chłopakowi z tym ługiem bo jeszcze Ci uwierzy i będzie kłopot :-)... a ług mogę załatwić z roboty ;P
Napisano 04 czerwiec 2010 - 21:02
Napisano 04 czerwiec 2010 - 21:23
Raz to w ogóle kask też prałem z ciuchami bo był zasyfiony i nie bardzo chciało mi się go czyścić i nic mu się nie stało, wsadziłem tylko w nogawkę od spodni, żeby się nie poobijał. Ale to już jako ciekawostka :mrgreen:
Napisano 04 czerwiec 2010 - 21:27
Jest to posunięcie równie sprytne jak dokręcenie kierownicy karbonowej w mostku z większą siłą niż zalecana. niby wszystko jest ok, ale mogły powstać pęknięcia, które w przyszłości mogą skończyć się mniej przyjemnie.
Napisano 04 czerwiec 2010 - 21:29
A producent moich butów nie zakazuje prania w pralce - zainwestuj w lepsze buty to sie nie będziesz musiał męczyć. i nie męcz innych swoimi fobiami :mrgreen:
I skąd ten durny przykład z kierownicą - przecież to inna bajka :roll:
Napisano 04 czerwiec 2010 - 21:31
Też nie piorę butów rowerowych w pralce, bo wirowanie może im szkodzić, ale bez przesady z tym. Nie piorę, bo nie chcę - wszystkie inne bez namysłu wrzucam do pralki, po ówczesnym przeczyszczeniu, żeby syfu w pralce nie młócić.
pawlos426, dość się przewietrzą podczas jazdy, żeby nie zaśmierdnąć ;]
Napisano 04 czerwiec 2010 - 21:43
tylko pordzewiały mi te płytki w środku do przykręcania bloków ale niedawno je wymieniłem dzięki pomocy osób z tego forum i dzięki miłej pani Magdzie z Sidi :-)
Napisano 04 czerwiec 2010 - 22:22
Ale.. jest taki patent dla wybrańców jak pralka frania, która doskonale się do tego nadaje. W lato piorę w niej buty i nic się nie dzieje. I to nie tylko rowerowe ale i sportowe jak pafcio. Nie ma problemu.
Raz to w ogóle kask też prałem z ciuchami bo był zasyfiony
Jak jest kask zasyfiony to można go szmatką na sucho i mokro wymyć, a wyściółkę wypiąć i wyprać. Są preparaty do mycia kasku od środka (motocykolwe głównie).
Kasku to się nie pierze.
Ja też jak przyjadę z trasy jak złapie mnie deszcz
Przedwczoraj mnie złapał jak ze stolicy wracałem i totalnie przemoczyłem się, ale buty rowerowe mają to do siebie że bardzo bardzo szybko schną. Przez wczoraj się suszyły na wolnym powietrzu i suche. Szkoda że spodenki tak szybko nie schną :-P
Napisano 04 czerwiec 2010 - 22:30
Tak ale o butach to nie chodzi mi że są mokre, tylko jak są brudne. Może zmyliło Cię to że to forum szosowe, ale mówię tutaj tez o jeździe w terenie, na góralu.
Napisano 05 czerwiec 2010 - 18:40
Tak się składa, że mam Northwave'y Aerlite 3 i chyba chłamem nie są. A nie chcę ich prać w pralce we względu na drewnianą wkładkę (pod wkładką materiałową) i lakier na karbonie. Nie chce, aby przypadkiem się zarysował. :mrgreen:
A troszkę kasy w te buty zainwestowałem i jest zaleceniem producenta jest pranie w zimnej wodzie nie w pralceA producent moich butów nie zakazuje prania w pralce - zainwestuj w lepsze buty to sie nie będziesz musiał męczyć. i nie męcz innych swoimi fobiami :mrgreen:
P S
Moim zdaniem to ty się wymądrzasz a nie kr1zje
Jak chcesz to mogę ci zeskanować instrukcję do tych butów, ale nie ma języka polskiego to nie wiem czy ci się przyda
A jakie ty masz buty, że tak się nimi chwalisz jaki to nie chłam... :?: :idea:
Napisano 05 czerwiec 2010 - 20:08
- pafcio uważa, że można,
- cała reszta, że nie.
(Scena z "Czarnej Żmii", tylko tam dotyczyło to pływania statkiem bez załogi :-D .)
Ja moich butów nie piorę w pralce, boję się przełamać. Może nic im się nie stanie, ale... Wolę się 5 minut pofatygować, niż chodzić niespokojny :-)

Temat jest zamknięty