Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie wybrać buty?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1220 odpowiedzi w tym temacie

#561 Bikemaster

Bikemaster
  • Użytkownik
  • 1048 postów
  • SkądWWL

Napisano 05 czerwiec 2010 - 20:30

- pafcio uważa, że można,
- cała reszta, że nie.

Ja też uważam że można!! :mrgreen: Ale w przeciwieństwie do połowy foroom uważam że szkoda nie butów ale pralki (!). Może właśnie dlatego że mam buty w całości plastikowe za 250 pln (tylko?).

Freeq, tak tak, jak wyżej pisałeś no właśnie ja 3 godziny temu wróciłem totalnie ubłocony z MTB i powiem że sam ledwo kask domyłem.. ale domyłem na sucho ;) Buty ubłocone (i mokre!) totalnie stoją :-P. Do jutra wyschną a jutro wszystko obleci ;)

#562 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 czerwiec 2010 - 16:16

Posprzątałem ten śmietnik, pafcio jeśli dalej będziesz miał taki olewczy i obraźliwy sposób wypowiadania o innych użytkownikach to zarobisz kolejny punkcik. Twój PESEL nie upoważnia Cię do obrażania innych i nazywania ich smarkami. Jeśli dyskusja będzie nadal prowadzona w takim tonie to polecą kolejne ostrzeżenia.

#563 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwiec 2010 - 09:17

Posprzątałem ten śmietnik,

Szkoda,że tak późno ;-)

Twój PESEL nie upoważnia Cię do obrażania innych i nazywania ich smarkami.

Sam PESEL nie, ale jak się połączy z okolicznościami to już nie jest tak jednoznacznie.

EOT

#564 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 07 czerwiec 2010 - 19:58

Panowie buty dmt mnie intersują , gdzie w europie mogę takowe za rozsądną kase trafić ?
ewentualnie lake wchodzą w rachube , tez europa .
najlepiej polska jak sie da , dziękuje z góry

#565 nergamel

nergamel
  • Użytkownik
  • 29 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2010 - 07:35

Mam buty dmt, kupiłem je w AIRBIKE-u ( http://rowerowysklep.pl/ ). Niestety teraz na stronie żadnych nie mają, ale na sklepie powinny być.

#566 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądJózefów

Napisano 08 czerwiec 2010 - 07:47

Airbike nie aktualizuje sklepu internetowego, jak chcecie sprawdzac dostepnosc to musicie pisac lub dzwonic ewentulanie sprawdzac ich oferty na allegro.

#567 Perkoz

Perkoz
  • Użytkownik
  • 265 postów
  • SkądWołomin

Napisano 08 czerwiec 2010 - 20:38

Gdzie kupić buty szosowe nike ?

#568 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 11 czerwiec 2010 - 07:56

Mam pytanko, jak bardzo mogą sie rociągnąc buty szosowe a konkretnie modele adidasa?
Cholera chciał bym w koncu zakupic jakies buty pokreciłem sie po miescie i jedyny wybor maja w harfie. I teraz problem bo mierzyłem 42 na długośc była w porzadku zostało mi nawet z 1,5 cm do czuba lecz przy palcach troszke za wąskie. 43 nie mają...myśle że jak by sie bucik troszke rozszedł było by w porządku ale czy można na taki efekt liczyc? czy po prostu nie szarpac sie i poczekac poszukac dalej?

#569 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądZ nienacka

Napisano 11 czerwiec 2010 - 10:44

czy po prostu nie szarpac sie i poczekac poszukac dalej?

Raczej poszukać dalej. Zwłaszcza, że stopa czasem trochę puchnie po kilku godzinach jazdy.

#570 dynastars

dynastars
  • Użytkownik
  • 187 postów

Napisano 16 czerwiec 2010 - 16:00

Czy jest sens dopłacać 200 pln do carbonowch spodów w butach ? Czy jest odczuwalna róznica ?

#571 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 16 czerwiec 2010 - 16:18

Delo, Z tego co wiem to podeszwy zwykłe tracą sztywność po bodajże kilku zesonach. Efekt ten nie dotychy carbonowych.

#572 Bauer1921

Bauer1921
  • Użytkownik
  • 64 postów
  • SkądRadom

Napisano 16 czerwiec 2010 - 16:21

Nie ma porównania do butów na podeszwie kompozytowej, ale mogę polecić karbon. W tym sezonie kupiłem pierwsze buty- z klamrą i na karbonie i jestem bardzo zadowolony. W sklepie też mi polecali buty podkute karbonem bo są niesamowicie sztywne. Wiec jak najbardziej OK. Jeszcze zależy jakie buty chcesz i co od nich oczekujesz. Bo jeśli jeździsz 20 km tygodniowo to nie ma sensu inwestować w wyższej klasy laczki. Pozdrawiam Bauer1921

#573 Perkoz

Perkoz
  • Użytkownik
  • 265 postów
  • SkądWołomin

Napisano 25 czerwiec 2010 - 11:53

W sobotę kupiłem sobie takie buciki

http://www.theprosst...62-c7dc28f5e4c2

Cena - 379zł , kupione w sklepie airbike . Mówili , że cena atrakcyjna , ostatnia para i rabat. Mógł by się ktoś wypowiedzieć na temat tych butów ? Nie mogę nic wyszukać na ich temat , a o nalini wiem niewiele . Ale wygodne są więc ok . Interesuje mnie przede wszystkim jakość, i wytrzymałość , bo jak napisałem nie znam tej firmy osobiście , i kupiłem to z ogromnym zaufaniem do sprzedawcy ;-)

#574 Gosc_Gajos_*

Gosc_Gajos_*
  • Gość

Napisano 06 lipiec 2010 - 20:16

Witam
Szukam butów szosowych do jazdy wyczynowej w cenie około 350-400 zł , narazie mam na oku te buciki

http://www.allegro.pl/item1098540981_buty_szosowe_shimano_sh_r132_srebrn_czarne_f_v.html

Jak myślicie dobry wybór ?

#575 tbk

tbk
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądSieradz

Napisano 16 lipiec 2010 - 19:54

Witam

Mam pewien problem - chodzi o rozmiar stopy ;-) Obecnie noszę buty o rozmiarze 46,5 (wkładka 30,5cm) i nie wiem jak dobrać rozmiar butów. Zastanawiam się nad czymś takim

http://allegro.pl/it...ly_pd_r540.html

(btw czy to dobry wybór? dopiero zaczynam przygodę z 'szosą').

Czy buty na szosę muszą być większe/mniejsze niż normalny but? Bo jeśli większe to chyba ciężko będzie mi rozpocząć tą przygodę... ;-)

#576 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 16 lipiec 2010 - 20:13

tbk, przy 187cm wzrostu taka płetwa? ;] Jeśli chodzi o wybór, to te pedały wybiera większość patrząc przez pryzmat cena-jakość, więc na początek jak najbardziej dobry wybór.
Jeśli chodzi o buty, to wg rozmiarówki ze strony będą za małe, ale lepiej je przymierzyć najpierw - w jakimkolewiek sklepie i jeśli będą dobre, to wtedy zamówić. Buty na carbonowej podeszwie, która to jest bardzo sztywna i z trzema rzepami też będą dobrym wyborem. Co do ich użytkowania, to nic Ci na ich temat nie powiem, ale przy shimano zazwyczaj narzekając na design, więc jakościowo są chyba niezłe w tej klasie cenowej.
But mniejszy na pewno nie, bo będzie cisnął, większy - może gorzej trzymać stopę. Powinny być dopasowane. Raz jeszcze napiszę - przymierz je gdzieś(a nuż mają taki rozmiar) i wtedy stwierdź czy je brać, czy nie, bo przy takiej dużej stopie kupna butów przez internet nie polecam. Na mniejsze da się wymienić, ale większe... Nie widziałem, żeby kiedyś były wystawiane 49 tych właśnie butów ;>
A co do aukcji, wydaje mi się, że kiedyś widziałem u nich taniej ten zestaw..

#577 Dater

Dater
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądCB

Napisano 17 lipiec 2010 - 09:55

Podpowiem jak z przymiarką, bo miałem problem przymierzyć jakiekolwiek buty szosowe. Po porstu w sklepach rzadko jest cokolwiek do szosy i to w rozmiarze który cie interesuje. Ale MTB jest dużo. I z doświadczenia wiem, ze rozmiarówka danego producenta przy butach MTB/szosa się pokrywa. Tzn ja to przećwiczyłem na Shimano. Mam MTB rozmiar 43, który jest ciut większy od stopy (42) ale mi to akurat gra. Wiec kupiłem 43 w szosie (R132) i jest ok. Więc podejrzewam, ze jak przymierzysz gdzieś w sklepie rozmiar MTB, to taki sam możesz szosowy zamówić.
Co do butów to nic im zarzucić nie mozna. Design oczywiscie taki sobie, ale nie o to przecież tu chodzi. Na razie jestem z r132 baaaardzo zadowolony :-D

#578 tbk

tbk
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądSieradz

Napisano 17 lipiec 2010 - 20:27

Tak też będę musiał zrobić. Z tymże w moim mieście nie za wiele jest dobrych sklepów rowerowych, właściwie kojarzę tylko jeden, w którym oferują buty - oby tam coś mieli w takim rozmiarze ;-)

A co sądzicie o tych butach?

http://rowerowysklep...s_id=4188{2}382

Musiałbym wydać trochę więcej (do butów jeszcze pedały - będą pasowały te PDR 540?), ale cóż poradzić...

Ewentualnie jakiś inny model Specialized w podobnej cenie?

#579 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 17 lipiec 2010 - 20:36

tbk, wygląda, że te Specializedy byłyby a Ciebie wg tabelki - plusem ich butów jest system Body Geometry, ale lepiej przymierzyć wcześniej jakiekolwiek jeśli będzie taka możliwość..

Jeżeli masz otwory na śruby rozstawione po trójkącie, to SPD-SL będzie kompatybilny z butami.

Dater, może i są na jednakowym kopycie, ale nie miałem styczności z butami mtb - ponoć nie są tak sztywne, więc mogą się inaczej ułożyć - to tylko moje gdybanie ;>

#580 Dater

Dater
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądCB

Napisano 17 lipiec 2010 - 21:50

A co sądzicie o tych butach?

http://rowerowysklep...s_id=4188{2}382

Musiałbym wydać trochę więcej (do butów jeszcze pedały - będą pasowały te PDR 540?), ale cóż poradzić...

540-stki maja mocowania na dwie śruby w poprzek buta. Z tego co widać na zdjęciu będzie pasować i do pd-540 i do spd-sl i do looka. Dużo tam dziur, uniwersalne do montowania buty :mrgreen:

PsYhOl nie ważne czy miałeś styczność... przymierz w jakims sklepie i już stycznosć będziesz miał :mrgreen: a sztywność przy przymierzaniu rozmiary nie ma znaczenia ;-)