Liczniki SIGMA
Napisano 10 lipiec 2013 - 18:20
Kupiłem licznik SIGMY BC 16.12, który powinien sam odnajdywać drugi rower. Pierwszy rower wg obwodu koła ma wstawiony współczynnik 2125, a drugi 2100. Niestety licznik nie chce odnajdywać drugiego roweru, przez co wszystkie dane wbija na pierwszy rower... Czy to może być spowodowane zbyt małą różnicą parametrów obwodu koła, czy może licznik jest zepsuty? Proszę o pomoc!!
Pozdrawiam Jacek
- lukasz318 lubi to
Napisano 10 lipiec 2013 - 18:29
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 10 lipiec 2013 - 20:27
Pozdrawiam Jacek
Napisano 10 lipiec 2013 - 20:51
http://www.sigmaspor...uals/ba_nat.pdf
Napisano 24 lipiec 2013 - 17:57
Mam bezprzewodową Sigmę BC 1009 sTs, po wymianie baterii licznik przestał sczytywać prędkość. Sensor jest ustawiony w odpowiedniej odległości od magnesu (za każdym razem gdy magnes jest na jego wysokości to sensor "pika" przesyłając sygnał do licznika) mimo to prędkość wciąż nie widać. Czy ktoś jest mi wstanie powiedzieć z czego może wynikać ten problem?
Napisano 24 lipiec 2013 - 20:07
Napisano 27 luty 2014 - 14:06
Witam,
chcę kupić pulsometr do 400 zł, ale znalazłem też oferty licznika z pulsometrem:
http://allegro.pl/si...4003420842.html Czy jest sens dopłacać do tego, żeby była pokazywana kadencja czy może wziąć niższy model 5.0 z kadencją ?
Co jest lepsze pulsometr czy licznik z pulsometrem ? A może nie ma sensu wydawać tyle kasy i lepiej kupić coś tańszego ?
Trenować chcę przede wszystkim wytrzymałość (2 strefa) i tempo (3 strefa), wydaję mi się, że do niczego więcej nie przyda mi się pulsometr, bo i tak nie mam nawet bladego pojęcia o nim.
Napisano 27 luty 2014 - 14:37
Zakup 6.0 ma sens tylko wtedy, kiedy zamierzasz rzeczywiście korzystać z wysokościomierza. Jeżeli nie, to szkoda na niego pieniędzy.
5.0 jak najbardziej jest ciekawą propozycją - w cenie ROX-a 6.0 bez kadencji otrzymujesz pomiar kadencji w komplecie. Czy warto zrezygnować z wysokościomierza? Na to już tylko Ty możesz sobie odpowiedzieć, ale mieszkasz w Wielkopolsce, więc jeżeli zamierzasz śmigać w swoich okolicach, wówczas wg mnie wysokościomierz to niepotrzebny wydatek.
Z kolei na temat czujników kadencji wypowiadano się tutaj wielokrotnie, a wniosek jest taki, że jednoznacznych wniosków nie wyciągnięto
Napisano 18 marzec 2014 - 17:42
Opieka gwarancyjna nad Tobą jest zawsze obowiązkiem sprzedawcy (a nie dystrybutora), więc najprościej będzie zgłosić się do niego.
Napisano 25 marzec 2014 - 14:11
Przekręć w lewo, może chodzić ciasno na początku i tyle.
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Napisano 25 marzec 2014 - 14:20
No właśnie robię to baaardzo silnie a nie chcę uszkodzić licznika.
Obawiam się, że jak będzie zamontowany na rowerze to taka siła może urwać uchwyt
Edit: przekręciłem bardzo mocno i licznik się oddzielił. Niestety siła musiała być bardzo duża.
Mam nadzieję, że z czasem się wyrobi.