Nowy licznik Rox 11- od Rox 10 różni się min. o ....Bluetooth smart (BLE)
( opis pierwsza lepsza polska strona np .https://www.simserwi...oth-p26352.html ) trochę zmyłka- nie wiem czy dobrze rozumiem
Dla mnie przejście na Rox 11 miałoby sens tylko w przypadku kiedy licznik odczytywałby np. puls z opaski BLE ( Ant oczywiście również ale to potrafi prawie każdy licznik w tym Rox 10 który posiadam)
Teraz trochę namieszam-ale liczę, że mnie ktoś zrozumie
Według tego powyższego opisu wcale nie wynika, że licznik to potrafi( tzn.widzi dane z BLE)
BLE jest do połączenia ze Smartfonem - po kiego czorta to komu potrzebne- ?
Jest opaska 2 syst. combo ( Ble+ant+) jak rozumiem idea taka , że niby na Sigmie byłby puls przez Ant a na podłączonej do Sigmy komórce puls z tego czujnika Combo przez Ble--- ale to chyba wcale nie oznacza, że na Sigmie będzie możliwość odczytu danych z czujnika BLE.
(Trik polega na tym że Orux Map widzi moc tylko przez Ant , do tego na razie nie zapisuje w formacie Fit czy Tcx-dlatego chcąc korzystać z Oruxa i jednocześnie mieć możliwość analizy po jeździe konieczny jest drugi licznik - taki który odczyta moc przez Ble.
Do tej pory miałem tak:czujniki/sensory 2 systemowe - komórka (Locus)transmisja Ble , Sigma Rox 10 - trans. Ant.
Ale jak okazało się że Orux widzi moc , a Xperia ma wbudowane ANT to pojawiła się ciekawa odwrotna opcja.
(Sigma Ble-komórka(Orux) Ant)