Liczniki SIGMA
Started By
Martinu5
, 09 maj 2011 20:41
360 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 styczeń 2013 - 14:27
Z tego co pamiętam to bezprzewodowe Sigmy mają już magnes na płaską szprychę.
http://img20.allegro...0/80/2872208001
Jeżeli jednak nie ma w zestawie to będziesz zmuszony kupić, bo na klasycznym ni chu chu
http://img20.allegro...0/80/2872208001
Jeżeli jednak nie ma w zestawie to będziesz zmuszony kupić, bo na klasycznym ni chu chu
Napisano 07 styczeń 2013 - 17:00
Witam,
dzisiaj chciałem zamontować Sigmę BC 509 do widelca jednak jest problem.
Widelec jest torowy i nie ma miejsca na zamontowanie czujnika i magnezu :evil:
Ma ktoś jakieś porady jak to obejść, bo zależy mi na liczniku przy tym rowerze ?
Pewnie jedyna opcja to szerszy widelec. :-x
dzisiaj chciałem zamontować Sigmę BC 509 do widelca jednak jest problem.
Widelec jest torowy i nie ma miejsca na zamontowanie czujnika i magnezu :evil:
Ma ktoś jakieś porady jak to obejść, bo zależy mi na liczniku przy tym rowerze ?
Pewnie jedyna opcja to szerszy widelec. :-x
Napisano 07 styczeń 2013 - 20:59
Bo masz go za wysoko ustawionego. Mowa o czujniku. Ustaw go na równej wysokości z magnesem i powinno wszystko zadziałać. Faktycznie, może się tak zdarzyć, że magnes się nie zmieści, więc normalnym zabiegiem jest ustawienie magnesu nie do wewnątrz koła, tylko na równi z płaszczyzną, jaką tworzą szprychy
Trochę skomplikowanie to napisałem, ale łatwo na to wpaść.
Trochę skomplikowanie to napisałem, ale łatwo na to wpaść.
Napisano 07 marzec 2013 - 15:19
kubapie nie stety tak to jest z nie którymi lampkami w połączeniu z bezprzewodowym licznikiem np z całkiem fajną lampką: MacTronic Bike Pro NOISE
Potwierdzam mam tą lampkę po jej włączeniu Sigma 1909 nie działa. Mam ktoś sposób jak to obejść (oczywiście oprócz wyłączenia lampki :-)
Napisano 08 marzec 2013 - 11:58
Coraz lepsze ROXy i coraz gorszą średnią półkę (albo w ogóle jej brak).
Chyba powrót do korzeni, budżetowe liczniki flagą Sigmy.
No i ciągle brak Ant'a.
Ale w ogóle na rynku jest kompletny brak sensownych rozwiązań (jak VDO zakończyło serię Z.. to pozostają tylko komputerki treningowe za koszmarne pieniądze..)
Chyba powrót do korzeni, budżetowe liczniki flagą Sigmy.
No i ciągle brak Ant'a.
Ale w ogóle na rynku jest kompletny brak sensownych rozwiązań (jak VDO zakończyło serię Z.. to pozostają tylko komputerki treningowe za koszmarne pieniądze..)