Liczniki SIGMA
Started By
Martinu5
, 09 maj 2011 20:41
360 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 marzec 2012 - 18:32
Napisano 15 marzec 2012 - 18:56
lewy górny trzymasz pare sekund aż ci wejdzie w opcje. dolnym zmieniasz opcje kolejno aż dojdziesz do Total Odo wtedy klikasz górny lewy i prawym górnym zmieniasz cyferki ( jesli chesz wyzerować klikasz aż będzie zero) następnie dolnym zmieniasz na następną cyfrę. Powtarzasz aż wyzerujesz wszystkie.Póżniej znowu lewy górny i jeszcze raz lewy górny trzymając pare sekund.
Napisano 15 marzec 2012 - 21:26
Od wielu lat mam pulsometr SIGMA SPORT fit watch. Ostatnio zawiesza mi się w czasie treningu. To znaczy przy zwiększanym wysiłku zatrzymuje się przy jakiejś wartości tętna i nie pokazuje jego wzrostu. Gdy wcisnę przycisk PAUSE a po kilku sekundach ponownie wcisnę START (przez cały czas nie przerywam pracy na rowerze) pojawia się znacznie wyższa, właściwa wartość tętna.
Bywa, że po zdjęciu opaski okalającej tułów w okolicach serca na wyświetlaczu komputerka przez długi czas nadal widnieje wartość tętna.
Bateria w komputerku jest świeża.
Czy ktoś z Was spotkał się z takimi objawami i zna ich przyczynę/sposób naprawy?
Pozdrawiam.
Andrzej
Bywa, że po zdjęciu opaski okalającej tułów w okolicach serca na wyświetlaczu komputerka przez długi czas nadal widnieje wartość tętna.
Bateria w komputerku jest świeża.
Czy ktoś z Was spotkał się z takimi objawami i zna ich przyczynę/sposób naprawy?
Pozdrawiam.
Andrzej
Napisano 16 marzec 2012 - 09:38
Posiadam pulsometr Sigma Onyx Fit i powiem tak na początku działał dobrze. Po jakim miesiącu zaczęły się zacięcia i problemy. Wysłałem do serwisu. Dostałem chyba nowy (nie jestem w stanie tego zweryfikować ale raczej tego nie naprawiali). Ten co mam teraz egzemplarz działa ok aczkolwiek też zawiesił 2-3 razy w ciągu kilku miesięcy.
Jeśli chodzi o licznik to też mam Sigmę 1109 na kablu i jest super- wszystko gra super.
PS. Jeśli chodzi o mnie to jeśli będę kupował następną elektronikę to będzie to Garmin albo Polar-> nie będę wkurzał na treningu że zapłaciłem ponad 200zł i nie działa (Sigma Onyx).
Jeśli chodzi o licznik to też mam Sigmę 1109 na kablu i jest super- wszystko gra super.
PS. Jeśli chodzi o mnie to jeśli będę kupował następną elektronikę to będzie to Garmin albo Polar-> nie będę wkurzał na treningu że zapłaciłem ponad 200zł i nie działa (Sigma Onyx).
Napisano 16 marzec 2012 - 19:04
...mój też (Sigma Onyx Fit)zawiesza się.Zmieniam zawsze 2 baterie i nawet nie zakładam pulsometra na kierownicę,bo nie "czai bazy",czasami.Zacząłem używać żelu do USG!!Tez czasami nie działa.Tez myślalem o Garminie ale to 800 zł trzeba mieć.Wolałbym w miejsce tego kupić np.dobre okulary,
Napisano 21 marzec 2012 - 17:04
Mam pytanie:
Posiadam licznik Sigma 1609. W instrukcji jest napisane, że licznik automatycznie wykrywa drugi rower. Potrzeba tylko uchwytu Art nr. 00428. Zakupiłem na allegro uchwyt Art. 00387 - podobno identyczny z wyżej wymienionym, niestety licznik cały czas pokazuje mi "Rower 1". I tu pytanie czy ktoś wie czym się różnią te uchwyty? A może inaczej: co musi taki uchwyt posiadać, aby licznik automatycznie wykrył, że jest na rowerze drugim? Zauważyłem z tyłu licznika jest 5 styków, przy czym dwa u dołu po prawej stronie koło siebie. Główkuję, próbuję je zwierać... ale cały czas mam info "Rower1"
help me ;-)
Posiadam licznik Sigma 1609. W instrukcji jest napisane, że licznik automatycznie wykrywa drugi rower. Potrzeba tylko uchwytu Art nr. 00428. Zakupiłem na allegro uchwyt Art. 00387 - podobno identyczny z wyżej wymienionym, niestety licznik cały czas pokazuje mi "Rower 1". I tu pytanie czy ktoś wie czym się różnią te uchwyty? A może inaczej: co musi taki uchwyt posiadać, aby licznik automatycznie wykrył, że jest na rowerze drugim? Zauważyłem z tyłu licznika jest 5 styków, przy czym dwa u dołu po prawej stronie koło siebie. Główkuję, próbuję je zwierać... ale cały czas mam info "Rower1"
help me ;-)
Napisano 21 marzec 2012 - 22:41
Również, musiałam podgiąć wtyki, żeby przymocować na mostku. Lecz chciałbym napisać radę dla potomnych.
Jeżeli podginacie wtyki to róbcie to po włożeniu w podstawkę, inaczej rurka może się spłaszczyć lub prosty odcinek będzie za krótki wynikiem czego będzie wypadanie z podstawki.
Jeżeli podginacie wtyki to róbcie to po włożeniu w podstawkę, inaczej rurka może się spłaszczyć lub prosty odcinek będzie za krótki wynikiem czego będzie wypadanie z podstawki.