A jak wyglada sprawa z baterią? I jak uchwyt posiadasz?
Jeszcze o baterii w Xperii Active ( choć już gdzies tam było)
Jak masz nową orginalną baterię to przy ekranie włączonym cały czas( no bo tylko taka opcja na rowerze jako jedyny licznik) ,podświetlaniu 100% i działającym Locusie ( nie iPBIKE - on chyba bardziej prądożerny) czas działania to 5h.( o ile powyłączamy wszystkie synchronizacje , wifi , bluetoth, aktualizacje i transfer danych) . Ten wynik jest powtarzalny. Jak kupimy bateryjkę ,, zamiennik'' niby 1600 mah ( np. andida cena 25-30 zł ) to przy tych samych stałych warunkach czas działania 4h. Te ''1600mah'' odpowiada gdzies 1000 mah orginalnnej. Sprawdzałem kiedyś na nartach w temp -10 i wynik było dokładnie takie sam 5h.
Teraz moja już 2 letnia orginalna baterja wytrzymuje mi 4h ( ale jeżdżę z trzema wtedy 0 problemów nawet na całodniowym wypadzie)
Jak podświetlanie damy na 50% ( wystarczające w 90 % przypadków) wtedy czas pracy wydłuży się o jakieś 1,5 h.
Dużo chyba zależy od programu , co w nim robimy , jak gęsto jest ślad zapisywany. Ja w Locusie mam Mapę+ pomiar przez ANT czyli serce, kadencje, temperaturę( Tempe Garmina) i jest ( było ) tak jak piszę czyli minimalny czas pracy 5h.