Dodatek do Stravy o nazwie "Strava plus" pokazuje ile czasu ćwiczyliśmy w danej strefie
No i wiele innych funkcji posiada
Zgadza się, świetny jest ten dodatek!
Napisano 17 marzec 2015 - 10:43
Jeśli kogoś interesuje uchwyt Sram Quickview plus przejściówka do przyklejenia/przykręcenia do telefonu to polecam tego sprzedawcę: http://www.ebay.pl/s...ckview&_sacat=0
Za cały zestaw wraz przesyłką zapłaciłem 75zł. Towar doszedł do mnie w 7 dni.
Też polecam. Wysłane 12.3.2015 z Tajwanu, dziś u mnie.
Napisano 03 kwiecień 2015 - 08:50
Pochwalę się swoim rozwiązaniem. Telefon to Xperia x8. Jako mocowania do kierownicy, użyłem najtańszego licznika dostępnego na allegro za 10 złotych. Rozbroiłem urządzenie, pozostawiając dolną część obudowy i odpowiednio wyprofilowałem ją szlifierką, żeby pasowała do klapki telefonu. Przykleiłem ją silikonem i wzmocniłem czterema nitami. Telefon dodatkowo opasałem dwoma kawałkami dętki dla komfortu psychicznego (klapkę w x8 dosyć łatwo otworzyć). Telefon siedzi bardzo stabilnie. Pierwsze testy po weekendzie.
Link do galerii:
https://plus.google....416328398438961
Napisano 03 kwiecień 2015 - 10:27
Fajne, tylko ogranicza to użytkowanie na kilku rowerach.
Ja używam przejściówki Srama za 6 Euro i typowych uchwytów Garmina 39 zł za 2 sztuki. Przepinam tylko telefon do rowera, na którym mam zamiar jechać.
Wszystko sprawdza się bardzo dobrze. Telefon Xperia Active kupiona używana wytrzymuje spokojnie 4 i pół godziny, a może nawet do 5 dociągnie, z podświetleniem, mierzeniem pulsu, w temperaturze ok. 8 stopni.
Napisano 08 kwiecień 2015 - 21:05
Napisano 08 kwiecień 2015 - 21:22
Napisano 08 kwiecień 2015 - 21:49
Oczywiscie, posiadam xperie x8. Chcialem sie tylko upewnic bo czytalem o komplikacjach niektorych pulsometrow ant z telefonami.
Edit: Dzisiaj próbowałem po raz pierwszy przetestować moją xperie i wrzucić trening na strave. Tylko nie wiem jak to zrobić, w opcjach ipbike zaznaczylem przesylanie do stravy, jednak w historii, gdzie zapisuje sie trening nie widzę żadnej opcji przesłania treningu, tylko na email. Strave autoryzowałem wcześniej.
Napisano 09 kwiecień 2015 - 21:37
Oczywiscie, posiadam xperie x8. Chcialem sie tylko upewnic bo czytalem o komplikacjach niektorych pulsometrow ant z telefonami.
Edit: Dzisiaj próbowałem po raz pierwszy przetestować moją xperie i wrzucić trening na strave. Tylko nie wiem jak to zrobić, w opcjach ipbike zaznaczylem przesylanie do stravy, jednak w historii, gdzie zapisuje sie trening nie widzę żadnej opcji przesłania treningu, tylko na email. Strave autoryzowałem wcześniej.
na pewno nie działa? historia-> klikasz na interesujący Cię trening -> Prześlij -> jako cel przesłania wybierasz z listy Strava (pewnie tak właśnie robisz i coś u Ciebie sie gryzie..)
ja zapisuję gpx i wgrywam przez www do stravy
Napisano 10 kwiecień 2015 - 15:19
"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński :-D
Napisano 10 kwiecień 2015 - 15:48
Napisano 10 kwiecień 2015 - 16:59
[...] Poza tym niektóre czujniki prędkości łapią też kadencję.
Które?
Kurcze a już myślałem, że 90 zł zostanie w kieszeni wydane na coś innego
Swoją drogą dla amatorskiego amatora takiego jak ja, mogę póki co zostawić zwykły licznik i z niego czytać prędkość, a może i nawet lekceważyć różnicę.
"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński :-D