SiS Rego z mlekiem. Mógłbym pić litrami, ale nie jest tanie
Robi swoje, bo z rana nogi o wiele lepsze niż po kuraku z łososiem.
Napisano 05 lipiec 2014 - 19:02
nikerox, dnia 04 Lip 2014 - 18:03, napisał:
Wlasnie doczytalem troszke i moze byc tak ze zaraz po treningu vitarade a po pol godziny odzywka bialkowa + posilek ?
Po treningu pełnowartościowy posiłek składający się głownie z białka i ww. Jak nie masz czasu na jedzenie od razu po treningu to możesz wypić białko a po 30 minutach zjeść pełny posiłek. A ile wcinasz kcal?
Napisano 04 luty 2015 - 23:20
Dziś z ciekawości kupiłem sobie dwie buteleczki napoju proteinowego Upbeat:
Zawartość białka niezła : 20g na 250ml. Piłem truskawkowy.
Niedobry, kwaśny.
Ale skończył mi się SiS, a po następny słój jadę dopiero jutro. Można użyć w sytuacji awaryjnej.
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 05 luty 2015 - 16:17
To jest sprzedawane w sklepie spożywczym, żeby każdy kto się tam wybrał na piechotę sobie kupił i pomyślał, że mu mięśnie rosną. Ma trochę syfu, ale w sytuacji podbramkowej, jak moja z wczoraj (zero czegokolwiek podobnego w domu) nada się.
5 żółtek dziennie bym nie zdołał. Babcia mówiła, że góra cztery na tydzień, bo to dla chłopca niezdrowo jeść więcej
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 05 luty 2015 - 16:56
Odżywka białkowa jest dobra szczególnie po treningu, gdzie potrzebujemy jak najlepiej przyswajalnego białka i najłatwiej uzupełnić go właśnie odzywką WPC / WPI. Po treningu te cukry też nam nie zaszkodzą - przecież są nam potrzebne i w okienku po treningu trzeba trochę ich przyjąć dla lepszej regeneracji, a jak będą one z syropu glukozowo-fruktozowego, to nie będzie to takie złe.
Kolarze nie mają jakichś ogromnych mięśni i nie mają ogromnego zapotrzebowania na białko, więc nie ma raczej sensu zamieniania normalnych posiłków na te z odżywką białkową i jak najbardziej warto jeść naturalne produkty - jaja, mięso, ryby (jeśli wg kogoś to nie mięso), sery. Z pewnością z takiego pożywienia pokryjemy swoje zapotrzebowanie na białko, a po treningu można sobie taki łatwy i szybki szejk węglowodanowo-białkowy przyjąć (albo gainer albo zmieszać białko z carbo albo samo bialko z bananami, cukrem).
Napisano 05 luty 2015 - 20:32
Siara_iwj, dnia 05 Lut 2015 - 15:17, napisał:
ale w sytuacji podbramkowej, jak moja z wczoraj (zero czegokolwiek podobnego w domu) nada się.
Z ciekawości, co masz na myśli, pisząc 'sytuacja podbramkowa'? Nie miałeś żadnego produktu, zawierającego białko? No sorry, ale nie bardzo chce mi się wierzyć...
Napisano 12 luty 2015 - 08:45
Wersja A? http://www.demotywuj..._1301859490.jpg
Czy B? http://studentpotraf...vemyweb_500.jpg
Dlatego ja, kiedy planuję zjeść po treningu coś, co trzeba przygotować, robię sobie 'bazę' wcześniej, i po powrocie 5 min i gotowe. Właściwie tylko nałożyć
Napisano 17 luty 2015 - 21:56
Ja popijam Scitec Protein Delite, mój smak to truskawka z białą czekoladą, jak dla mnie bajka! Smak mistrzowski (truskawkowy shake z Mc'D się nie umywa), a w składzie mamy koncentrat białek serwatki, mleka.
Przy moich wymaganiach jest w sam raz, jako zamiennik słodyczy sprawdza się wzorowo.
CUBE AGREE HPA