Yo!
Ostatnio jestem aktywny w tym wątku, ale i aktywnie zmieniam/kupuję/szukam różne buty przez ostatni czas...
Jako że przerzuciłem w sklepie chyba całą rozmiarówkę Sidi, i okazało się że albo uwiera, albo płetwa ...a połówek nie było, to musiałem odpuścić sobie Sidi, też tak mieliście/macie? Chyba po prostu nie leżą mi buty tej marki ...
Wybór padł ostatecznie na buty które mogłem sobie dopasować sam, czyli Bont model a-two, buciki podgrzaliśmy w piecyku, dopasowaliśmy do stopy i tyle 8-) W przypadku butów Bont nie ma co mówić o sztywności i lekkości, takich sztywnych butów jeszcze nie miałem na nodze...podeszwa full karbon,cholewka wykonana z karbonu i włókna szklanego po podgrzaniu elegancko dopasowała się do stopy, wykończenie skórą, jedynie do wyglądu można się "dowalić"-ale mi odpowiadają 8-) (są specyficzne i mnie to pociąga, jak np. Giro Empire, dziary też lubię - więc +10 do stylówy ala Wiggo :-P )
Ale "dowalić" się można/a nawet trzeba, do wentylacji marnej, pierwsza przejażdżka ujawniła jej słabość ... ale ogólnie mega pozytyw, po jeździe w butach marek: Diadora, Specialized, Mavic, Fizik, dorwałem (przypadkiem i niechcący-szukałem po Wrocławiu Sidi dla siebie) naprawdę mega wygodny but 8-) i jeśli komuś wygląd nie przeszkadza do polecam gorąco *(do 60 stopni :-P )