Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybór obuwia rowerowego

1431 odpowiedzi w tym temacie

#341 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 03 maj 2014 - 18:30

danielasu2 gdzie masz dobre ceny na Gaerne Chrono?  W CRC £288. Ja szukam Chrono Carbon (2014), Chrono Carbon Plus jest tylko w dwoch wersjach kolorystycznych czarno-szary i bialo-szary, nie sa swiecace, wykonczone jakims matowym porowatym materialem.

Czego jeszcze sie nauczylem sleczac na neci od 2 tygodni w ich poszukiwaniu, to to ze niektore wersje kolorystyczne koncza sie na rozmiarze 46  :cry: czyli nie na nasze nozki. Mialem na nogach poprzedni model z 2013r, buty leza jak rekawiczki, mega uczucie.

#342 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 03 maj 2014 - 19:50

adazz,a gdzie we Wroclawiu?Na Hallera w tym sklepie rowerowym,pt.Dobre Sklepy Rowerowe?

Nie, nie ten sklep - ale na Hallera owszem mają w ofercie SIDI, natomiast Sidi Center jest w Sport-Profit na Pomorskiej :)

#343 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 456 postów
  • SkądMirków/Wroclaw

Napisano 03 maj 2014 - 20:02

Dzieki

#344 danielasu2

danielasu2
  • Użytkownik
  • 523 postów
  • Skądirlandia

Napisano 03 maj 2014 - 20:49

Chris 

proszę do wyboru do koloru speed plus jeszcze tansze

hibike.de

220uro i taniej

crc to drogi sklep w porównaniu do niemców

#345 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 03 maj 2014 - 21:39

Tam juz tez bylem, nie maja na statnie modeli z 2014. Trzeba bedzie troche poczekac, bo pamietam w zeszlym roku, cos ok. sierpnia bralem z CRC i mieli promocje na Gearne. Z tego co pamietam za Chrono Carbon dalem ponizej £190, a byly w cenie ok £240 ale jeden but mial male naciecie na samym czubku i je odeslalem.

Ten za 220euro to jest Chrono Carbon z 2013 i tylko w rozmiarze 48. Ja mam 47 poza tym nie lubie niebieskiego.

Jak Ci pasuje 48 i ten kolor, to ja bym sie dlugo nie zastanawial. Jeszcze gdzieniegdzie mozna wyrwac zeszloroczne modele ale nie widzialem w tak wysokich rozmiarach.

#346 danielasu2

danielasu2
  • Użytkownik
  • 523 postów
  • Skądirlandia

Napisano 03 maj 2014 - 23:07

Kolor lipa, bike discount . de Sprawdz

#347 budka

budka
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • Skądz Internetu

Napisano 04 maj 2014 - 00:45

Jezdzi ktos moze w butach Spiuk? sporo tego jest w niektorych sklepach internetowych i na ebayu.

#348 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 04 maj 2014 - 07:10

Tu jest jakaś recenzja ...

http://road.cc/conte...s15r-road-shoes

#349 danielasu2

danielasu2
  • Użytkownik
  • 523 postów
  • Skądirlandia

Napisano 05 maj 2014 - 10:21

A ktoś moze cos skrobnąć na temat sidi five fit?

#350 RoadBikeRider

RoadBikeRider
  • Użytkownik
  • 119 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 maj 2014 - 19:41

Czas porzucić stare dobre noski Shimano 600 (odsprzedam komuś zakochanego w ostrych kołach) i przymierzam się do pierwszych butów pod SPD. Zamówiłem już podstawowe pedały SPD - M520 (dobre na początek - dwustronne) i teraz mam dylemat co do butów. Zależy mi na wygodzie jeżdżenia, nie za twardej podeszwie umożliwającej przejście więcej niż parę kroków, oraz dobrym zapięciu butów. Budżet to =>350 zł. 

Myślę nad butami: 

typowe MTB: SH- M088 (cena: 258 zł): http://www.bikestacj...088-czarne.html

Lub Szosowe pod system SPD RT82 (337 zl): - http://www.bikestacj...t82-czarne.html

Które byście wybrali/ polecili? A może macie jakieś ciekawsze propozycje?  :)

#351 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1111 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 07 maj 2014 - 19:53

Ostatnio to przerabiałem, ale ponieważ w przypadku zakupu butów Shimano przez net ryzyko nie trafienia z rozmiarem jest zbyt duże, więc musiałem się zdać na ofertę lokalnych sklepów.

Nie znalazłem nigdzie RT82 więc kupiłem M088. Mimo noszenia przeciętnie rozmiaru 43 w przypadku Shimano skończyło się na nr 45.

Przejechałem już w nich kilkanaście kilometrów. Wygodne, przewiewne, klamrę, w zależności od potrzeb, można przykręcić do dwóch dziur, dobrze trzymają girę, a podjazdów mam trochę w południowych okolicach miasta.

Nie mam im nic do zarzucenia.

Trzepak 

"MAMIL"

#352 gucio

gucio
  • Użytkownik
  • 244 postów
  • Skądśląsk

Napisano 14 maj 2014 - 12:35

Czy mocowania (podobno SPD) jak na foto:

http://img1.aukcjone....jpg?1365761458

będą pasowały te pedały?

http://ctbike.pl/loo...ly-szosowe.html

#353 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 14 maj 2014 - 20:20

Po pierwsze szkoda, że nie dałeś zdjęcia 1mmx1mm, po drugie z tego co widać, a widać mało 3 otwory zatem nie SPD, a jeśli już SPD SL, a kończąc 3 otwory podpasują też pod Looka.

#354 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 14 maj 2014 - 21:19

Yo!

Ostatnio jestem aktywny w tym wątku, ale i aktywnie zmieniam/kupuję/szukam różne buty przez ostatni czas...

Jako że przerzuciłem w sklepie chyba całą rozmiarówkę Sidi, i okazało się że albo uwiera, albo płetwa ...a połówek nie było, to musiałem odpuścić sobie Sidi, też tak mieliście/macie? Chyba po prostu nie leżą mi buty tej marki ... 

Wybór padł ostatecznie na buty które mogłem sobie dopasować sam, czyli Bont model a-two, buciki podgrzaliśmy w piecyku, dopasowaliśmy do stopy i tyle 8-) W przypadku butów Bont nie ma co mówić o sztywności i lekkości, takich sztywnych butów jeszcze nie miałem na nodze...podeszwa full karbon,cholewka wykonana z karbonu i włókna szklanego po podgrzaniu elegancko dopasowała się do stopy, wykończenie skórą, jedynie do wyglądu można się "dowalić"-ale mi odpowiadają 8-) (są specyficzne i mnie to pociąga, jak np. Giro Empire, dziary też lubię - więc +10 do stylówy ala Wiggo :-P )

Ale "dowalić" się można/a nawet trzeba, do wentylacji marnej, pierwsza przejażdżka ujawniła jej słabość ... ale ogólnie mega pozytyw, po jeździe w butach marek: Diadora, Specialized, Mavic, Fizik, dorwałem (przypadkiem i niechcący-szukałem po Wrocławiu Sidi dla siebie) naprawdę mega wygodny but 8-) i jeśli komuś wygląd nie przeszkadza do polecam gorąco *(do 60 stopni :-P )

#355 gucio

gucio
  • Użytkownik
  • 244 postów
  • Skądśląsk

Napisano 15 maj 2014 - 08:43

@Jano_3

Zdjęcie dałem takie jakie było w opisie aukcji:

http://allegro.pl/no...l?source=mo_poc

w której napisano, że to but pod SPD.

Chyba zapomniał zatem dopisać SL.

Bont'a znam jako cenionego producenta butów do rolek szybkich:

http://img10.imagesh...566/zblacka.jpg

Słyną z lekkości i sztywności. Są też, jak napisał kolega powyżej, w pełni termoformowalne.

#356 nikodem

nikodem
  • Użytkownik
  • 206 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 maj 2014 - 20:38

szybkie pytanie
czy istnieje jakaś różnica pomiędzy butami s-works robionymi w 2014 a w 2013 roku?

#357 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 17 maj 2014 - 14:46

Rok temu niemalze tez nie kupilem bontow. Wstrzymalem sei bo czekalem na ten nowy model Vaypor z pokretlami ale sporo czytalem o ich fatalnej wentylacji. Wystarczy popatrzyc na konstrukcje, zero wentow w podeszwie, a na gorze zaledwie pare dziurek, wiec moge rozumiec, co piszesz adazz.

danielasu2 myslalem, ze juz sie zdecydowales na Ergo, a tu znowu cos innego? Ja juz nie pamietam jaki numer Sidi mialem kilka ladnych lat temu i nie wiem jak to sie ma do nowych butow. Ale z pomiaru dlugosci stopy 29.5cm wychodzi, ze powinienem miec ich 48. Ludzie na forach tez pisza, ze w przypadku Sidi trzeba brac numer wiecej.

Ja tez zmienilem zdanie, bo krowa nie jestem i zapodalem buty z tej samej wsi co Gaerne, Sidi Wire. Wzialem 48, zobaczymy jak to bedzie lezec i nie wiem czy ewentualna zmiana na 47 nie bedzie zbyt duzym przeskokiem, zeby idealnie dopasowac but. Jak nie to wracam do poszukiwan Gaerne. Na CRC i Wiggle maja obnizki na Sidi Wire (nie patrzylem na inne ich modele).

#358 dawit

dawit
  • Użytkownik
  • 72 postów
  • Skądstamtąd

Napisano 17 maj 2014 - 15:21

Wg moich doświadczeń z marka Sidi przeskok o 0.5 powinien wystarczyc.

#359 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 17 maj 2014 - 15:57

No wlasnie tego sie obawiam, ze 48 bedzie za duze a 47 za male. W tych rozmiarach nie ma polowek.

#360 hqvkamil

hqvkamil
  • Użytkownik
  • 610 postów
  • SkądBieszczady

Napisano 17 maj 2014 - 19:23

Ktoś z was mierzył ile cm dokładnie ma wkładka w rozmiarze 47 i 48 sidi?

Focus user! :-P

Dodaj odpowiedź