Wybór obuwia rowerowego
#1083 Gosc_grzesiek32_*
Napisano 28 wrzesień 2017 - 09:43
Poszły dziś do reklamacji - zwrot gotówki. Miałem kleić ale uznałem że skoro nie widziały jeszcze soli ani mrozów ani wody a już się poddają to nie ma sensu. Rozwarstwienie podeszwy od cholewki na długości 70mm i głębokości 5mm
- 600km przebiegu
#1085 Gosc_grzesiek32_*
Napisano 28 wrzesień 2017 - 17:21
A to tak, ale największą bolączką jest to że nie wsłuchują się w ogóle nic a nic w opinie klientów. Nieważne że kilka tysięcy ludzi narzeka powiedzmy na dziwaczną rozmiarówkę, albo zbyt płytkie kieszenie w koszulkach czy na brak membrany na kolanach w spodniach zimowych, dla nich istotne jest to że grupeczka paru testerów z U19 France nie zgłaszała takiego problemu. I tak wałkują rok w rok to samo, zmieniając jedynie szatę graficzną
Napisano 17 październik 2017 - 19:18
Rozmiarówka jak w Shimano, mega sztywne (nie wiem czy to kwestia wkładki, ale w porównaniu do karbonowej podeszwy z shimano index 10 różnica jest odczuwalna od pierwszego obrotu). Dobra wentylacja, boa wypas. Potwierdzam niekiedy wspominane w recenzjach odczucia słabego trzymania kostki, aczkolwiek w trakcie jazdy to nie przeszkadza w generowaniu mocy. Bogaty zestaw dodatków. Z daleka nie widać, że to Shimano :-) Używam na niedzielne jazdy bo wiadomo białe buty łapią brud ekstremalnie szybko.
Kupowałem jak były po 1050 na początku roku, 930 to wydaje się dobra cena. Porównywalne chyba mogą być zeszłoroczne Sidi Wire .
Napisano 24 październik 2017 - 09:11
Niebieskie S-Phyre kupiłem jeszcze w maju. Z numeracją nie jest tak jednoznacznie jakby się wydawało.
Zacytuję swój wpis z tematu "Nasze zakupy". Uzupełnię, że moje typowe buty cywilne to uśredniając rozmiar 43.
Co ciekawe, pierwsze kapcie na rower to było shimanowskie M088 w rozmiarze 45. Trochę przydługie ale na szerokość idealne.
Potem pierwsze typowo szosowe R107 rozmiar 44, które na długość są ok ale trochę za szerokie
A S-phyre wziąłem 43. Do czubka troszeczkę brakuje, ale dopasowanie boczne idealne. Mierzyłem również 44 i sprawiały wrażenie długich ciżemek. W moim przypadku i RC9 nie sprawdziła się internetowa prawda przy doborze butów od Shimano czyli swój znormalizowany rozmiar obuwia codziennego +1.
Wrażenia po tych 5 miesiącach.
W upałach było lepiej niż w poprzednich, siateczkowanych, R107.
Początkowo piekły stopy po 50 km, przeszło.
Wziąłem niebieskie, w związku z tym problem brudu nie jest tak widoczny. Ale biorę je kiedy mam pewność suchych dróg. Takie kościołowe buty
Boa, jak to Boa. Działa. Dobrze dopasowuje. Ale szczerze mówiąc, kiedy już doświadczyłem jego używania nie uważam by systemy klamry w połączeniu z rzepami aż tak bardzo odstawały pod względem wygody obsługi i trzymania. Jeśli kiedyś wyjeżdżę s-phyre, w kolejnych butach żyłki wcale nie będą głównym warunkiem wyboru. Przy użytkowaniu ochraniaczy przeciwdeszczowych na pewno można łatwiej dociągnąć czy poluzować buty za pomocą kółek.
"MAMIL"
Napisano 24 październik 2017 - 09:53
- Jacam76 lubi to
"MAMIL"
Napisano 09 listopad 2017 - 18:40
Northwave Evolution Plus Carbon
Shimano SH-RC7
To ma być but całoroczny, treningowy - to startu będę miał osobne buty triathlonowe.
Mam raczej szeroką stopę.
Co z powyższych byście polecali?
Road - Pinarello Dogma 60.1 2009
Tri - S-Works Shiv 2017
Napisano 21 listopad 2017 - 00:42
W decathlonie w Poznaniu jest promocja na buty https://www.decathlo...id_8385922.html
Cena 224zł.
Dzisiaj przymierzałem. Jednak buty raczej nie dla szerokiej stopy.
Napisano 21 listopad 2017 - 11:28
I kolejny bubel - po dzisiejszej nie znowu jakiejś tam mocnej jeździe, zaczęła się rozchodzic podeszwa w okolicy wewnętrznej po stronie bloku
Ja sobie tu nie wymyślam, mogę wysłać fotki jak ktoś chce
Mowa o tych Btwinach 900? Ja w nich jeżdżę już chyba 3 sezon i wszystko w jak najlepszym porządku, mega zadowolony jestem z tych butów. Dałem jedynie sobie inne wkładki, takie żelowe Scholla i to wszystko. Oczywiście nie zapłaciłem za nie 499zł, a jedynie 350 lecz mimo wszystko twoje zdarzenie uważam to za wypadek przy pracy czy złośliwość rzeczy martwych.
Mam jednak inne wrażenie, te buty to nic innego jak chiński wyrób dostępny na Aliexpress czy innym jebaju. Te samo zapięcie zwane Atop, te same podeszwy, jedynie cholewki nieco ewoluowały.
Napisano 06 grudzień 2017 - 15:09
Jakie doświadczenia macie z Fizik R1b. Czy są godną konkurencją RC9. Ciekawe jak się reperuje singl BOA zakotwiczony na jednej żyłce przy czubku buta. Wyglądają jakby były dobre na nieco szerszą stopę ( około 9 cm) raczej system obejmowania, nie ściskania.