Skocz do zawartości

Zdjęcie

Filmy

905 odpowiedzi w tym temacie

#621 denis_k8b

denis_k8b
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądMalbork

Napisano 01 luty 2013 - 18:48

Fajnie by było go gdzieś dorwać. Może niech ktoś z zawzięciem do internetu poszuka tu i ówdzie.

#622 denis_k8b

denis_k8b
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądMalbork

Napisano 02 luty 2013 - 05:59

Podczas szukania filmiki do trenażera znalazłem to- http://zalukaj.tv/za...ower_1955_.html

#623 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 665 postów
  • SkądKrosno

Napisano 05 luty 2013 - 09:31

Nie powiem, ale zacnie śmiga :D

Ciekawe czy można o nim jeszcze mówić w czasie teraźniejszym? :!:

#624 xszymonx

xszymonx
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • SkądKępno/Wrocław

Napisano 05 luty 2013 - 14:06

denis_k8b, ten film wychodzi dopiero za 2 tygodnie

http://www.imdb.com/title/tt1705933/ :)

#625 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 luty 2013 - 07:40

Jak ktoś wcześniej jeszcze nie widział (tak jak ja) to polecam: Chasing Legends
Bez problemu dostępny na torrentach, bardzo fajny film o Tour The France oraz drużynie HTC Columbia.

#626 Rabramon

Rabramon
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marzec 2013 - 00:44

Mój pierwszy filmik rowerowy z dzisiejszej przejażdżki :)

#627 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 03 marzec 2013 - 02:33

Rabramon, bardzo fajne ujęcia. Przyjemnie się ogląda tak urozmaicony pod względem ilości punktów widzenia filmik.
Jakiej kamery i mocowania do niej używasz?

#628 Rabramon

Rabramon
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marzec 2013 - 11:49

travisb dzięki wielkie. Mam zamiar kręcić właśnie takie filmiki z różnych wypadów rowerowych. Mam jescze opcje kręcenie z kasku i z klatki piersiowej. A te ujęcia kręciłem z kierownicy tylko przy rożnych ustawieniach kierunku kamery. A kręciłem to Go Pro Hero3. A mocowanie konkretnie nazywa się Handlebar/Seatpost Pole Mount.

#629 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 03 marzec 2013 - 12:08

Faktycznie, bardzo fajne ujęcia. Widać, że masz pomysł na filmik :D Filmy kręcące tylne koła kumpli są już nudne.
Pomachałeś policjantom na do widzenia? :D Podkład muzyczny też fajny. Można pokusić się o przedstawienie na filmie trudnych akcji. Np. jak podjeżdżasz albo zwalniasz by odpocząć po sprincie, wtedy tak zgrać podkład muzyczny, żeby był sam wokal (z utworu z tego filmiku:) )

Marzy mi się nakręcić wyścig albo fajną ustawkę z 2 lub 3 kamerami. Wtedy można pokombinować z przedstawieniem ciekawej sytuacji z różnych stron lub wszystkie na raz :)

#630 Rabramon

Rabramon
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marzec 2013 - 13:18

Bury No pomachałem :D specjalnie nakręciłem bo to jest fragment 300 metrów trasy gdzie jest zakaz jazdy rowerem i już raz taki mandat dostałem. Dlatego zwolnione tempo żeby uwiecznić chwile grozy :D Szczerze mówiąc widząc ładną pogodę stwierdziłem że przetestuję kamerkę bo jeszcze na rowerze nie miałem okazji, kręciłem tylko narty biegowe (nuda) i narty zjazdowe :) Więc przyjdzie czas na nakręcenie dłuższego filmu właśnie z takimi trudnymi akcjami. W ogóle mamy w planach z bratem wyjechać do Włoch na mtb nad Garda Lake. Wtedy będziemy mieli do dyspozycji 2x Go pro i do tego lustrzankę Canon'a Mark III :) i chcemy złożyć taki 30-40 minutowy filmik z wyjazdu. To będzie mam nadzieje już dużo bardziej zaawansowana produkcja :)

#631 pajak

pajak
  • Użytkownik
  • 383 postów
  • SkądGdynia

Napisano 03 marzec 2013 - 21:11

W kwestii technicznej. Ja tam wolę oglądać niebo, a nie przednie koło, a na początku najlepiej widać asfalt pod kołem i napis na feldze :)
Z video jak z muzyką: gwałtowna zmiana tempa nie jest dobra, gwałtowna zmiana (jak np. w 1.17) trochę rozbijają. Czasami wystarczy tylko zrobić przejście z obrazu w obraz, albo właśnie zmiany perspektywy.

A zajefajna scenka z ruszania jak ten superb cię sciga. Takie zmiany tempa dają rewelacyjną ciągłość.

Co do czasu.. Chyba najlepiej robić krótkie, tak do 5 minut, 30-40min to już dłużyzna. Nawet dynamiczne single tracki muszą być przycinane i przyspieszane (takie przynajmniej na YT są).

Najlepszym (jedynym?) wyjątkiem od tej reguły są RLV :)

#632 Rabramon

Rabramon
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marzec 2013 - 22:32

pajak Faktycznie ten moment w 1:17 nie wygląda dobrze. Nie zauważyłem tego wcześniej, warto zapamiętać na przyszłość :) No masz rację że może 30 min to przesada. Ale wiem że będzie zapewne tyle fajnego materiału że w 5 min nie damy rady się zmieścić. Ja mam w głowie takie elementy jak przygotowanie się do podróży, fragment z jazdy, jakiś postój, później już na miejscu jakaś jazda przepleciona z timelapsami wschodu słońca nad jeziorem, obiadem w knajpie włoskiej i smarowania łańcucha. Na bank zbierze się z 20 min materiału wartego pokazania. Ale wiadomo, trzeba uważać żeby nie było nudy.

#633 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 marzec 2013 - 22:36

Rabramon, jak na pierwsze próby to fajnie Ci to wyszło. No i muzyka dobrze dobrana, jest klimat.
Dla mnie pewnego rodzaju wyznacznikiem tego typu filmu (sposób montażu, dynamika itp...) jest klip katowickiego IC:

Jak nie mam ochoty wyjść na trening to wystarczy pierwsza minuta tego klipu i wraca morale :-D

#634 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 06 marzec 2013 - 22:38

Całe Katowickie IC to majstersztyk

#635 Rabramon

Rabramon
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 marzec 2013 - 19:20

No bardzo fajne filmiki :) teraz zaopatrzyłem się w przyssawkę na samochód to może niedługo uda się nakręcić fajne ujęcia :) No i może się zabiorę jak trochę forma urośnie na Rondo Babki to też będzie ciekawiej niż tylko ja jeden :)

#636 Gosc_Wojtek3362_*

Gosc_Wojtek3362_*
  • Gość

Napisano 16 marzec 2013 - 12:29

#637 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 16 marzec 2013 - 12:38

Stare :-P
Ale według mnie MŚ...

#638 Rooney

Rooney
  • Użytkownik
  • 187 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 16 marzec 2013 - 19:09

Czy ktoś z was widział już ten film Peleton ? Zwiastun wygląda świetnie, a już od roku czekam aż się pojawi,a tu nic.

#639 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 marzec 2013 - 20:50

Premiera jest na 19 marca a nie wiadomo kiedy w Polsce.

#640 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 05 kwiecień 2013 - 11:13

Jednak Kolarze to prawdziwi faceci a nie jakieś cipy ;-) fakt w Polsce to by się wzięło pompkę i w mordę takiego hehe
http://www.milanos.p...e-zachowal.html

Dodaj odpowiedź