Filmy
Started By
mpiwko
, 16 gru 2007 00:41
905 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 luty 2013 - 05:59
Podczas szukania filmiki do trenażera znalazłem to- http://zalukaj.tv/za...ower_1955_.html
Napisano 05 luty 2013 - 14:06
Napisano 08 luty 2013 - 07:40
Jak ktoś wcześniej jeszcze nie widział (tak jak ja) to polecam: Chasing Legends
Bez problemu dostępny na torrentach, bardzo fajny film o Tour The France oraz drużynie HTC Columbia.
Bez problemu dostępny na torrentach, bardzo fajny film o Tour The France oraz drużynie HTC Columbia.
Napisano 03 marzec 2013 - 11:49
travisb dzięki wielkie. Mam zamiar kręcić właśnie takie filmiki z różnych wypadów rowerowych. Mam jescze opcje kręcenie z kasku i z klatki piersiowej. A te ujęcia kręciłem z kierownicy tylko przy rożnych ustawieniach kierunku kamery. A kręciłem to Go Pro Hero3. A mocowanie konkretnie nazywa się Handlebar/Seatpost Pole Mount.
Napisano 03 marzec 2013 - 12:08
Faktycznie, bardzo fajne ujęcia. Widać, że masz pomysł na filmik Filmy kręcące tylne koła kumpli są już nudne.
Pomachałeś policjantom na do widzenia? Podkład muzyczny też fajny. Można pokusić się o przedstawienie na filmie trudnych akcji. Np. jak podjeżdżasz albo zwalniasz by odpocząć po sprincie, wtedy tak zgrać podkład muzyczny, żeby był sam wokal (z utworu z tego filmiku:) )
Marzy mi się nakręcić wyścig albo fajną ustawkę z 2 lub 3 kamerami. Wtedy można pokombinować z przedstawieniem ciekawej sytuacji z różnych stron lub wszystkie na raz
Pomachałeś policjantom na do widzenia? Podkład muzyczny też fajny. Można pokusić się o przedstawienie na filmie trudnych akcji. Np. jak podjeżdżasz albo zwalniasz by odpocząć po sprincie, wtedy tak zgrać podkład muzyczny, żeby był sam wokal (z utworu z tego filmiku:) )
Marzy mi się nakręcić wyścig albo fajną ustawkę z 2 lub 3 kamerami. Wtedy można pokombinować z przedstawieniem ciekawej sytuacji z różnych stron lub wszystkie na raz
Napisano 03 marzec 2013 - 13:18
Bury No pomachałem specjalnie nakręciłem bo to jest fragment 300 metrów trasy gdzie jest zakaz jazdy rowerem i już raz taki mandat dostałem. Dlatego zwolnione tempo żeby uwiecznić chwile grozy Szczerze mówiąc widząc ładną pogodę stwierdziłem że przetestuję kamerkę bo jeszcze na rowerze nie miałem okazji, kręciłem tylko narty biegowe (nuda) i narty zjazdowe Więc przyjdzie czas na nakręcenie dłuższego filmu właśnie z takimi trudnymi akcjami. W ogóle mamy w planach z bratem wyjechać do Włoch na mtb nad Garda Lake. Wtedy będziemy mieli do dyspozycji 2x Go pro i do tego lustrzankę Canon'a Mark III i chcemy złożyć taki 30-40 minutowy filmik z wyjazdu. To będzie mam nadzieje już dużo bardziej zaawansowana produkcja
Napisano 03 marzec 2013 - 21:11
W kwestii technicznej. Ja tam wolę oglądać niebo, a nie przednie koło, a na początku najlepiej widać asfalt pod kołem i napis na feldze
Z video jak z muzyką: gwałtowna zmiana tempa nie jest dobra, gwałtowna zmiana (jak np. w 1.17) trochę rozbijają. Czasami wystarczy tylko zrobić przejście z obrazu w obraz, albo właśnie zmiany perspektywy.
A zajefajna scenka z ruszania jak ten superb cię sciga. Takie zmiany tempa dają rewelacyjną ciągłość.
Co do czasu.. Chyba najlepiej robić krótkie, tak do 5 minut, 30-40min to już dłużyzna. Nawet dynamiczne single tracki muszą być przycinane i przyspieszane (takie przynajmniej na YT są).
Najlepszym (jedynym?) wyjątkiem od tej reguły są RLV
Z video jak z muzyką: gwałtowna zmiana tempa nie jest dobra, gwałtowna zmiana (jak np. w 1.17) trochę rozbijają. Czasami wystarczy tylko zrobić przejście z obrazu w obraz, albo właśnie zmiany perspektywy.
A zajefajna scenka z ruszania jak ten superb cię sciga. Takie zmiany tempa dają rewelacyjną ciągłość.
Co do czasu.. Chyba najlepiej robić krótkie, tak do 5 minut, 30-40min to już dłużyzna. Nawet dynamiczne single tracki muszą być przycinane i przyspieszane (takie przynajmniej na YT są).
Najlepszym (jedynym?) wyjątkiem od tej reguły są RLV
Napisano 03 marzec 2013 - 22:32
pajak Faktycznie ten moment w 1:17 nie wygląda dobrze. Nie zauważyłem tego wcześniej, warto zapamiętać na przyszłość No masz rację że może 30 min to przesada. Ale wiem że będzie zapewne tyle fajnego materiału że w 5 min nie damy rady się zmieścić. Ja mam w głowie takie elementy jak przygotowanie się do podróży, fragment z jazdy, jakiś postój, później już na miejscu jakaś jazda przepleciona z timelapsami wschodu słońca nad jeziorem, obiadem w knajpie włoskiej i smarowania łańcucha. Na bank zbierze się z 20 min materiału wartego pokazania. Ale wiadomo, trzeba uważać żeby nie było nudy.
Napisano 06 marzec 2013 - 22:36
Rabramon, jak na pierwsze próby to fajnie Ci to wyszło. No i muzyka dobrze dobrana, jest klimat.
Dla mnie pewnego rodzaju wyznacznikiem tego typu filmu (sposób montażu, dynamika itp...) jest klip katowickiego IC:
Jak nie mam ochoty wyjść na trening to wystarczy pierwsza minuta tego klipu i wraca morale :-D
Dla mnie pewnego rodzaju wyznacznikiem tego typu filmu (sposób montażu, dynamika itp...) jest klip katowickiego IC:
Jak nie mam ochoty wyjść na trening to wystarczy pierwsza minuta tego klipu i wraca morale :-D
Napisano 16 marzec 2013 - 12:38
Stare :-P
Ale według mnie MŚ...
#640 Gosc_intel action_*
Napisano 05 kwiecień 2013 - 11:13
Jednak Kolarze to prawdziwi faceci a nie jakieś cipy ;-) fakt w Polsce to by się wzięło pompkę i w mordę takiego hehe
http://www.milanos.p...e-zachowal.html
http://www.milanos.p...e-zachowal.html