TAPATALK
#22 Gosc_sebreef_*
Napisano 23 lipiec 2013 - 21:22
#25 Gosc_sebreef_*
Napisano 24 lipiec 2013 - 13:17
"Jest przy tym więcej grzebania, bo trzeba API ręcznie klepać.
Łatwiejszy jest upgrade tego forum do wersji 3 – to jest banalne i wtedy skorzystanie z gotowej wtyczki"
Pozdrawiam
Seb
Napisano 24 lipiec 2013 - 13:29
Łatwiejszy jest upgrade tego forum do wersji 3 – to jest banalne i wtedy skorzystanie z gotowej wtyczki
Nie jest banalne, bo to nie jest czysta wersja phpBB tylko zmodyfikowana, do tego baza jest już dość spora, nie dziwię się, że komuś się nie chce tego robić :mrgreen:
Napisano 24 lipiec 2013 - 20:53
Zdarzało mi się przenosić takie fora i w zależności od włączonych modyfikacji (przemo jest konfigurowalne) jest trochę pracy. Baza w przemo jest na kodowana w iso, w nowym phpbb jest już utf-8, trzeba zrobić konwersje, żeby krzaków nie było. Tutaj widzę, że są włączone załączniki trzeba odpowiednio strukturę tabel pozmieniać, w phpbb3 jest ciut inna struktura tabel z wiadomościami (każdy post ma temat), trzeba odpalić skrypty, które to ogarną, jest tego sporo, tak na szybko z głowy piszę :-) Do tego przeniesienie to jest jedna rzecz, drugą jest modyfikacja nowego forum, bo jest gołe i nie ma dużo rzeczy do, których Was obecne przyzwyczaiło (grafika, szybka odpowiedź, urodziny, kto był na forum, itp.). Po drodze zawsze są jeszcze jakieś komplikacje itd.
Z lipą bym nie przesadzał, bo jak coś stoi i działa to działać będzie :-)
Osobiście bym migrował to forum, ale ja tutaj jestem tylko użytkownikiem, wypowiedziałem się bo kiedyś robiłem podobne rzeczy. Jak administracja będzie chciała to służę pomocą
Napisano 25 lipiec 2013 - 07:48
rozumiem. Szczerze to nie zdarzyło mi się jeszcze forów przenosić ale różne bazy danych owszem. Z tego co piszesz nie ma jakiegoś sprytnego narzędzia, które w prosty sposób by zmigrowało stare na nowe. No nic - w zasadzie przez między innymi to forum i jeszcze dwa inne coraz rzadziej używam tapatalka. Jest to udogodnienie ale też utrapienie bo reklamy w tapatalku to się nie wyświetlają, a z czegoś forum musi żyć
Napisano 25 lipiec 2013 - 08:22
#33 Gosc_RafalPolo_*
Napisano 19 sierpień 2013 - 23:47
ps
póki co jest duża obniżka na niego za 3zl
https://play.google....oord.tapatalkHD
jest już parę dni, więc za niedługo się skończy
Napisano 20 sierpień 2013 - 08:11
Napisano 20 sierpień 2013 - 14:44
Inni korzystaja z telefonow jako przegladarek, nie tylko na parodniowych wyjazdach
Napisano 21 sierpień 2013 - 15:31
Napisano 21 sierpień 2013 - 16:00
Może bym i omijał gdyby nie to, że to tu wymogliście zmianę silnika który mi odpowiadał :-P
Forum na razie działa gorzej niż poprzednie, a Wy byście chcieli żeby już działała wtyczka. Niech najpierw ogarną ten bałagan. A potem zajmą się wtyczka o którą upominają się góra 5 osób.