Pompki co2
Napisano 09 maj 2013 - 07:07
Napisano 11 czerwiec 2013 - 15:11
http://rowertour.com...-naboj-co2.html
Cudów nie ma ale mieści się w torbie podsiodłowej i cena jest zachęcająca.
Nawet pompuje, więc nie ma problemu :-P
Napisano 11 czerwiec 2013 - 18:00
Dopiero jak wsuniesz oba ranty opony i upewnisz się, że dętka nie jest przyszczypnięta, możesz pompować do docelowego ciśnienia.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 11 czerwiec 2013 - 19:01
Napisano 12 czerwiec 2013 - 15:09
tak wiem i dlatego pytam czy tą pompką to wykonam bo nie znam sie na pompkach z co2 wydaje mi sie ze nie będe w statnie tego tak zrobić. Powieccie jakie Wy wozicie pompki i jak je montujecie bo widziałem u niektórych zamocowane w miejscu na koszyk u innych pod siodłem
Tego nie wiem do końca, gdyż miałem już blisko do domu i tylko dopompowywałem,ale zdaje mi się, że wystarczy zamknąć zawór i nie lecie. Btw.zawsze można mieć przy sobie dwa naboje )
Napisano 13 czerwiec 2013 - 21:42
PS: jak coś to mogę odsprzedać tą pompkę komuś, użyta na 3 naboje :mrgreen:
Napisano 17 czerwiec 2013 - 14:37
Ja wożę tylko zapasową dętkę. Nie chciałoby mi sie łatać, pieprzyć się z tym gdzieś na poboczu czy w krzakach. Wymiana detki, nabijasz z nabojów i wio w trasę!
Pompka na naboje ma swoje plusy jak i minusy. Tak samo jak ręczna, jednak postawiłem na naboje i jest git.
Napisano 19 czerwiec 2013 - 21:40
Napisano 09 maj 2016 - 19:08
Ktoś ma opinie na temat tej głowicy: http://www.decathlon...id_8346099.html
Ostatnio trzy razy machałem i troszkę szkoda mi czasu.
Napisano 24 wrzesień 2016 - 09:27
Trochę się bałem pompki co2 a kupiłeł bo rozmiar mi odpowiadał ;-) Pierwszy raz dzisiaj użyłem. Napisze tylko tyle, że jest rewelacyjna. Mała, poręczna i pompuje w kilka sekund. Lepszej do roweru szosowego nie miałem. Wpis dla tych co się jeszcze zastanawiają.
Napisano 26 wrzesień 2016 - 09:08
Ktoś ma opinie na temat tej głowicy: http://www.decathlon...id_8346099.html
Ostatnio trzy razy machałem i troszkę szkoda mi czasu.
Niedawno kupiłem i miałem okazję już wypróbować "w boju"
Opona/dętka 700x23 nabita do 6,5 bar i pewnie dałoby radę więcej bo jeszcze trochę gazu zostało.
Zaoszczędzone siły i czas co najmniej 15 min "dymania" małą pompka na poboczu - bezcenne.
Teraz nie ruszam się w trasę bez tego wynalazku.
Napisano 26 wrzesień 2016 - 10:08
Niedawno kupiłem i miałem okazję już wypróbować "w boju"
Opona/dętka 700x23 nabita do 6,5 bar i pewnie dałoby radę więcej bo jeszcze trochę gazu zostało.
Zaoszczędzone siły i czas co najmniej 15 min "dymania" małą pompka na poboczu - bezcenne.
Teraz nie ruszam się w trasę bez tego wynalazku.
Wydaje mi się, że więcej się nie nabije. Też mi doszło do okoł 6 i koniec a w naboju jeszcze trochę zostało. Całe szczęście ,że nie nabiło mi więcej bo okazało się, że opona ma przecięcie i przy większym nabiciu dętka wyszła na zewnątrz i byłaby powtórka z rozrywki a więcej dętek nie miałem. Co do głowicy to mam taką co się wkręca na wentyl, nie trzeba dociskać i jest troche łatwiej.
Napisano 26 wrzesień 2016 - 13:20
Ale z czym jest latwiej?
Te bez nakrecania, nakladasz na wentyl, jak masz taki bez gwintu i trzymajacej go nakretki (wszystkie lateksy, co najmniej te z ktorymi mialem do czynienia) druga reka przyciskasz wentyl do strony opony i bum nabite.
Po co kombinowac z nakrecaniem, odkrecanymi zaworkami itp? Prostota i szybkosc dzialania.
16g pojemnik nabija 23mm do co najmniej 8.