Skocz do zawartości

warszawa - trasy

2336 odpowiedzi w tym temacie

#2101 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 25 marzec 2012 - 18:53

Można też w Powsinie przez te różne Wólki dojechać nad Wisłę, potem za Opaczą skręcić na Gassy, za Gassami odbić od tej długiej prostej by wyjechać w Słomczynie obok kościoła (pry okazji fajny podjazd) i zależnie od sił pojechać do Góry lub wrócić do KJ.
Jestem z tych okolic, gdyby ktoś był zainteresowany wspólną jazdą proszę o kontakt.

#2102 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 28 marzec 2012 - 09:27

Przyznać się kogo widziałem około 9.30h w Jazgarzewie, jadącego w stronę Łbisk? :mrgreen:

#2103 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 29 marzec 2012 - 21:12

Ktoś chętny na wycieczkę w połowie kwietnia taką trasą ?
http://www.bikemap.net/route/1486089

#2104 Gosc_ziemo_*

Gosc_ziemo_*
  • Gość

Napisano 30 marzec 2012 - 08:33

W słusznym kierunku rozwijasz trasy :) Zdeklarować się nie mogę ale temat będę śledził. Może bym dołączył albo został w Puławach.

PS
Mała sugestia: Trasą przez Górę Kalwarię średni mi się jachało: niemały ruch i brak pobocza ale to było dawno - może się coś zmieniło. Trasa przez Garwolin ma komfortowe pobocze praktycznie na całej długości choć dużo większy ruch.

#2105 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 30 marzec 2012 - 09:16

Ja się piszę! Tylko Krzysiu myślę że najlepiej by było to zrobić w weekend, może wstępnie 21 kwietnia w sobotę?
A jeśli wcześniej to, należało by ustalić to wcześniej by na spokojnie w pracy wziąć wolne.

#2106 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 30 marzec 2012 - 11:20

Ja pierdziu Krzysiek idziesz po bandzie. Toż to prawie 300 km, a z moim dojazdem wyjdzie pewnie ponad 3 stówki. Jazda na cały dzionek, zakładając przeciętną 30 km to samej jazdy 10 h, a jeszcze jakieś przystanki. Z jednej strony kusi ale z drugiej to jednak spory dystans. No nic na taki wyjazd jak dla mnie musi być co najmniej kilku chętnych. Na razie się nie deklaruję ale będę oobserwował jak sytuacja się rozwinie z chętnymi i może dołączę.

#2107 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 30 marzec 2012 - 12:23

W słusznym kierunku rozwijasz trasy :) Zdeklarować się nie mogę ale temat będę śledził. Może bym dołączył albo został w Puławach.

PS
Mała sugestia: Trasą przez Górę Kalwarię średni mi się jachało: niemały ruch i brak pobocza ale to było dawno - może się coś zmieniło. Trasa przez Garwolin ma komfortowe pobocze praktycznie na całej długości choć dużo większy ruch.

Jedziemy tak jak wrysowane, nic nie zmieniamy. Mam tylko pytanie czy w Janowcu jest prom i można się dostać na drugą stronę do Kazimierza żeby tam zrobić przerwę ?

Ja pierdziu Krzysiek idziesz po bandzie. Toż to prawie 300 km, a z moim dojazdem wyjdzie pewnie ponad 3 stówki. Jazda na cały dzionek, zakładając przeciętną 30 km to samej jazdy 10 h, a jeszcze jakieś przystanki. Z jednej strony kusi ale z drugiej to jednak spory dystans. No nic na taki wyjazd jak dla mnie musi być co najmniej kilku chętnych. Na razie się nie deklaruję ale będę oobserwował jak sytuacja się rozwinie z chętnymi i może dołączę.

Piotrek nie zobaczysz różnicy, czy to 140 czy to 280 to już później nie ma znaczenia ;-)

Ja się piszę! Tylko Krzysiu myślę że najlepiej by było to zrobić w weekend, może wstępnie 21 kwietnia w sobotę?
A jeśli wcześniej to, należało by ustalić to wcześniej by na spokojnie w pracy wziąć wolne.

lepiej byłoby pojechać w którąś środę żeby nie tracić weekendu całego, bo jak pojedziemy w sobotę to w niedzielę będę trup na rondzie.

#2108 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 30 marzec 2012 - 12:37

W tygodniu to ja niestety odpadam w przedbiegach :-(

#2109 Bucz

Bucz
  • Użytkownik
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 marzec 2012 - 12:57

Ja również optuję za tym terminem i wstępnie się zgłaszam. Myślę, że sobota 21 kwietnia to dobry dzień. Pozdrawiam.

#2110 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 30 marzec 2012 - 13:00

Ja również optuję za tym terminem i wstępnie się zgłaszam. Myślę, że sobota 21 kwietnia to dobry dzień. Pozdrawiam.

ok, jak będzie więcej chętnych to może być sobota 21 kwietnia :-)

#2111 Gosc_ziemo_*

Gosc_ziemo_*
  • Gość

Napisano 30 marzec 2012 - 13:06

Pownien pływać. Jakby co to w Janowcu tez są ze 2 knajpki :)

#2112 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 30 marzec 2012 - 13:27

Pownien pływać. Jakby co to w Janowcu tez są ze 2 knajpki :)

ok to szkoda czasu czekać na prom w razie czego, przerwę zrobimy w Janowcu. Oczywiście trzeba rezerwować sobie cały dzień na tą trasę. Start o 8-9 ze Statoil na Ursynowie Północnym.
Ziemo jechałeś ten maraton 24h w Puławach ?

#2113 Gosc_ziemo_*

Gosc_ziemo_*
  • Gość

Napisano 30 marzec 2012 - 13:50

Nie. I już chyba się mnie o to kiedyś pytałeś :)
i to wtym samym wątku:
http://www.forumszos...ghlight=#138228

#2114 picca

picca
  • Użytkownik
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 marzec 2012 - 13:57

Ja wstępnie mogę się pisać na część trasy, do wsi Bąkowiec, na 95 kilometrze, bo tam mam działkę. Całej pewnie i tak bym nie przejechał.
Dobrze znam tę trasę, bo od lat jeżdżę tędy na działkę i bardzo nie polecam fragmentu od miejscowości Potycz do Magnuszewa i niektórych kawałków koło kozienic na DK79. Tam jest wąsko, brak pobocza, giga koleiny, dziury i samochody jadące stówą. Ale może jak by było więcej osób, to by było bezpieczniej.

#2115 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 30 marzec 2012 - 14:04

Nie. I już chyba się mnie o to kiedyś pytałeś :)
i to wtym samym wątku:
http://www.forumszos...ghlight=#138228

hehe, właśnie coś sobie przypomniałem ale jak już zapytałem :-)

Ja wstępnie mogę się pisać na część trasy, do wsi Bąkowiec, na 95 kilometrze, bo tam mam działkę. Całej pewnie i tak bym nie przejechał.
Dobrze znam tę trasę, bo od lat jeżdżę tędy na działkę i bardzo nie polecam fragmentu od miejscowości Potycz do Magnuszewa i niektórych kawałków koło kozienic na DK79. Tam jest wąsko, brak pobocza, giga koleiny, dziury i samochody jadące stówą. Ale może jak by było więcej osób, to by było bezpieczniej.

Tak wiem że tam jest kiepsko z dużym ruchem i zerowym poboczem ale chodzi o to żeby szybko dojechać do Kozienic. Jak będzie nas parę osób to będzie dobrze.

#2116 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 30 marzec 2012 - 18:21

krzy1976 W tygodniu będziesz na pewno miał mniejszą frekwencję, ludzie pracują. A przy takiej wyprawie czym więcej tym lepiej. Dla tego myślę że warto poświęcić sobotę, czy też weekend na taką wyprawę.

swiatek Spokojnie, mnie dystans nie przeraża, zwłaszcza że jeśli do tego dojdzie to nikt nie będzie się wygłupiał, spokojna wycieczkowa jazda. Aczkolwiek kupę czasu będzie trzeba poświęcić...

#2117 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 30 marzec 2012 - 20:12

krzy1976 W tygodniu będziesz na pewno miał mniejszą frekwencję, ludzie pracują. A przy takiej wyprawie czym więcej tym lepiej. Dla tego myślę że warto poświęcić sobotę, czy też weekend na taką wyprawę.

swiatek Spokojnie, mnie dystans nie przeraża, zwłaszcza że jeśli do tego dojdzie to nikt nie będzie się wygłupiał, spokojna wycieczkowa jazda. Aczkolwiek kupę czasu będzie trzeba poświęcić...

Zobaczymy jak się na to zapatruje główny pomysłodawca czyli Czo.

#2118 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 30 marzec 2012 - 20:13

Jaki "Czo" ?

#2119 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew