Skocz do zawartości

warszawa - trasy

2336 odpowiedzi w tym temacie

#2141 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 29 kwiecień 2012 - 20:44

Jutro niektórzy pracują, ale 1 maja Pruszków staruje o 10:00 z pod Kościoła w Komorowie.

#2142 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 01 maj 2012 - 19:58

Hej, pojechałem dziś, a przynajmniej chciałem krótką trasą z "rondo babka" czy coś takiego.
Wrzucam tutaj mapkę i powiedzcie mi gdzie źle pojechałem. Trasa tak nudna, że chyba pierwsza taka w życiu moja. Zrzut nie jest cały bo mi potem telefon wysiadł.
Powiedzcie mi proszę jak np. tą trase mogę urozmaicić bo wg strony chyba dobrze jechałem.

http://imageshack.us...207/trasay.gif/
http://imageshack.us.../207/trasay.gif

#2143 Reli

Reli
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • Skądwawa

Napisano 03 maj 2012 - 15:19

Cześć wszystkim, słuchajcie prosiłbym o pomoc. Mianowice dopiero co przeprowadziłem się do Warszawy i potrzebuję osoby która była by zainteresowana wspólnymi jazdami. Kompletnie się tu nie orientuję i szczerze powiedziawszy rower leży bo w tygodniu gdy pracuje boję się wypuszczać na wieczór. Jednak weekend przede mną i mógłbym troszkę tras zapamiętać.

Tak więc jeśli ktoś z moich okolic "wola, żoliboż itp." wybiera sie gdzieś jutro, pojutrze lub w tym tyg. proszę o cynk. Bardzo chętnie się dołączę!

Witam,

Ja po Warszawie jeszcze nigdy nie jeździłem, dopiero dzisiaj się odważyłem z samego rana, wydaję mi się, że trasa jest dość ciekawa, zwłaszcza ten kawałek blisko Kampinosu.

http://www.bikemap.net/route/1551266

pzdr
Maciek

#2144 picca

picca
  • Użytkownik
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 maj 2012 - 12:22

Witam,
mam pytanie do osób które jeżdżą z Rondem albo po prostu na północy Warszawy, bo ja raczej tam nie bywam. Planuję się wybrać się na rowerze do znajomego na działkę kawałek za Nowym Dworem Mazowieckim. Jak się jedzie Wybrzerzem Gdyńskim i Pułkową? Tam są jakieś drogi serwisowe? Szerokie pobocze? Bo z tego co pamiętam, to są ulice o przekroju autostrady (a nie należę do fanów jazdy wśród samochodów zasuwających 120 km/h).
Dzięki

#2145 mikka

mikka
  • Użytkownik
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 maj 2012 - 13:08

Jak się jedzie Wybrzerzem Gdyńskim i Pułkową?

lepiej skręcić wcześniej i ominąć pułkową
np w żeromskiego, dojechać do arkuszowej, a tam przez wólkę i dąbrowę dojedziesz do 7-emki, a z 7-ką skręcasz w rolniczą.

#2146 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 07 maj 2012 - 13:50

Witam,
mam pytanie do osób które jeżdżą z Rondem albo po prostu na północy Warszawy, bo ja raczej tam nie bywam. Planuję się wybrać się na rowerze do znajomego na działkę kawałek za Nowym Dworem Mazowieckim. Jak się jedzie Wybrzerzem Gdyńskim i Pułkową? Tam są jakieś drogi serwisowe? Szerokie pobocze? Bo z tego co pamiętam, to są ulice o przekroju autostrady (a nie należę do fanów jazdy wśród samochodów zasuwających 120 km/h).
Dzięki

Fajniej się jedzie po wschodniej stronie wisły: most gdański (tam jest ścieżka rowerowa) Jagiellońska (mały ruch) Modlińska (rowerowa ścieżka bardzo wąska później szeroka) i przez Jabłonną do Nowego Dworu tak jak jeździmy w soboty na rondzie.
Jedź tak: http://www.bikemap.net/route/1417814

#2147 TSZ64

TSZ64
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • Skądw-wa

Napisano 05 czerwiec 2012 - 13:12

Czy jest ktoś chętny pojeżdzić w środe rano. O 9 na Rosochatej w Powsinie start . Czas ok. 4 h dystans +/- 120 km.

#2148 Gosc_ziemo_*

Gosc_ziemo_*
  • Gość

Napisano 20 czerwiec 2012 - 18:01

Może ktoś ma ochotę pojeździć w tygodniu z okolic Targówka korzystając z długich dni?
Jeżdżę czasem ok 18:30 z okolic teatru Rampa. Ostatnio jechałem tak : http://connect.garmi...ivity/190860885

Asfalty średnie do dobrych. Im dalej od trasy toruńskiej tym samochodów mniej. Tempo jak w linku - ok 30km/h.

Pewnie w piątek uda mi się znowu wyskoczyć.

#2149 przemik

przemik
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 lipiec 2012 - 21:17

Haj!
Znudziła mi się już jazda w pojedynkę, więc jeśli ktoś jeździ z Pragi-Północ lub okolic to z chęcią też się zawinę :)

Pozdro!

#2150 oczko

oczko
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 23 lipiec 2012 - 10:31

witam.

Mieszkam na wilanowie jeżdżę pierwszy sezon na szosie ale takie trasy ok 70-80 km daje rade :-D jeżeli ktoś ma ochotę dołączyć to ja bardzo chętnie zapraszam (samemu coraz bardziej nudno) ja często jeżdżę w ciągu tygodnia ale w weekendy też wylatuje.Szukam też nowych tras w mojej okolicy bo tą na Górę Kalwarię już katuję non stop:)
Pozdrawiam

#2151 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądRADOM

Napisano 24 lipiec 2012 - 21:06

to co dziś zobaczyłem na kryterium na służewcu utwierdziło mnie w przekonaniu że w warszawie na rowerach w większości jeżdzą lanserzy którzy potrafią podjechać najwyżej po bułki do sklepu. tylko kilku osobom chciało ruszyć się zad żeby pokibicować.

taktak wiem pewnie mieliście dziś mega trudne interwały i już byliście zmeczeni za bardzo na wyjście z domu :roll:
kolarstwo leży na cyckach, jak ma się podnieść bez kibiców?!

#2152 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 25 lipiec 2012 - 07:30

to co dziś zobaczyłem na kryterium na służewcu utwierdziło mnie w przekonaniu że w warszawie na rowerach w większości jeżdzą lanserzy którzy potrafią podjechać najwyżej po bułki do sklepu. tylko kilku osobom chciało ruszyć się zad żeby pokibicować.

taktak wiem pewnie mieliście dziś mega trudne interwały i już byliście zmeczeni za bardzo na wyjście z domu :roll:
kolarstwo leży na cyckach, jak ma się podnieść bez kibiców?!

Zamilcz prostaku, na karbon trzeba kiedyś zarobić, zająć się rodziną itd.
Co do samego wyścigu to może słabo się orientowałem ale poza stroną organizatora nigdzie nie spotkałem się aby był komunikat o której zaczyna się wyścig we wtorek. Inne dni jak najbardziej podane. Proponował bym aby organizatorzy przykładali się nawet w minimalnym stopniu do reklamy wyścigów.

#2153 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądRADOM

Napisano 25 lipiec 2012 - 08:24

[quote name="Pegos"]
quote]
ile jeszcze wymówek wymyślisz?może przyznasz że wiecej czasu spedzasz na redtubie i wiadomości na portalach kolarskich ci umknęły. mi też było nie podrodze tam jechać ale jednak się dało!

jest strona wyścigu,zajrzyj może się czegoś dowiesz. chociaż to może przerastać twoją inteligencje. najlepiej jakby organizator przesłał ci zaproszenie poleconym?

jak już odchowasz dzieci, zarobisz na karbon, przestaniesz odzywać się niczym chłop od cepa spod siedlec to wpadnij na wyścigi co?!

#2154 mikka

mikka
  • Użytkownik
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipiec 2012 - 09:35

no to żeście se porozmawiali :)

#2155 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 25 lipiec 2012 - 09:50

quote]
ile jeszcze wymówek wymyślisz?może przyznasz że wiecej czasu spedzasz na redtubie i wiadomości na portalach kolarskich ci umknęły. mi też było nie podrodze tam jechać ale jednak się dało!

jest strona wyścigu,zajrzyj może się czegoś dowiesz. chociaż to może przerastać twoją inteligencje. najlepiej jakby organizator przesłał ci zaproszenie poleconym?

jak już odchowasz dzieci, zarobisz na karbon, przestaniesz odzywać się niczym chłop od cepa spod siedlec to wpadnij na wyścigi co?!

"Siedlec" prostaku;) Na stronę Mazovia Team rzadko zaglądam, zazwyczaj jest słabo aktualizowana. Zero plakatów i informacji o wyścigu poza stroną i naszosie.pl(nie było tam podanej godziny wczorajszej kryterki) to troszkę mało.
W tamtym roku specjalnie wziąłem wolne aby obejrzeć czasówkę Mazovi i ostatni etap a teraz nie mogłem, proste;) To będzie pierwszy MazoviaTour od siedmiu lat w którym zapewne nie obejrzę na żywo żadnego etapu. Na tor śmigam na zawody regularnie i na niektóre wyścigi szosowe pokibicować znajomym więc chłopku roztropku zamilcz i idź się pobaw swoją prawicą bo widzę że masz dobrze przećwiczone wpisywanie "redtube":)

Co do tras to wczoraj po 19 polecieliśmy z Pawłem(nie mogę zapamiętać nigdy nicka:D) oto taką fajną trasę, asfalt w 90% prima sort. Na treningi w tygodniu po pracy polecam:
http://www.gpsies.co...fbppbkwqdkrsdgi

#2156 JHartman

JHartman
  • Użytkownik
  • 407 postów
  • SkądWarszaw

Napisano 25 lipiec 2012 - 10:11

Co do tras to wczoraj po 19 polecieliśmy z Pawłem(nie mogę zapamiętać nigdy nicka:D) oto taką fajną trasę, asfalt w 90% prima sort. Na treningi w tygodniu po pracy polecam:

Fajna trasa, jak z ruchem samochodów o tej porze? Chciałbym się bujnąć dzisiaj mniej-więcej o tej samej porze.

Pozdrawiam

#2157 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 25 lipiec 2012 - 10:23

Fajna trasa, jak z ruchem samochodów o tej porze? Chciałbym się bujnąć dzisiaj mniej-więcej o tej samej porze.

Pozdrawiam

Ruszaliśmy o 19, aut mniej niż myślałem że będzie, a po 20 to już pustki. Jechaliśmy obok siebie rozmawiając, kilka razy trzeba było puścić auta które pomimo masy miejsca nadal miały go za mało;) ale to normalka. W jednym miejscu jest co nieco prac budowlanych ale to ze 2km chyba tylko.

#2158 mikka

mikka
  • Użytkownik
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lipiec 2012 - 10:30

chętnie bym się podłączył ale nie dzisiaj tylko jutro (czyli w czwartek)..

na tej trasie szczególnie po północnej stronie ruch jest bardzo mały
po 19-tej powinien być niewielki ...

#2159 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 25 lipiec 2012 - 10:37

Pegos, jak asfalt na trakcie królewskim?? (odbicie w Akacjową, klonowa i trakt). Ostatnio cała jedna strona była zryta, bo kładli kanalizację, bałagan straszny. A fajnie się tamtędy 580 objeżdża, ale przy tej budowie odpuściłem. Często jadę tą trasą, pozdrawiam. A w okolicach Mariewa, Wólki to prawie nic nie jeździ. I trasa malownicza.

#2160 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 25 lipiec 2012 - 10:39

Także ostatnio wyczaiłem tą traskę, przyjemna wąska droga, szczególnie powrotna z zerowym ruchem:)

http://www.endomondo...routes/54811185

Tutaj mam jeszcze inną bardziej rozbudowaną:

http://www.endomondo...routes/56766629

Dodaj odpowiedź