warszawa - trasy
Napisano 17 sierpień 2012 - 12:21
Cytat
Na pewno o 10 spod klubu Wilanów jedzie grupa na swoje odwieczne rundy ;-) Współrzędne klubu: 52° 7'7.22"N, 21° 5'50.52"Ektoś wie, czy jutro rano wyrusza z okolic Wilanowa/Powsina jakaś grupa na południe od Warszawy? Czy zostaje jazda tylko z "babką"?
trasa treningowa: http://www.bikemap.net/route/432988
Napisano 17 sierpień 2012 - 14:55
Przez połowę trasy jechaliśmy pod wiatr a w drodze do Warszawy było już lżej bo z wiatrem.
Czyli wymarzone warunki.
Trasa przez kampinos, Truskawkę była ostatnio remontowana, łatali chyba dziury i finalnie wygląda to tragicznie. Wszystkie łaty wylane asfaltem dodatkowo posypane jakimiś drobnymi kamyczkami, które się przyklejają do opon. Remont im się udał, nie ma co.
Trasa 579 czyli Leszno - Kazuń to koszmar, który staraliśmy się jak najszybciej pokonać.
Pomimo ograniczenia prędkości do 60km/h żaden samochód nie jechał wolniej niż te 90 km/h. Był też przypadek wyprzedzania na czołowe z nami.. Poza dawaniem ręką znaku "halo, my tu też jesteśmy..", czułem się jakbyśmy byli niewidzialni.
Postanowiłem napisać pismo do policji w tej sprawie, pewno nic to nie zmieni ale będę ich nękał.
Mi wyszło tak:
trip dist: 74.84 km
time: 2:27:21
speed: 30.47 km/h
max speed: 41.50 km/h
avg HR: 148
high HR: 174
Napisano 18 sierpień 2012 - 23:42
Cytat
pojechaliśmy krótszą trasą przez Truskawkę, Roztokę, Leszno i wyszło około 75km
Przez połowę trasy jechaliśmy pod wiatr a w drodze do Warszawy było już lżej bo z wiatrem.
Czyli wymarzone warunki.
Trasa przez kampinos, Truskawkę była ostatnio remontowana, łatali chyba dziury i finalnie wygląda to tragicznie. Wszystkie łaty wylane asfaltem dodatkowo posypane jakimiś drobnymi kamyczkami, które się przyklejają do opon. Remont im się udał, nie ma co.
Trasa 579 czyli Leszno - Kazuń to koszmar, który staraliśmy się jak najszybciej pokonać.
Pomimo ograniczenia prędkości do 60km/h żaden samochód nie jechał wolniej niż te 90 km/h. Był też przypadek wyprzedzania na czołowe z nami.. Poza dawaniem ręką znaku "halo, my tu też jesteśmy..", czułem się jakbyśmy byli niewidzialni.
Postanowiłem napisać pismo do policji w tej sprawie, pewno nic to nie zmieni ale będę ich nękał.
Mi wyszło tak:
trip dist: 74.84 km
time: 2:27:21
speed: 30.47 km/h
max speed: 41.50 km/h
avg HR: 148
high HR: 174
Mijaliśmy jakąś grupę 6-8 osób na szosówkach w okolicach Białutek ok. 10:30. Jechaliśmy z kolegą we dwóch na trekingach. On w stroju CSC. To może wy byliście?
Napisano 08 wrzesień 2012 - 13:10
- po południu po pracy
- w sobote/niedzielę na jakieś dłuższe wycieczki
Będę wdzięczny za wszystkie linki/opisy.
Gosc_Pegos_*
Napisano 08 wrzesień 2012 - 13:38
Cytat
Niedawno przeprowadziłem się do Warszawy i jestem ciekaw czy znacie jakieś trasy prowadzące z Woli (okolice Okopowej), którymi można jeździć:
- po południu po pracy
przeczytaj cały ten wątek oraz wątek ronda babki
Napisano 08 wrzesień 2012 - 16:38
Cytat
Niedawno przeprowadziłem się do Warszawy i jestem ciekaw czy znacie jakieś trasy prowadzące z Woli (okolice Okopowej), którymi można jeździć:
- po południu po pracy
To tak jak ja... Jak jesteś chętny to od poniedziałku po pracy możemy pojeździć razem;)
(wolny jestem od 18)
Dodaj odpowiedź