Skocz do zawartości

warszawa - trasy

2336 odpowiedzi w tym temacie

#1321 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwiec 2010 - 21:09

.

#1322 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwiec 2010 - 21:09

Nie od razu - też mieszkam na ochocie - przy górce Szczęśliwickiej. Tak bardzo nie cierpię tej "dojazdówki" że kupiłem Multivana i dojeżdżam z rowerem na działkę z której dopiero ruszam na rowerze. To ma być w końcu przyjemność a nie kara ;-) (a poza tym już miałem kilka sytuacji bezpośredniego zagrożenia życia przez debilnych kierowców). Zwłaszcza, że po jeździe można się chwilkę zrelaksować na pomoście z butelką zimnego "czegoś" ;-) . Często zabieram kolegów i znajomych, więc jak masz czas w tygodniu to nie ma problemu - zapraszam.

#1323 kaziklcd

kaziklcd
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwiec 2010 - 17:49

Dobrze dzisiaj widzialem? Kolega Misza okolo 7.30 jechal Rosola w strone Kabat. Perki z Ronda okolo 8.30 Modlinska kolo Auchan w strone Legionowa?

#1324 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 11 czerwiec 2010 - 20:48

Perki z Ronda okolo 8.30 Modlinska kolo Auchan w strone Legionowa?

Perki tutaj na forum nie bywa :-) jutro na rondzie go zapytam

#1325 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 12 czerwiec 2010 - 11:44

Dobrze dzisiaj widzialem? Kolega Misza okolo 7.30 jechal Rosola w strone Kabat. Perki z Ronda okolo 8.30 Modlinska kolo Auchan w strone Legionowa?

W życiu! O 7:30 to ja śpię - kiedyś trzeba :))

Chciałem dzisiaj pojechać z grupą Wilanowską - ale zdaje się że się spóźniłem trochę - mijałem dwójkę z WKK, parę innych osób - ale nic zorganizowanego; podjechałem sobie na Ursynów, zawróciłem i pojechałem na moją stałą rundkę wokół K-J - jakieś 52-54k mi wyszło z całości; może innym razem mi się w końcu uda dołączyć;

Jutro czasówka w Odolanowie (Interkolu) więc raczej na Babkę ani z Wilanowem nie pojadę; ale może wreszcie kiedyś się uda :)

#1326 kaziklcd

kaziklcd
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 czerwiec 2010 - 14:22

Zwiódł mnie ten Soloist... :)

#1327 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 13 czerwiec 2010 - 22:15

Perki z Ronda okolo 8.30 Modlinska kolo Auchan w strone Legionowa?

tak, to był on :-)

#1328 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 20 czerwiec 2010 - 20:17

Witam
mam wielką prośbę do Was, żebyście się wypowiedzieli na temat tej rundy:
http://www.bikemap.net/route/551588
czy nadaje się na szybki przejazd ? chodzi o to żeby przejechać ją szybko i bez zatrzymywania się. W którym miejscu może być problem z szybkim tempem, z kiepskim asfaltem itd itp. Jeżeli jest taki problem to proszę o jakiś pomysł na inne poprowadzenie tej trasy. Runda ma być ok 80-85km. Czy lepiej jechać zgodnie z ruchem wskazówek zegara czy odwrotnie ? Czy dobrze myślę że jeżeli będzie wiał wiatr zachodni to lepiej jechać przeciwnie do ruchu wskazówek zegara a jeżeli wschodni to zgodnie ?
Im więcej krytycznych uwag tym lepiej. Dziękuję.

#1329 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 czerwiec 2010 - 20:29

krzy1976, a jak pilnie Ci ta trasa potrzebna? Bo od środy dopiero będę miał czas ją "dopieścić" i sprawdzić empirycznie. Na razie widzę, że wybrałeś główne drogi i np. z Tarczyna do Grójca będzie duży ruch i są światła, więc i zatrzymać się będziesz musiał kilka razy, a z Łosia do Tarczyna wielki wyryp i też duży ruch a w dodatku wąsko i wg. mnie bardzo niebezpiecznie (przez tych debili z ciężarówek :evil: ) a 50-tka z Grójca do G.Kalwarii to już całkowite nieporozumienie - TiR-y jeden za drugim. Później (dziś wieczorem) jeszcze się dokładniej przyjrzę i może coś alternatywnego (dla odcinków ewidentnie wyrypanych) nasmaruję

#1330 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 20 czerwiec 2010 - 20:37

dziękuję za szybką odpowiedź, potrzebna mi jest ta runda dopracowana na 3 lipca
na 7 jest duży ruch ale będę ją jechał w sobotę więc będzie chyba mniejszy, poza tym na 7 i 50 jest dobry asfalt więc można szybko jechać i szerokie pobocze, więc duży ruch tak bardzo nie przeszkadza.
Może przyjmijmy że będę jechał zgodnie z ruchem wskazówek zegara ok ? :-)
Z tarczyna do łosia zupełnie nie znam tej trasy więc może inaczej, jakąś bardziej lokalną ?

We wtorek nie dałbyś rady ? bo chcę ją przejechać właśnie wtedy :-)
a nie znasz jakieś rundy 80km w okolicach warszawy płaskiej, po dobrym asfalcie, najlepiej w lesie gdzie mniej wieje i z minimalnym ruchem ? ;-)

#1331 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 20 czerwiec 2010 - 20:47

teraz zobacz bo trochę zmieniłem

#1332 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 20 czerwiec 2010 - 20:47

Z Łosia do Tarczyna dosyć dziurawo i chamstwo "kierowców" dominuje.

#1333 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 czerwiec 2010 - 20:54

Z Łosia do Tarczyna dosyć dziurawo i chamstwo "kierowców" dominuje.

To już poprawione :-), ale faktycznie to był najgorszy odcinek.

Od Jazgarzewa przez Piskórkę do Raciborów jest OK

Pozostaje kwestia 7-mki od Tarczyna do Grójca, bo są światła po drodze a miało być bez zatrzymania. Przejazd przez Grójec może być?

#1334 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 20 czerwiec 2010 - 20:56

Pozostaje kwestia 7-mki od Tarczyna do Grójca, bo są światła po drodze a miało być bez zatrzymania. Przejazd przez Grójec może być?

tak, przez Grójec jest spoko, bo 50 jest na obrzeżach i ładnie się zjeżdża na 7
a taka runda: http://www.bikemap.net/route/551533 nie lepsza ?

#1335 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 czerwiec 2010 - 21:06

Drogi z Warki na Magierową Wolę nie znam wcale, ale z Grójca do Warki zamiast 730-ki lepsza jest ta droga : http://www.bikemap.net/route/551714 - sprawdziłem - asfalty b.dobre a ruch znikomy. Jeszcze tyko sprawdzę na żywo wariant przez Kazimierków zamiast ostatnich kilku kilometrów 731, bo wtedy można by dojechać bocznymi do samej Warki.

krzy1976 - jeździsz z GPS-em? A we wtorek już niestety zaplanowałem jakieś sprawy "na mieście" a że zaangażowane jest w to kilka osób to nie mogę ich tak wystawić (chociaz wypad na rower jest mi zdecydowanie bliższy niż załatwianie formalności ;-) ). Poza tym miało padać - środa nie wchodzi w rachubę? Poza tym nie wiem, czy jazda ze mną nie będzie dla Ciebie za wolna - ja na trasie około 80-100 km mam średnie około 28-29 a na kole około 31 dam tylko radę.

#1336 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 20 czerwiec 2010 - 22:06

do 12 we wtorek będzie ładnie, później zobaczymy
http://new.meteo.pl/...&cname=Warszawa
niestety jedyny GPS jaki posiadam to ten w głowie :-) ja też mam średnie 30km/h ale środa totalnie u mnie odpada
przejadę http://www.bikemap.net/route/551588 we wtorek i zobaczę jak to cała runda wygląda w rzeczywistości w ciągu.

#1337 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 czerwiec 2010 - 22:13

A ja pokręcę się tam po okolicy przełajówką w środę, sprawdzę nieznane jeszcze mi odcinki i wrzucę tu wyniki. a jak czwartek i piątek? Oczywiście jak nie będzie padało. Wiesz jak to z tymi prognozami :-? w sobotę miało padać a było ładnie, dzis miało być ładnie a o 12 deszcż zagonił nas do powrotu :evil:

#1338 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 20 czerwiec 2010 - 22:15

A ja pokręcę się tam po okolicy przełajówką w środę, sprawdzę nieznane jeszcze mi odcinki i wrzucę tu wyniki. a jak czwartek i piątek? Oczywiście jak nie będzie padało.

niestety przepustkę z domu dostaję tylko raz w tygodniu plus weekend, zresztą tyle mi wystarcza, może być sobota, jest jeszcze niedziela ale wtedy tylko rondo babka :-)

#1339 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 czerwiec 2010 - 22:19

A ja pokręcę się tam po okolicy przełajówką w środę, sprawdzę nieznane jeszcze mi odcinki i wrzucę tu wyniki. a jak czwartek i piątek? Oczywiście jak nie będzie padało.

niestety przepustkę z domu dostaję tylko raz w tygodniu plus weekend, zresztą tyle mi wystarcza, może być sobota, jest jeszcze niedziela ale wtedy tylko rondo babka :-)

Ja w soboty i niedziele mam "rezerwację" na Komorów/Pruszków ;-) , ale może uda mi sie ich namówić na dłuższą trasę za Grójec. Babka jest trochę zbyt nerwowa (żeby nie powiedzieć niebezpieczna) a my nie zbieramy punktów ;-) A znasz z ronda Alberta, Janusza (drukarza), Jurka (Cerankę) i Batona?. Jeśli tak to pozdrów ich serdecznie ode mnie.

#1340 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 21 czerwiec 2010 - 08:21

Powtarzam apel, bo może ktoś nie zauważył:
mam wielką prośbę do Was, żebyście się wypowiedzieli na temat tej rundy:
http://www.bikemap.net/route/551588
czy nadaje się na szybki przejazd ? chodzi o to żeby przejechać ją szybko i bez zatrzymywania się. Dziękuję.

Dodaj odpowiedź