Skocz do zawartości

warszawa - trasy

2336 odpowiedzi w tym temacie

#1521 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 14 listopad 2010 - 23:40

qqx to ja poprosze meila wyśle na pw

wruce jeszcze do tego

dla osób trenujących w okolicach Powsina/Konstancina/Góry Kalwarii, (między innymi dla KS Wilanów i wielu wielu kolarzy), szykuje się niezła rewolucja: http://www.siskom.waw.pl/DW724.htm a dokładniej: http://www.siskom.wa...w/724/dw724.PNG

to jest remont istnieiącej drogi 724 a nie budowa obwodnicy, wiedz runda nadwiślańska zostaje bez zmian

przepraszam ale musiałem...
a jeżeli chodzi o obwodnicę to rzeczywiście to co teraz się dzieje to remont 724 ale obwodnica wcześniej czy później zostanie zbudowana według tych planów

#1522 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 14 listopad 2010 - 23:49

Jesteś bezwzględny...nie tylko na szosie :mrgreen:
Jacek miło, że filmiki Ci się podobają, miałem jeszcze zrobić zdjęcia w Warce na rynku, ale mi zaparował obiektyw :lol:

#1523 RaV

RaV
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 15 listopad 2010 - 09:25

jedyne co moge napisac to to że mam na to papier "dyslekcja na podłożu dysortografi"

#1524 fujibike

fujibike
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądPruszków

Napisano 15 listopad 2010 - 10:12

jedyne co moge napisac to to że mam na to papier "dyslekcja na podłożu dysortografi"

Wystarczy w takich przypadkach używać Firefox'a (ma wbudowane sprawdzanie pisowni).
Podpowiedział by Ci, że "dysleksja na podłożu dysortografii".

pozdrawiam serdecznie, Waldek

#1525 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 listopad 2010 - 13:21

Jacek miło, że filmiki Ci się podobają, miałem jeszcze zrobić zdjęcia w Warce na rynku, ale mi zaparował obiektyw :lol:

Oj podobają podobają a to że tym razem zaparował obiektyw to już jest pretekst do następnej wyprawy aby zrobić zdjęcia z niezaparowanym obiektywem.... :mrgreen:

#1526 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 listopad 2010 - 13:26

Wszystko się potwierdza Krzysiek Ty zawsze musisz, to jest silniejsze od Ciebie.....Jak wracaliśmy z Warki i wyprzedził nas rowerzysta na leżaku to byłem pewny, że mu nie darujesz........ :lol: W przeciwieństwie do mnie ja tym razem zmuszony byłem.....darować sobie.... :-P

#1527 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 15 listopad 2010 - 16:31

Oj podobają podobają a to że tym razem zaparował obiektyw to już jest pretekst do następnej wyprawy aby zrobić zdjęcia z niezaparowanym obiektywem.... :mrgreen:

mam dwie uwagi do naszej wycieczki:
1. następnym razem moglibyśmy się umówić wcześniej, na przykład o 8:20 w powsinie, bo dosyć późno wróciliśmy
2. jeżeli mamy jeździć w takim składzie to powinniśmy częściej zachować porządek w grupie, a rzadziej jechać jak stado baranów ;-)
w najbliższy weekend nie dam rady nigdzie się wyrwać ale za dwa tygodnie jak będzie pogoda, można pojechać dalej na przykład tak: http://www.bikemap.net/route/508534
to bym zobaczył jak naprawdę wygląda ten nowy odcinek pętli maratonu.

#1528 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów

Napisano 15 listopad 2010 - 18:35

Dlatego chciałem żeby Adam jechał, od razu by się porządek zrobił i szyk w peletoniku był by jak trzeba 8-)
A ja dzisiaj korzystając z dobrej pogody i urlopu zrobiłem rundkę do Góry Kalwarii wyszło 65km

#1529 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 listopad 2010 - 22:37

mam dwie uwagi do naszej wycieczki:
1. następnym razem moglibyśmy się umówić wcześniej, na przykład o 8:20 w powsinie, bo dosyć późno wróciliśmy
2. jeżeli mamy jeździć w takim składzie to powinniśmy częściej zachować porządek w grupie, a rzadziej jechać jak stado baranów ;-)
w najbliższy weekend nie dam rady nigdzie się wyrwać ale za dwa tygodnie jak będzie pogoda, można pojechać dalej na przykład tak: http://www.bikemap.net/route/508534

Tak jest Panie rezyseze.......to do tego stada baranów i w ogóle :-) A jeśli chodzi o ten wypad dalej to z mojej strony nie ma problemu jade z Wami Panowie..... :-) ........samochodem...... :-P

#1530 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 15 listopad 2010 - 22:44

Tak jest Panie rezyseze.......to do tego stada baranów i w ogóle :-) A jeśli chodzi o ten wypad dalej to z mojej strony nie ma problemu jade z Wami Panowie..... :-) ........samochodem...... :-P

spoko, szansa na to że za dwa tygodnie będzie ładna pogoda wynosi mniej niż 5% ;-) ale mamy przynajmniej plan na 200km na marzec ;-)

#1531 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 listopad 2010 - 22:46

za dwa tygodnie jak będzie pogoda, można pojechać dalej na przykład tak: http://www.bikemap.net/route/508534

A tak nawiasem, faktycznie jeśli dopisałaby pogoda to chętnie bym się szarpną na taka wycieczkę.......Krzysiek, może udałoby mi się zamknąć te 200-cie kilosów w tym roku ;-) Co Ty na to ? Tylko czy dam radę..... :-?

#1532 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów

Napisano 15 listopad 2010 - 22:52

Co Ty na to ? Tylko czy dam radę..... :-?

Szlifuj formę...trenażer, przysiady ze sztangą, siłownia....systematycznie, a za dwa tygodnie będzie dobrze 8-) Bezproblemowo dotarłeś do domu?
Krzysiek nie kracz z tą pogodą.

#1533 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 listopad 2010 - 22:57

spoko, szansa na to że za dwa tygodnie będzie ładna pogoda wynosi mniej niż 5% ;-) ale mamy przynajmniej plan na 200km na marzec ;-)

Zgadza się :!: ;-)

#1534 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 listopad 2010 - 23:06

Szlifuj formę...trenażer, przysiady ze sztangą, siłownia....systematycznie, a za dwa tygodnie będzie dobrze 8-) Bezproblemowo dotarłeś do domu?

Cześć Arturze.....Oj ciężko było...t.j. do domu Krzyśka było ok.dojechałem jeszcze w normalnym tempie do mostu siekierkowskiego a dalej zaczęła się męka..... ból pleców i karku, ramion. Razem wszystkiego nakręciłem 162km. Jak dla mnie sporo, tym bardziej że ostatnio miałem sporą przerwę z rowerem.... :oops: Ale dzis już jest ok. odpocznę jeszcze jeden dzień i w środę planuję z 1.5h na trenażerze i dalej basen sobota lub niedziela :-)

#1535 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 15 listopad 2010 - 23:26

A tak nawiasem, faktycznie jeśli dopisałaby pogoda to chętnie bym się szarpną na taka wycieczkę.......Krzysiek, może udałoby mi się zamknąć te 200-cie kilosów w tym roku ;-) Co Ty na to ? Tylko czy dam radę..... :-?

wszystko zależy od Ciebie :-) możemy jeszcze w listopadzie spróbować, a jak nie to może pobijemy jakiś rekord, bo mój w kalendarzową zimę wynosi tylko 165km. Czyli pod koniec grudnia robimy 2-stówki ? ;-) w tym roku 24 marca zrobiłem 195km ale to i tak już nie zima, w dodatku słaby dystans ;-) a w ostatni weekend zimowy czyli w marcu robimy 3-stówki ? ;-) albo 4 ? hehe ja jestem gotowy na takie pomysły, im głupszy pomysł tym lepiej :-)
ps
moim marzeniem jest 480km w 24h w kalendarzową zimę, jak pierwszy raz przejechałem samemu tyle w lato to sobie pomyślałem że fajnie byłoby tyle zrobić w zimę ale wtedy wydawało mi się to głupie hehe

#1536 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 listopad 2010 - 23:33

w ostatni weekend zimowy czyli w marcu robimy 3-stówki ? ;-) albo 4 ? hehe ja jestem gotowy na takie pomysły, im głupszy pomysł tym lepiej :-)

...... :lol: .........

#1537 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 listopad 2010 - 23:37

moim marzeniem jest 480km w 24h w kalendarzową zimę,

Tak tak wszystko ok jeśli chodzi o jazde w dzień ale w nocy, zimą to może być już całkiem inna bajka......no chyba ze zimowy rekord można spróbować pobić gdzieś w cieplejszych krajach ;-) np. W.Kanaryjskie lub coś w tym guście.... :-)

#1538 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 15 listopad 2010 - 23:42

ja całkiem poważnie o tych 480/24 w II połowie marca... Z chodzenia po górach w zimę w nocy mam naprawdę niepowtarzalne wspomnienia, jakby trafić na wyż czyli ładną pogodę i lekki mrozek, ehhh

#1539 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 16 listopad 2010 - 10:04

jakby trafić na wyż czyli ładną pogodę i lekki mrozek, ehhh

........właśnie.........trafić wyż i lekki mrozek........pomarzyć fajna rzecz... ;-)

#1540 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 18 listopad 2010 - 22:45

Tak tak wszystko ok jeśli chodzi o jazde w dzień ale w nocy, zimą to może być już całkiem inna bajka......no chyba ze zimowy rekord można spróbować pobić gdzieś w cieplejszych krajach ;-) np. W.Kanaryjskie lub coś w tym guście.... :-)

480km można przejechać w parę osób bez problemu w 16godzin, możemy wystartować o 5 rano a skończyć o 21, więc w nocy niewiele będziemy jechali ;-)

Dodaj odpowiedź