Skocz do zawartości

Zdjęcie

Decathlon - Seria Triban

2332 odpowiedzi w tym temacie

#241 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 10 kwiecień 2014 - 21:20

Nie paranoja a popularność. Ogromny popyt. Jedyny rower który pozostał w zeszłorocznej specyfikacji i kosztuje tyle samo. Krossy, Meridy, Gianty, Treki itp. wszystko poszło cenowo w góre a najniższe modele dostały słabszy osprzęt. Mnie jakoś taka popularność nie dziwi.  

#242 FOBOS

FOBOS
  • Użytkownik
  • 395 postów
  • SkądReykjavík

Napisano 10 kwiecień 2014 - 21:36

Dobrze zestrojony rower jest na wage ...

#243 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 11 kwiecień 2014 - 06:29

Kurcze, normalnie białe kruki z tych Tribanow ;-)

#244 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 11 kwiecień 2014 - 06:29

Kurcze, normalnie białe kruki z tych Tribanow ;-)
Waga nowych na francuskiej stronie jest niestety taka sama jak u nas (10,4). Także to nie błąd.
Nowe 500 będą droższe od 5? U Żabojadów tak jest.

#245 nicnasile

nicnasile
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 kwiecień 2014 - 06:45

Z tego co mi wiadomo to nie ;) Np na stronie pl masz Triban 500 już i nic nie zmieniło się względem 5, cena też ta sama 1999. I ona się nie zmieni póki co, ceny w Decathlonie lecą dopiero jak są końce serii czyli jakby diametralnie coś tam w tym modelu zmienili to stara odmiana tanieje. Na to się póki co nie zanosi. Do góry już by poszła przed sezonem, teraz nikt nie będzie sobie strzelał w stopę, więc 1999 pewne :)

W sumie przejrzałam teraz te francuską stronę i niby się różnią od siebie, ale ostatnia fotka przy 5A wprowadza w błąd, bo oponki to niestety btwin. Sprawdzę właśnie jak one teraz przychodzą czy już pod nazwą 500 czy jeszcze 5A, żeby potwierdzić na 100%. 

EDIT: zgłupiałam! na polskiej stronie pod jedną nazwą 500 też różne foty (opony)  :shock: To prawdopodobnie znak, że ta 5a przechodzi w 500 bez wielkiego halo, bo zmiany niewielkie..

#246 blaha

blaha
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądSwarzędz

Napisano 11 kwiecień 2014 - 08:25

Panowie, wstaje dziś rano smutny że wczoraj nie kupiłem roweru wchodzę na strone a tam produkt dostępny, to zmówiłem i podają że około 22/04/2014 będzie do odbioru. Teraz wchodzę na stronę i towar niedostępny. Ciekawy ten decathlon, ja czekam do 22 zobaczymy co to będzie ;) 

#247 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 11 kwiecień 2014 - 08:39

blaha, to proste: w puli zamówień mieli jedną sztukę. Ty ją zgarnąłeś ;-) Innego rozwiązania nie widzę ;-) ;-) ;-)
Ktoś wie czy barthas pracuje w Deca? ;-)

#248 nicnasile

nicnasile
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 kwiecień 2014 - 09:29

a co chcecie konkretnie wiedzieć? Sprawdzić Wam dostępność konkretnych rozmiarów? Dziś sprawdzę jak to jest z tymi nowymi modelami, czy przychodzą faktycznie 500 czy jeszcze 5 jako 500. 

#249 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 11 kwiecień 2014 - 10:31

W sumie przejrzałam teraz te francuską stronę i niby się różnią od siebie, ale ostatnia fotka przy 5A wprowadza w błąd, bo oponki to niestety btwin. Sprawdzę właśnie jak one teraz przychodzą czy już pod nazwą 500 czy jeszcze 5A, żeby potwierdzić na 100%. 

i hamulce Sora, które też nie były przecież montowane w tym modelu

a co chcecie konkretnie wiedzieć? Sprawdzić Wam dostępność konkretnych rozmiarów? Dziś sprawdzę jak to jest z tymi nowymi modelami, czy przychodzą faktycznie 500 czy jeszcze 5 jako 500. 

Chętnie :) Rozmiar 57/60

#250 nicnasile

nicnasile
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 kwiecień 2014 - 11:44

i hamulce Sora, które też nie były przecież montowane w tym modelu

Chętnie :) Rozmiar 57/60

Ciekawe właśnie, ja zamówiłam sobie 48cm i zobaczę co przyjdzie. Pewnie stara wersja. Ale 54 która jest na sklepie przyszła chyba z magazynu, więc sprawdzę czy juz nowa wersja... Co do tej rozmiarówki- kolega dla klienta miał zamawiać oba te rowery, zorientuję się czy jest skąd w ogóle. 

#251 kaido2

kaido2
  • Użytkownik
  • 837 postów

Napisano 11 kwiecień 2014 - 13:23

Jeśli ktoś potrzebuje jakiegoś Tribana to mogę mu go ściągnąć na Wrocławską Koronę.

PS. to co zmieniło sie w serii 300 i 500 itp. to opony - hutchinson equinox akutalnie wcześniej były btwinowskie. Jedne i drugie to taki sam produkt wg mnie. A no i teraz dają inne lampki. Jeszcze gorsze, wcześniej można było chociaż tylną sobie zostawić teraz obie wyglądają jak niewiadomo skąd.

Ja sobie nawet przednią zostawiłem.  Fakt, przerabiane było żeby to w ogóle świecić chciało.

Już online dostępne są Tribany 500 w rozmiarze 57 :-D , zmiany w stosunku do roku 2013 chyba na korzyść, bo hamulce Shimano Sora... :-D reszta to samo, tylko odrobinę zmieniona kolorystyka i jakby waga wzrosła...

Hamulce Sory są akurat kiepskie, dlatego w starych 5-kach ich nie montowali.

Z tego co mi wiadomo to nie ;) Np na stronie pl masz Triban 500 już i nic nie zmieniło się względem 5, cena też ta sama 1999. I ona się nie zmieni póki co, ceny w Decathlonie lecą dopiero jak są końce serii czyli jakby diametralnie coś tam w tym modelu zmienili to stara odmiana tanieje. Na to się póki co nie zanosi. Do góry już by poszła przed sezonem, teraz nikt nie będzie sobie strzelał w stopę, więc 1999 pewne :)

EDIT: zgłupiałam! na polskiej stronie pod jedną nazwą 500 też różne foty (opony)  :shock: To prawdopodobnie znak, że ta 5a przechodzi w 500 bez wielkiego halo, bo zmiany niewielkie..

5-ka względem 500-różni się cenowo jak i osprzętowo. Pomimo że stara 5 wyjściowo kosztowała 2,5 kpln to jednak warto było wydać taką sumę. Karbonowy most tylnego trójkąta jak i  wideł dużo poprawiają komfort jazdy.  Pp przejechaniu etapu 300 km potrafie zejść normalnie z roweru a to duzy plus. 5A względem 500 nie różni się praktycznie niczym, zaś w 500SE zmieniono osprzęt. Na opony bym zbytnio nie zwracał uwagi. W  sklepie w moim rejonie stoi stara 5-ka na  Michelinach, gdzie oryginalnie zakładano  B`twiny.

• steja lubi to

CykloOpole !!! :)

#252 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 11 kwiecień 2014 - 14:08

Dyskutuje właśnie z człowiekiem z Decathlona na forumrowerowe.org i wynika z tego co następuje:

- produkcja T500 jest w powijakach, do czasu dużej dostawy pod koniec maja (!) będą zjeżdżać do PL pojedyńcze sztuki,

- Alur 700, nad którym osobiście także się zastanawiam, będzie także pod koniec maja ale za to w jakiej cenie ... 3499,00zł!

Kurcze, może być hit...

#253 nicnasile

nicnasile
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 kwiecień 2014 - 21:06

Kaido-mialam na mysli 5a wlasnie. Zle sie wyrazilam.
Tylko teraz juz i tak te 5a sa sprzedawane pod nazwa 500. Tak jest na stronie i w storsie. Czy wciaz czegos nie rozumiem...

Pojedyncze szt 57 jest we Wroclaw Korona oraz Krakow Plaza a 60cm na Targowku. Najlepiej dzwonic, upewnic sie.

#254 wigoor

wigoor
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • SkądKowale (Gdańsk)

Napisano 12 kwiecień 2014 - 08:24

Gdyby ktoś szukał to w Gdańsku na kartuskiej są tylko tribany 300 - 4 sztuki ale same 54

#255 jedraz

jedraz
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 12 kwiecień 2014 - 11:59

dzownilem do deca dzis i babka mowila ze dostawy maja byc w maju dopeiro...

#256 wigoor

wigoor
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • SkądKowale (Gdańsk)

Napisano 12 kwiecień 2014 - 18:16

Byłem w dwcathlonie w Gdańsku Przymorze. Na stanie jeszcze 2 sztuki tribanów 300 w rozm.57 i jedna 54. Złamałem się i kupiłem jedną :-) jestem podjarany,myślę że na początek wystarczy a za rok/dwa będę myślał

#257 jedraz

jedraz
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 12 kwiecień 2014 - 18:28

ja czekam na 500... maja byc do 3-4tyg

#258 wigoor

wigoor
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • SkądKowale (Gdańsk)

Napisano 12 kwiecień 2014 - 18:44

Też chciałem,ale nie ma 500tek a w trzech różnych decathlonach usłyszałem 3 różne wersje o terminach - dalekie lub nieokreślone,więc odpuściłem

#259 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 12 kwiecień 2014 - 20:05

zamówiony w tygodniu, przez strone t500 2014 czeka juz na wysylke z magazynu wiec prawdopodobnie bedzie u mnie zgodnie z ich przewidywaniami, 17go. na stacjonarnych sklepach bym nie polegal tylko pilnowal ich strony. raz po raz maja tam kilka sztuk. tak jak poprzednio tu pisaliscie, do porzadnej dostawy w maju mozna co najwyzej pojedyncze sztuki 'wylapywac' online.

#260 kaido2

kaido2
  • Użytkownik
  • 837 postów

Napisano 12 kwiecień 2014 - 20:53

Kaido-mialam na mysli 5a wlasnie. Zle sie wyrazilam.

Niby taka drobnostka dlatego wolałem poprawić. Nie miej mi tego za złe. Spotykane różnorakie opony w tych rowerach powodują już zamęt.

zamówiony w tygodniu, przez strone t500 2014 czeka juz na wysylke z magazynu wiec prawdopodobnie bedzie u mnie zgodnie z ich przewidywaniami, 17go. na stacjonarnych sklepach bym nie polegal tylko pilnowal ich strony. raz po raz maja tam kilka sztuk. tak jak poprzednio tu pisaliscie, do porzadnej dostawy w maju mozna co najwyzej pojedyncze sztuki 'wylapywac' online.

Osobiście  wolę się przejechać do sklepu, ponieważ nie wszystko jest widoczne na stronie. Koszulki zrzucili u mnie  ze 100 na 15 pln z czego na stronie było ewdentnie że jest brak takiego asortymentu. Nie chce nic pisać o szosowych  bo te to w ogóle zaksięgowane nidzie nie były. Triban 5 który tam stoi też nigdzie nie widnieje, dlatego lepiej się wysilić jak liczyć w 100% na internet.

Też chciałem,ale nie ma 500tek a w trzech różnych decathlonach usłyszałem 3 różne wersje o terminach - dalekie lub nieokreślone,więc odpuściłem

To jest właśnie Decathlon, a dokładniej sieć sklepów jak każda inna. Gdzie nie wejdziesz się nasłuchasz.Pomijając już wszystko to warto się poświęcić tematowi, ponieważ te szosówki są naprawdę dobre szczególnie na jazdę dystansową w moim odczuciu. Zrobiłem na starej 5-ce niby mało bo 10kkm i wszystko jest  w należytym porządku, jedynie łańcuch się kilka razy zmienił, jednak tu to normalność jest.

CykloOpole !!! :)

Dodaj odpowiedź