Jump to content

Photo

Decathlon - Seria Triban

2332 replies to this topic

#661 System

System
  • Użytkownik
  • 643 posts
  • Skądz netu

Posted 16 June 2014 - 20:49

SqU33z3R - pierwsza szosa i już myśli o 53x11 - Strach pomyśleć co będzie, jak kolega kupi drugą szosę. :P

Maciejas - ciesz się, że masz nowy sprzęt, a nie poobijany używany rower na  zużytej ultegrze itp.  :P

Nowe to zawsze nowe i trenuj, bo jak widzisz wyżej konkurencja się rozkręca. :)

#662 qzia

qzia
  • Użytkownik
  • 2 posts

Posted 16 June 2014 - 21:27

Dobra, 57 jest znów. Zaryzykowałem i zamówiłem "60". Po ponownym, dokładnym zmierzeniu wyszło, że mam 186,5cm wzrostu (prawdopodobnie jeszcze centymetr lub dwa urosnę). Na stronie decathlonu jest podana tabela, według której od 184cm wzrostu 60 jest odpowiednia. Najwyżej zwróce, mam 30 dni.

#663 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 posts
  • SkądGrodków

Posted 16 June 2014 - 21:42

Czekam na zamówienie rozmiaru 54 do Opola(zamawiałem telefonicznie z przesyłka do sklepu).

Prawdopodobnie(na 99%) zrezygnuję z jego kupna. Jeśli dostanę wiadomość z Decathlonu to odewzę się na forum i gdyby ktoś był chętny na ten rower - odstąpie go, ale to wiązałby się z tym, że rower musiałby ktoś odebrać osobiście w Opolu. Dlaczego tak? Bo jak go nie kupię to oni wystawią go w sklepie i pewnie zaraz zniknie.

"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński  :-D

#664 BAZAAR

BAZAAR
  • Użytkownik
  • 14 posts

Posted 17 June 2014 - 01:06

Rozm. 57 t500 pojawił się na stronie decathlonu ;>

#665 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 posts
  • SkądGrodków

Posted 17 June 2014 - 10:37

Już mi się wszystko wyjaśniło - odstąpię na 100% rower Triban 500 rozmiar 54! Kto chętny? Wiązałby się to z odbiorem osobistym w Opolu(patrz mój wcześniejszy post).

"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński  :-D

#666 parmenides

parmenides
  • Użytkownik
  • 630 posts
  • SkądZgorzała

Posted 17 June 2014 - 11:53

Cześć,

Dzisiaj widziałem w Deca w Piasecznie tribana 500 w rozmiarze małym 48cm. Może komuś się przyda. 

pozdr

#667 Gosc_vikem_*

Gosc_vikem_*
  • Gość

Posted 17 June 2014 - 12:59

Już mi się wszystko wyjaśniło - odstąpię na 100% rower Triban 500 rozmiar 54! Kto chętny? Wiązałby się to z odbiorem osobistym w Opolu(patrz mój wcześniejszy post).

czy bylbys tak mily i zapytal sie w sklepie w Opolu czy istniala by mozliowsc wyslania tego roweru do decathlonu w Wielkopolsce?

pozdrawiam

#668 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 posts
  • SkądGrodków

Posted 17 June 2014 - 14:53

Będę w decathlonie być może już jutro, najpóźniej w piątek więc dam Ci znać. Zastanawiam się tylko jak podejdą do sprawy jak im powiem, że go nie biorę, ale kolega w wielkopolsce by go wziął :D

#669 Gosc_vikem_*

Gosc_vikem_*
  • Gość

Posted 17 June 2014 - 15:33

zaśmiane :)

Panowie bo jak kolega wyzej da rade tak zrobić to nie bedzie juz odwrotu, wiec powiedzice mi drodzy forumowicze czy Triban 500 to najlepszy wybor w tym przedziale cenowym?

#670 lubelaczek

lubelaczek
  • Użytkownik
  • 481 posts

Posted 17 June 2014 - 15:43

Raczej najlepszy, ale wiadomo, że niektórym się nie podoba wygląd i woleli by np jakąś meridę na gorszym osprzęcie ale ładniejszą.

#671 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 posts
  • SkądGrodków

Posted 17 June 2014 - 18:51

Vikem zostaw mi swój numer tel na wszelki wypadek. Napisz mi też gdzie ten decathlon jest. Bo można zrobić to tak, że:

Przychodzę do sklepu i odmawiam zakup, ale jednocześnie informuję, że Ty go chcesz a Ty wtedy łapiesz za telefon i dzwonisz do decathlonu w Opolu i zamawiasz go do siebie. Oczywiście jeżeli ten triban dojdzie w tym tygodniu... bo nie wiem czy będą tak łaskawi przekierować moje zamówienie na Ciebie.

#672 Hogg

Hogg
  • Użytkownik
  • 56 posts

Posted 18 June 2014 - 19:00

Rozglądam się za jakąś sensowną, w niewielkich pieniądzach szosą. Czy przy wzroście 189 cm rozmiar 60 cm Tribana będzie ok? Jako że to moja pierwsza w życiu szosówka: 300 czy dopłacić (z mega bólem...brak kaski:( ) i model 500?

#673 grzes85

grzes85
  • Użytkownik
  • 316 posts

Posted 18 June 2014 - 20:16

Dopłacić

#674 SebaBDG

SebaBDG
  • Użytkownik
  • 120 posts

Posted 18 June 2014 - 20:36

Hogg - dopłać, jeśli jeździsz dużo i jeździsz "dobrze" uwierz, że się zwróci ;)

Kross Grand Jocker > Unibike Crossfire GTS > Merida Speeder T1 > Scott Speedster 40

#675 chauazz

chauazz
  • Użytkownik
  • 49 posts

Posted 18 June 2014 - 21:00

DOPŁACIĆ! Zrobiłem na swojej 500 dokładnie 500 km i po drobnym wyregulowaniu napędu chodzi jak marzenie. Żaden problem rozbujać się na tym do 40km/h na płaskiej, równej drodze, a biegi zmieniają się od jednego ruchu manetką. Jak dozbierasz do 500 to nie będziesz żałował. (ja mam 191cm i mam rower 57 i jest git)

#676 Maciejas

Maciejas
  • Użytkownik
  • 103 posts

Posted 18 June 2014 - 22:25

Maciejas - ciesz się, że masz nowy sprzęt, a nie poobijany używany rower na  zużytej ultegrze itp.   :P

Nowe to zawsze nowe i trenuj, bo jak widzisz wyżej konkurencja się rozkręca. :)

Cieszę się, cieszę. Z tym, że próbuję od czasu do czasu mam nadzieję obiektywnie przedstawić słabsze punkty roweru. Ogólnie jestem naprawdę zadowolony, dostałem więcej niż to na co liczyłem i w sumie bez ściemy znowu bym wybrał ten rower jeżeli miałbym wydać jak najmniej.

Dobra, jutro idę trenować bo widzę, że do konkurencji jeszcze mi daleko  :-P

Dopłacić

Hogg - dopłać, jeśli jeździsz dużo i jeździsz "dobrze" uwierz, że się zwróci ;)

DOPŁACIĆ! Zrobiłem na swojej 500 dokładnie 500 km i po drobnym wyregulowaniu napędu chodzi jak marzenie. Żaden problem rozbujać się na tym do 40km/h na płaskiej, równej drodze, a biegi zmieniają się od jednego ruchu manetką. Jak dozbierasz do 500 to nie będziesz żałował. (ja mam 191cm i mam rower 57 i jest git)

A ja Ci proponuje, masz swój rozum i według niego postępuj. Jeżeli mógłbym Ci dać jakieś wskazówki - więcej jeździsz kup w ogóle coś lepszego. 

Zweryfikuj swoje potrzeby a nie podniecaj się Sorą, która i tak nie jest najwyższych lotów, czy kawałkiem karbonu. 
Poza tym na zakupie roweru zazwyczaj się nie kończy, brałeś pod uwagę dodatkowe akcesoria? np. pompkę + mini pompkę wysokociśnieniową, łyżki do kół, dętkę na drogę, torebkę podsiodłową aby to gdzieś wrzucić z innymi pierdołami jak np telefon czy klucze, koszyk + bidon, może i licznik by się przydał a jak zahaczasz o noc to i jakiś led świecący na przód i tył. To wszystko też kosztuje  :-P Mnie np. nie podeszły standardowe pedała... No i wydałem jeszcze parę stówek ekstra.

T300 do 40km/h też żaden problem na płaskim rozbujać, właściwie kręci się korbą tylko dla podtrzymania prędkości i tutaj nie sądzę, aby była jakaś różnica. Biegi z tyłu również zmieniają się od jednego ruchu manetką, nawet pod pełnym obciążeniem (stojąc na pedałach pod górę), jedyne jak już pisałem z przodu korba z przerzutką jest taka sobie ale tragedii nie ma.
Ja mam 182cm i 57 jest to max. rozmiar dla mnie.

#677 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 posts

Posted 18 June 2014 - 22:33

Panowie, to jak za tą wielkością roweru? Mam 189 cm, noga 88. Pojawiły się Triban w wielkości 60 cm i... kuszą :)

#678 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 posts

Posted 18 June 2014 - 22:33

Panowie, to jak za tą wielkością roweru? Mam 189 cm, noga 88. Pojawiły się Triban w wielkości 60 cm i... kuszą :)

#679 chauazz

chauazz
  • Użytkownik
  • 49 posts

Posted 18 June 2014 - 22:37

Może być za duży, ja mam nogę 90 a ujeżdżam 57, chociaż mam sztycę wysuniętą maksymalnie. Nie wiem jak duża jest róznica w wymiarach ramy między 57 a 60, czy to tylko o wysokość ramy chodzi

#680 Hogg

Hogg
  • Użytkownik
  • 56 posts

Posted 19 June 2014 - 06:26

Ja mam 189 cm wzrostu, nogę 92/93 cm i po rozmowie ze sprzedawcą w Deca polecił mi zdecydowanie 60 cm ramę.

Maciejas: z dodatkowym wyposażeniem nie ma problemu, bo od wielu lat jeżdżę MTB i "park narzędziowy" posiadam w miarę bogaty, podobnie jak różne akcesoria dodatkowe :)

Inna sprawa: czytam na stronie Decathlona opis Tribanów i zastanawiam się, co to znaczy: krótka geometria?

Reply to this topic