Decathlon - Seria Triban
#681 Gosc_Terry_*
Napisano 19 czerwiec 2014 - 06:51
Napisano 19 czerwiec 2014 - 07:54
Byłem wczoraj w decathlonie w Opolu i widziałem tribany 57 i 60. Moje wrażenia są raczej złe. Rowery wygladają jakby były zrobione na "odwal się". Mimo, że nowe to linki pozaginane, przerzutki rozregulowane, sztyce wymazane "czymś". Najbardziej zaintrygowała mnie główka ramy - strasznie duża ale triban 300 tez ma taką.
"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński :-D
Napisano 19 czerwiec 2014 - 10:13
O ile mnie pamięć nie myli, to już masz "swoją pierwszą w życiu szosówkę" :-)Rozglądam się za jakąś sensowną, w niewielkich pieniądzach szosą. Czy przy wzroście 189 cm rozmiar 60 cm Tribana będzie ok? Jako że to moja pierwsza w życiu szosówka: 300 czy dopłacić (z mega bólem...brak kaski:( ) i model 500?
Przymierz 57 i 60, i wybierz rozmiar który podejdzie.
Inna sprawa: czytam na stronie Decathlona opis Tribanów i zastanawiam się, co to znaczy: krótka geometria?
Chodzi o sloping, w przypadku ram Tribanów dodatni.
CykloOpole !!!
Napisano 19 czerwiec 2014 - 19:57
http://allegro.pl/op...4318933535.html
CykloOpole !!!
Napisano 21 czerwiec 2014 - 11:20
CykloOpole !!!
#696 Gosc_kpisanski_*
Napisano 21 czerwiec 2014 - 14:10
Najprawdopodobniej triban 500, 57 jedna sztuka będzie do kupienia w przyszłym tygodniu w Szczecinie Ustowie. Po długim czasie oczekiwania złożyłem zamówienie, kiedy tribany znowu pojawiły się na stronie decathlonu. Ja potrzebuję tylko jedną i dzisiaj ją odbieram, więc bądźcie czujni;)
#697 Gosc_kpisanski_*
Napisano 21 czerwiec 2014 - 18:38
Odebrałem właśnie Tribana 500 i generalnie super się jeździ, ale jest dziwna sprawa z przednią przerzutką. Przeskakuje z opóźnieniem, albo za drugim pociągnięciem za klamkę. Sama klamka przy zmianie przerzutki "klika" zamiast łagodnie przeskakiwać. Serwisant próbował coś wyregulować, ale nie udało mu się, więc powiedział, że "Tribany tak po prostu mają". Wprawdzie nie korzysta się z przedniej przerzutki za często, ale czy mieliście też takie problemy z Tribanami 500?
Napisano 22 czerwiec 2014 - 09:40
Teraz masz okazję kupić węższe, link podałem wyżej.Tylko, że węższych nie znalazłem;)
Nie.Zapewne linka ciężko chodzi w pancerzuOdebrałem właśnie Tribana 500 i generalnie super się jeździ, ale jest dziwna sprawa z przednią przerzutką. Przeskakuje z opóźnieniem, albo za drugim pociągnięciem za klamkę. Sama klamka przy zmianie przerzutki "klika" zamiast łagodnie przeskakiwać. Serwisant próbował coś wyregulować, ale nie udało mu się, więc powiedział, że "Tribany tak po prostu mają". Wprawdzie nie korzysta się z przedniej przerzutki za często, ale czy mieliście też takie problemy z Tribanami 500?
CykloOpole !!!