Skocz do zawartości

Zdjęcie

Decathlon - Seria Triban

2332 odpowiedzi w tym temacie

#721 heja_banana

heja_banana
  • Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 27 czerwiec 2014 - 06:32

Za Twoją przesyłkę odpowiada nie Decathlon Swadzim, a sklep internetowy i to z nimi bym się kontaktowała w Twoim przypadku. Powinna na dniach być, bo spływają te rowery już w dość dużych ilościach. Strona internetowa potwierdza, że jest możliwość zamówienia roweru w Twoim rozmiarze przez stronę oraz, że takowy rozmiar jest też w Swadzimiu. 

Proponuję dzwonić do sklepów, bo nieraz zanim rower przyjedzie to już dwóch chętnych na niego jest. Ale w Poznaniu np nie powinno być tego problemu, bo rowerów w rozmiarze 57cm jest naście... 

dzwoniłem już dwa razy, raz mi powiedzieli, ze będzie w poniedziałek, wtorek, a drugi raz że do piątku. Także zobaczymy czy dziś będzie..

ja już zapłaciłem za niego więc mam nadzieje, że tym chętnym nie sprzedadzą go:)

#722 Gosc_Rules_*

Gosc_Rules_*
  • Gość

Napisano 27 czerwiec 2014 - 14:35

Gdzie znajdę tabelkę z geometrią dla Tribana 500? Na stronie Decathlonu nie mogę znaleźć :(

#723 Maciejas

Maciejas
  • Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 27 czerwiec 2014 - 15:09

Gdzie znajdę tabelkę z geometrią dla Tribana 500? Na stronie Decathlonu nie mogę znaleźć :(

Pytałem się już o to kiedyś. Teoretycznie.. a zresztą, tutaj masz wątek:

http://szosa.org/top...ru/#entry239554

Przy czym, mierzyłem rozmiar 57 (w T300 to ta sama rama co w T500) i górna rura (horyzontalnie c-c, nie po rurze rzeczywistej) ma według mojego metra 56cm a nie 56,5cm więc nie wiem na ile tabelki z wątku są prawdziwe. Reszty pomiarów nie dokonywałem.

Edit:

Zmierzyłem jeszcze raz na spokojnie lepszą metrówką, no i wychodzi 56,5cm a podsiodówka 51cm dla rozmiaru ramy 57. Więc tabelki raczej poprawne.

#724 Gosc_Rules_*

Gosc_Rules_*
  • Gość

Napisano 27 czerwiec 2014 - 15:46

Dzięki wielkie

#725 nicnasile

nicnasile
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 czerwiec 2014 - 22:29

dzwoniłem już dwa razy, raz mi powiedzieli, ze będzie w poniedziałek, wtorek, a drugi raz że do piątku. Także zobaczymy czy dziś będzie..

ja już zapłaciłem za niego więc mam nadzieje, że tym chętnym nie sprzedadzą go:)

Daj znać jak rozwiązali te sprawę ;) 

#726 Gosc_Rules_*

Gosc_Rules_*
  • Gość

Napisano 28 czerwiec 2014 - 08:41

W Piasecznie podobno stoi kilka sztuk w różnych rozmiarach.

Swoją drogą dla niezbyt wysokich osób ten rower to totalna pomyłka, rozmiar 51 cm ma koła 26 cali...

#727 nicnasile

nicnasile
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 czerwiec 2014 - 08:58

W Piasecznie podobno stoi kilka sztuk w różnych rozmiarach.

Swoją drogą dla niezbyt wysokich osób ten rower to totalna pomyłka, rozmiar 51 cm ma koła 26 cali...

a tam zaraz pomyłka, wygląda to mniej więcej tak:  :-P

big.jpg

#728 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 28 czerwiec 2014 - 09:08

Panowie, takie śmieszne pytanie może zadam, skierowane zwłaszcza do właścicieli roweru: Triban może się podobać?
Mam ogromną huśtawkę nastrojów wobec tego roweru, także dot strony wizualnej ;)
To, że Sora na początek wystarczy, to już udowadnialiscie nie raz.
Z jednej strony kusi, że rower jest nowy, na gwarancji, z drugiej - kusi by kupić jakąś ładną używkę na lepszym sprzęcie.

#729 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Panowie, takie śmieszne pytanie może zadam, skierowane zwłaszcza do właścicieli roweru: Triban może się podobać?
Z jednej strony kusi, że rower jest nowy, na gwarancji, z drugiej - kusi by kupić jakąś ładną używkę na lepszym sprzęcie.

#730 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

#731 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 28 czerwiec 2014 - 09:09

Sorry, wysłane z telefonu, nie mam pojęcia czemu trzy posty ???

#732 del_piterro

del_piterro
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądKraków/Skarżysko

Napisano 28 czerwiec 2014 - 09:24

Polecam Ci zrobić tak jak było u mnie. Znajdź w swojej okolicy rowery używane, które spełniają Twoje oczekiwania. Przejedź się, zobacz, dotknij. Później to samo z Tribanem w Decathlonie, nawet niekoniecznie w Twoim rozmiarze jeśli nie będzie. U mnie decyzja była prosta. Chociaż oglądałem bardzo ładne szosy na wyższej campie, to jednak stwierdziłem, że nówka to nówka. Gwarancja jest dużym plusem w przypadku osób, które jak ja nie znają się jakoś mega na sprzęcie. Wizualnie Triban 500 jest dla mnie jednym z brzydszych rowerów jakie oglądałem a mimo to się zdecydowałem, ale wiadomo - o gustach się nie dyskutuje Teraz czekam na swój zamówiony rowerek - ma być po weekendzie  :)

#733 Maciejas

Maciejas
  • Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 28 czerwiec 2014 - 10:26

...pierwsze słowa kumpla, który jest laikiem gdy zobaczył mojego T300 : "Nie podoba mi się, ładne są szosówki ale stare z prostą górną rurą, a ta rama wygląda jakby ją od górala wsadzili". Kolejny znajomy był mile zaskoczony a po przejechaniu się wrócił z bananem na twarzy. Wieczorem dostałem pytanie od niego z linkiem z decathlonu czy to ten rower ;-). O gustach się nie dyskutuje.

Odpowiadam : tak, może się podobać.
...ale jak w swoim przypadku masz kręcić nosem po zakupie i patrzeć na niego z odrazą to chyba lepiej kup rower, który Ci się podoba. Na początek może idź i sprawdź jak rower wygląda w sklepie. Podobno pojawiają się już, a zdjęcia naprawdę nie oddają wszystkiego. Możliwe, że wrócisz na nim :-D.
Ja miałem proste kryteria - tania pierwsza szosa do jazdy, nie do lansu, poza tym podoba mi się więc i problemów mniej :) Oczywiście są szosy, które są subiektywnie dużo ładniejsze... no ale.. co z tego? :-)

#734 hofier

hofier
  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 28 czerwiec 2014 - 12:37

mi matowo-czarno-niebieska kolorystyka tribana zalatuje trochę klimatami team sky: raczej pozytywne skojarzenie. jestem nawet zdania że czterokolorowe meridy czy inne marki sa wręcz kiczowate :-P

#735 drm

drm
  • Użytkownik
  • 359 postów

Napisano 28 czerwiec 2014 - 14:08

A mi się Triban5 podoba.

Gdybym nie kupił przypadkiem dużo droższego roweru to myślę, że jeździłbym właśnie Tribanem. Bez obciachu :)

#736 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 28 czerwiec 2014 - 14:16

mi matowo-czarno-niebieska kolorystyka tribana zalatuje trochę klimatami team sky: raczej pozytywne skojarzenie.

Co do pierwszego zdania - pełna zgoda. Co do drugiego już nie. Ta cmentarna moda SKy  odstręcza mnie od pierwszego spojrzenia. Szczerze mówiąc cały layout sky jest dla mnie nie do przyjęcia i ngdy nie kupiłbym niczego  w tych czarnych kolorach. Kolarzą mi się z grabarzami albo jakąs orkiestrą dętą z Parzymiechów Dolnych.

Natomiast co do Tribanów to przyzwoite rowery  za tą cenę choć wyglądają jak wyglądają. Rower ma jeździć mimo wszystko na pierwszym miejscu.Najładniejsze malowania miały niestety rowery w latach 90. NIc chyba nie pobije malowań Coppi, Colnago, Fondriesta czy innego  Pinarello z tamtego okresu. Dziś wszystko albo polakierowane naklejki wyciete ploterem albo rama w jednym kolorze z napisami w naklejkach. Mam aerograf to może pokoloruję sobie stare ramy. muiałbym tylko jakiś kompresor wynaleźc do niego.

#737 martian1

martian1
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 30 czerwiec 2014 - 18:50

Ma ktoś info czy w najbliższym czasie pojawią się w sklepie internetowym T300 w rozmiarze 57? Do najblizszego Deca mam 50km i wedlug strony jest tam 1 sztuka (nie jestem 100% pewny, nie moge sie dodzwonić). Niestety nie mam czasu podjechać. Wolałbym żeby mi go dowieźli :)

#738 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 postów
  • SkądGrodków

Napisano 30 czerwiec 2014 - 18:52

Dzwonisz, rezerwujesz i jedziesz jak będziesz miał czas ;)

"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński  :-D

#739 martian1

martian1
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 30 czerwiec 2014 - 19:46

Dodzwoniłem się.

Dzisiaj sprzedali ostatnią sztukę, ale sprowadzą mi do końca tygodnia z innego sklepu. 

Pozdrawia przyszły użytkownik Tribana 300 :)

#740 szynder

szynder
  • Użytkownik
  • 162 postów
  • SkądGrodków

Napisano 30 czerwiec 2014 - 20:30

No i super ;) W Opolu jest sporo tych rowerów więc na pewno dostaniesz ten rozmiar w kilka dni.

"...Jest! Jest! Rafał finiszuj! Pchamy, pchamy! Wygrał! Musi! Idzie! Jedzie! Wygrywa..." Tomasz Jaroński  :-D

Dodaj odpowiedź