Czy mógłbyś któregoś dnia zaleciec do tego sklepu i sprawdzić czy mają roz 57 i podac tutaj info lup na pw.nie wiem jakiego rozmiaru potrzebujesz... ale Tribany 3A widziałem niedawno w Piasecznie. chyba że też już się rozeszły...
Decathlon - Seria Triban
Posted 13 June 2013 - 08:08
Nie liczy się sprzęt tylko serce.
#44 Gosc_Hasan33_*
Posted 15 June 2013 - 07:03
tez jestem na etapie kupna szosy, dzwonił ktoś lub dowiadywał sie o tych rowerach?(TRIBAN 3 UK B'TWIN) są gdziekolwiek w Polsce dostępne? ;-)
i jakie są w nich regulacje przerzutek ? klamko-manetki?
http://www.decathlon...id_8274036.html
Tutaj wszystko jest kolego. Ostatnio, jak byłem w Decatchlonie Warszawa-Marki, co cały rząd ich stał, jeszcze niektóre były w folii.
Klamki, masz takie, że po boku masz dzyndzel do zmiany biegów, a drugi bieg zmieniasz dźwignią hamulca przesuwając ją na bok.
Posted 15 June 2013 - 22:33
Posted 20 June 2013 - 19:37
Z braku laku zainteresowałem sie TRIBAN 3 A B'TWIN http://www.decathlon...id_8239800.html (swoja drogą tez kilka ostatnich sztuk) ktoś coś może o tych rowerach powiedzieć ? warto ?
Posted 23 June 2013 - 13:26
Jaki rozmiar potrzebujesz? Bo nie zawsze jest tak, ze strona pokazuje prawidlowo; wiem, bo sam szukam swojej pierwszej szosy i ostatnio bedac w Swadzimiu odczulem to na wlasnej skorze.Już też powoli zdenerwowany brakiem Tribanów 5 i ciągłym czekaniem, składniam się ku zakupie 3jki. Ale dzwoniłem dziś do Poznania i mojego rozmiaru tam nie ma
Posted 23 June 2013 - 20:37
miałem przyjemność przejechać sie nią po sklepie kawałek( ale co można powiedziec po ilkunastu metrach) wydaje sie być całkiem przystępna. Jakiego rozmiaru potrzebujesz ?
Posted 24 June 2013 - 12:44
Klamkomanetki - 3x lepiej rozwiazane niz np w kellysie arc 1.0 ktory kosztuje 2500zl lub meridzie 880-16 z 2012, do tego ogladalem jeszcze jakasc meride i wszystkie te rowerki mialy klamkomanetki z grupa shimano 2300 lub sora a zamiana przerzutki na nizsza byla mozliwa tylko z gornego chwytu bo odbywala sie za pomoca takiego dyndzelka. W tribanie 3 rozwiazanie jest podobne jak w grupie 105 ( na takiej jechalem i nie ma tam dzyndzelka tylko 2 lopatki, dzieki ktorym w dolnym chwycie bez problemu mozemy zmieniac biegi )
Idac dalej hamulce i wyklinane linki - przesiadalem sie z 20 letniej kolarki, grupa 105, hamulce w niej ledwo dzialaly ale zawsze jakos tam udalo mi sie przezyc kazdy wyjazd. Tutaj w tribanie 3 hamulce jak dla mnie bajka bez problemu mozna zblokowac kolo, co do uzywania duzej sily to wg mnie chodza jak w kazdym innym rowerku delikatnie naciskam i rowerek hamuje
Same przerzutki - microshift czy jakos tak - kupujac bylem pogodzony z tym ze i tak bedzie mnie czekac wymiana przerzutek na np 105. Mylilem sie i spokojnie na tym 2 latka pojezdze, rowere wyregulowano w sklepie i zmiana biegow czy to na plaskim czy pod gorke odbywa sie szybko i przyjemnie bez zadnych zgrzytow itp - jak za 1500zl wydane na rower - stosunek jakosci do ceny 11/10 ( IMHO )
Rama - lekka aluminiowa wygodna - nie wiem co tu wiecej napisac, rowerek bardzo ladnie sie prezentuje
kola i opony + widelec - rowerek bardzo ladnie jedzie po rownym asfalcie jak i nierownym. Jechalem troche w sloncu troche w deszczu, wywrotki nie zaliczylem takze jak na moje amatorskie szusowanie oponki sa spoko a widelec bardzo przyjemnie tlumi dziury
pedaly - koszyki, dla mnie katorga bo wlozenie w to nogi strasznie denerwuje, ale mam spd i je wkrece do klarki
siodelko - niewygodne, ale ponoc wiekszosc tych siodelek jest niewygodna.
Podsumowujac temat - jesli szukasz rowerka do regularnej jazdy amatorskiej to smialo bierz tribana, jesli chcesz brac udzial w wyscigach itp to jeszcze nie wiem pewnie jakis tam amatorski wyscig mozna sobie pojechac. Za 1500zl nie da kupic sie na rynku ( nowego ) lepszego rowerka. Jesli ktos bedzie koniecznie potrzebowal to wymieni sobie przerzutki na 105.
Aha PS. wkurza lancuch - troche halasuje.