Skocz do zawartości

Zdjęcie

Decathlon - Seria Triban

2332 odpowiedzi w tym temacie

#141 luki99

luki99
  • Użytkownik
  • 426 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 29 listopad 2013 - 09:35

O to ciekawa uwaga, na gololedz i sniezne pogody to juz bede jezdzil goralem ale przy deszczu nie daja rady te cst ?

#142 kaido2

kaido2
  • Użytkownik
  • 837 postów

Napisano 29 listopad 2013 - 10:57

Na śnieżne pogody i gołoledź też raczej będę używał czego innego w tym wypadku crossówki, natomiast na deszcz  i inne mniej ekstremalne z uwagi że lubię prędkości mam coś takiego:

winora.JPG

I tu nie ma nic do śmiacia :)

Oponki które są najczęściej  w Tribanach firmowane  B`Twin nadają się do jazdy w suchym przy czym  na skutek temperatury i słoneczka  potrafią się otwierać. Bieżnik mówi sam za siebie:

big_800PX_mediacom_546010469.jpg

Dodam że przy 37km/h próbowałem wejść w zakręt  przy suchym i średnio to wyglądało. Wsadziłem Maxxisy i jest o niebo lepiej jednak i tak na mokrym jest ryzyko zwłaszcza przy dużych prędkościach

CykloOpole !!! :)

#143 luki99

luki99
  • Użytkownik
  • 426 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 29 listopad 2013 - 10:59

Spoko u mnie to ma byc na drugi rower, dodatkowo przy zimowych temperaturach to nawet nie prostej nie jezdze 37km/h a co dopiero w zakretach bo jest po prostu zimno ;)  Jak faktycznie bylyby kiepskie to sie zmieni.

#144 kaido2

kaido2
  • Użytkownik
  • 837 postów

Napisano 29 listopad 2013 - 19:18

Jak faktycznie bylyby kiepskie to sie zmieni.

Dokładnie, zwłaszcza gleba  daje wiele do myślenia i żeby nie było  że tylko w ich towarzystwie  ale ogólnie. Pojęździsz na nich, sam ocenisz. Na tych oponach przejechałem 2,5k km w Tribanie i się zaczeły otwierać. Obecnie dorzynam je  w innym, gdzie  przejechały już dodatkowe 500 i tak naprawdę:

Nie są to złe  opony jednak długo żyją w określonych warunkach i jazda w mokrym na nich przy dużych prędkościach wiąże się z dużym ryzykiem napotkania na niechciane sytuacje.

CykloOpole !!! :)

#145 coyotelive

coyotelive
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądGdansk

Napisano 03 grudzień 2013 - 09:57

Kiedy zazwyczaj pojawia się nowa kolekcja w decathlonie? W styczniu?

• Tfiks lubi to

#146 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów
  • Skądwziąć na nowy rower?

Napisano 03 grudzień 2013 - 10:16

Marzec jeśli dobrze pamiętam, na wiosne w każdym razie :)

#147 luki99

luki99
  • Użytkownik
  • 426 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 03 grudzień 2013 - 11:38

Nowa kolekcja heh przeciez co tam moga zmienic tylko kosmetka. Tak czy siak triban 3a to git rower w tej kasie , najlepiej jako "drugi" ja tak zamierzam go uzytkowac, wymiana kasety i lancucha tam bedzie tania jak barszcz bo to 8s. Oczywiscie jesli tylko czy mi sciagna odpowiedni rozmiar czekam na tel.

#148 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 12:40

Poznań - przy M1 i Bielany Wroclawskie tam masz Tribany 3, a w nowej kolekcji zmieni się bardzo dużo, pisałem o tym kilka postów wcześniej.

#149 luki99

luki99
  • Użytkownik
  • 426 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 03 grudzień 2013 - 13:24

Male te zmiany w nowej kolekcji, tak czy siak ten rower potrzebowalbym teraz po zimie to mi nie bedzie tak potrzebny, mam juz podstawowa szose i gorala :) Zobaczymy czy zdobeda dla mnie rozmiar z innego sklepu.

#150 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 13:43

Jaki rozmiar potrzebujesz ?

#151 luki99

luki99
  • Użytkownik
  • 426 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 03 grudzień 2013 - 14:51

54 a cos pisales o koledze, ktory bedzie sprzedawal moze ma taki akurat?

#152 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 15:58

Tak - triban 3 - 1100zl - stan bdb jakies 2000km, kilka rysek, normalne uzytkowanie. Stoi we Wrocku. Rozmiar taki jak potrzebujesz. Jak coś pisz PW bo tutaj to nie warto temat zaśmiecać.

#153 zielony01

zielony01
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 05 styczeń 2014 - 15:52

Wiadomo co będzie z Triban 3a gdy do sklepów trafi Triban 300, jakaś wyprzedaż jeśli tak to w jakim miesiącu?

#154 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 05 styczeń 2014 - 22:26

Pewnie to samo co z Tribanem 3 gdy do sprzedaży trafił 3A. Możliwe, że tu czy tam pojawią się jakieś obniżki, ale zapewne nie będzie to nic super wielkiego.

#155 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 09 styczeń 2014 - 18:32

Na jakieś duże promocję bym nie liczył. Triban uk we wrocławiu ceny w ogóle nie zmienił

#156 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 12 styczeń 2014 - 16:02

Witam. Na początku stycznia kupiłem Tribana 5A, rozmiar 57, przy moim 179 śmigało mi się między regałami w decathlonie komfortowo. Odnośnie specyfikacji na stronie to zaszła zmiana. Zamiast firmowych opon BTWIN są hutchinson equinox 2. Czy lepsze czy gorsze to sprawdzę dopiero wiosną. Zimą dojadę swój MTB i +10 C. dopiero ruszam na szosę. Obsługa w sklepie ok. Coś mi nie pasowało w przygotowanym dla mnie rowerku, od ręki sprzedawca wyczarował inny, w tym samym rozmiarze w którym wszystko grało. Czekającym na nową kolekcje poradzę...brać puki jest stara. Nowe rowerki mają być ładniejsze ale cena/osprzęt lepiej niż teraz jest nie będzie ;-)

#157 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 26 styczeń 2014 - 02:31

Triban 3a - bedzie teraz czarny, na tym samym osprzecie. W tej samej cenie. Z tego co dobrze pamietam.

#158 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 26 styczeń 2014 - 15:30

Tribana 3a ma zastąpić Triban 300. Nowy ma być 500 SE, cena w górę osprzęt ten sam co w 3A, widelec karbon rama jak w 5A kolor ciemny grafit. W brytyjskim decathlonie nowa wersja ma kosztowąć 370 funtów. Tribana 5 ma zastąpić triban 500 poza kosmetyką zmian za wiele nie widzę. Cena oczywiście obecna 429 funtów, za dwa zera w nazwie chcą sobie liczyć 449 funtów. To jeśli chodzi o najtańsze propozycje. Wyższe modele czyli seria Alur prezentuje się ciekawiej niż odgrzewanie kotletów 5 na 500. 

http://decathlonuk.c...e-triban-range/

#159 a_mich5

a_mich5
  • Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 27 styczeń 2014 - 19:46

Jest to mój pierwszy post na forum dlatego na wstępie chciałbym się przywitać :)

Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu szosówki. Po przeczytaniu całego tematu i szukaniu w internecie rowerów zdecydowałem, że chciałbym kupić szosówkę w Decathlonie. Niestety jak wiadomo z dostępnością modelu 5A który sobie upatrzyłem jest różnie ale generalnie ciężko jest znaleźć rower w rozmiarze 57. Na stronie internetowej widnieje ale niestety nie ma możliwości kupna na raty przy zamawianiu przez internet.

W związku z tym po zadzwonieniu do pobliskiego Decathlonu dowiedziałem się że jest możliwość sprowadzenia roweru z magazynu z Francji, czas oczekiwania 2 tygodnie. Posta piszę, żeby się zapytać czy jest sens zamawiać teraz tribana 5A czy lepiej poczekać na nowy rzut rowerów na rok 2014 ? Może ktoś wie jak to wyglądało np. rok temu, czy zmiany były duże, na plus czy na minus i czy ceny zmieniły się w jakimś stopniu ?

Z tematu wnioskuję, że w tribanie 500 w stosunku to tribana 5 zmieni się  niewiele. Z tego co się orientuje kosztował on 2500 zł. A jak sprawa wyglądała/może wyglądać z tribanem 5A ?

Drugie moje pytanie jest odnośnie rozmiaru- czy rozmiar 57 przy wzroście 183 cm i dł. nogi 89 cm będzie odpowiedni ? 

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam

#160 barthas

barthas
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 27 styczeń 2014 - 21:58

Rozmiar bedzie ci dobry. Teraz triban 5a kosztuje 1999zł dlatego oplaca sie go kupic. Gdzies kilka postow wczesniej opisalem moje uzytkowanie tribana 3 wiele nie rozni sie od 5a - chyba tylko carbon widelec i w 5a masz Sore wg. mnie bez roznicy Sora czy Microshift - uzywalem tego itego. Biorac rower na raty musisz doliczyc sobie 1% za kazda ratę. Także przemyśl czy warto. Przy 10 ratach dokladasz juz 200zł.

Dodaj odpowiedź