Tak, musisz wyeksportować każdy pojedynczy trening z ENDO a później uploadować po 25 treningów NA RAZ na Stravę.
trochę trzeba posiedzieć nad tym :-D
Posted 03 March 2014 - 19:50
hurtowo sie nie da
endo daje wieksza swobode w zapisywaniu planu(silowania, wiosla itp), strava pod tym wzgledem jest bardzo ograniczona, wypada nawet gorzej niz garminconnect. Druga sprawa, ze endo podrozalo dwukrotnie przez ostatni okres, teraz kosztuje tyle co strava :E
Posted 03 March 2014 - 23:54
Co tu porównywać Endomondo to zabawka w porównaniu ze Stravą. Endo nie daje opcji żadnej opcji analizy treningu, jedynie w premium mamy czas w strefach pulsu. Z kolei w stravie można sobie zbadać dany fragment, a w wersji premium dostajemy pełne narzędzie do analizy treningu z pomiarem mocy (krzywa mocy, histogram z mocy, czas w strefach tętna/mocy, wykres obciążeń treningowych itp itd).
Na dodatek Endomondo mocno wykorzystuje swoją mocną pozycję społecznościową nie udostępniając żadnego API do importu/eksportu aktywności.
Posted 04 March 2014 - 10:33
Dla mnie oba programy to zabawki, ale w Stravie spodobaly mi się segmenty i jakoś tak kusi żeby poużywać.
No widzisz program to zabawka w obu praktycznie leży i kwiczy obsługa czujników ANT+, ale możliwości na stronie to zupełnie co innego. Segmenty stravy to ich genialny pomysł, ale to nie jedyna zaleta endomondo nawet nie jest wstanie pokazać danych o mocy nie mówiąc już o jakiejkolwiek analizie tych danych. Oczywiście aby mieć co analizować to trzeba mieć odpowiednie dane czyli przynajmniej zapis tętna, a i nie zaszkodziła by kadencja czy moc (tu oczywiście kłania się brak obsługi takich czujników ANT+ przez oryginalne programy)
Posted 04 March 2014 - 16:58
Co tu porównywać Endomondo to zabawka w porównaniu ze Stravą. Endo nie daje opcji żadnej opcji analizy treningu, jedynie w premium mamy czas w strefach pulsu.
to porownywac, ze strava nie nadaje sie do niczego innego poza rowerem i bieganiem. Endo sprawdza sie fantastycznie jako dziennik treningowy, a wlasnie strava imho sprawdza sie jako zabawka do patrzenia na wykresy. Zeby nie segmenty, to by nie bylo czego szukac tam, przynajmniej w przypadku posiadaczy garmina.
Posted 04 March 2014 - 18:15
Posted 04 March 2014 - 19:57
Da się jakoś przerzucić wszystkie treningi z Endo na Strave ?
Posted 04 March 2014 - 22:23
Strava u mnie wygrywa właśnie segmentami, kapitalna sprawa.
Dla zainteresowanych garść przydatnych linków:
http://raceshape.com/ - porównywanie i analiza wyników uzyskanych przez różne osoby na podanym segmencie, fajnie widać w którym miejscu i ile straciliśmy / zyskaliśmy do kolegi / rywala ![]()
http://www.jonathano.../strava/map.php - tutaj stronka może wyrysować nam mapkę uwzględniając wszystkie lub wybrane przejechany trasy. To co oferuje płatne premium mamy za free. Fajnie widać jaki teren 'zaliczyliśmy' na rowerze ![]()
Posted 05 March 2014 - 11:08
Jeszcze nie wiem o co w tym chodzi bo właśnie przed chwilą przerzuciłem aktywności ze Stravy ale mogę podać...
77.67From 12 of 49 segments.Maximum possible score: 91.22
Tutaj jest objaśnienie o co chodzi:
http://blog.veloview...you-measure-up/
To tylko zabawa, ale Ben, autor strony, wymyślił że pozycja na danym segmencie nie oddaje w pełni skali wysiłku. W telegraficznym skrócie - setne miejsce na obleganym przez tysiące osób segmencie, typu Mt. Ventoux itp, liczy się wyżej niż KOM na segmencie przejechanym przez 10 zawodników. W ten sposób otrzymujemy punktację bazową. Program bierze następnie średnią z 25%/top 100 przejechanych segmentów (zakładając arbitralnie, że nikt nie jeździ na maksa przez cały czas) i uzyskany wynik to Veloviewer Score.
Mały druczek na dole, to teoretyczna wartość punktowa, którą miałbyś będąc pierwszym na każdym z uwzględnianych w punktacji segmentów.