Pętla Beskidzka - Wisła - 06.07.2013
Started By
Wiesiek Legierski
, 22 maj 2013 09:05
124 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 czerwiec 2013 - 19:12
Aż podskoczyłem z wrażenia!
Jest DECYZJA zgoda Marszałka Województwa Śląskiego na zamknięcie dróg - zgodnie z planem jaki przedstawiłem na Pętlę 2013 czyli innowację w postaci dystansu PRO na rundach oraz MARATON w ruchu otwartym!
Odebrałem papier osobiście w Katowicach. Jak kto nie wierzy zrobię skan i poślę mailem ;-)
Dla mnie to osobiście moment przełomowy, po 6 latach przemykania jest już prawie jak na tourze ;-)
APELUJĘ jednak o zdrowy rozsądek na trasie bo nigdy nie wiadomo co jest za zakrętem. Pokażmy policji, władzom, mieszkańcom że można w sposób bezpieczny, świadomy, bez brawury, kulturalny, ścigać się dla prestiżu i zabawy.
Jest DECYZJA zgoda Marszałka Województwa Śląskiego na zamknięcie dróg - zgodnie z planem jaki przedstawiłem na Pętlę 2013 czyli innowację w postaci dystansu PRO na rundach oraz MARATON w ruchu otwartym!
Odebrałem papier osobiście w Katowicach. Jak kto nie wierzy zrobię skan i poślę mailem ;-)
Dla mnie to osobiście moment przełomowy, po 6 latach przemykania jest już prawie jak na tourze ;-)
APELUJĘ jednak o zdrowy rozsądek na trasie bo nigdy nie wiadomo co jest za zakrętem. Pokażmy policji, władzom, mieszkańcom że można w sposób bezpieczny, świadomy, bez brawury, kulturalny, ścigać się dla prestiżu i zabawy.
Napisano 28 czerwiec 2013 - 15:33
Pamiętajcie że różnica tym razem nie polega tylko na długości dystansu!
PRO na trasie zabezpieczonej, MARATON w otwartym ruchu drogowym.
Ale trzeba wspomnieć dla tych co nie znają pętli na 90km ze to sa bardzo waskei i kręte drogi i co z pieszymi np. w dolinie wisełki gdzie będzie zjazd --- nie będą wpuszczani???, tam na zjeździe nie widać co jest za zakrętem .....czy mamy trzymać ręce na klamkach ?czy nie (czyli co trasa jest na 100% zabezpieczona i żadne pojazdy do schroniska czy ALP , czy piesi się nie pojawią ...????......
Tak że z tym zabezpieczeniem trasy 90km w 100% to ja bym nie przesadzał .....
a na trasie 150km jest bardziej szeroko i moim zdaniem jest bardzie bezpieczna niż 90km.
ps.
Wiem co piszę bo znam te drogi.
Napisano 28 czerwiec 2013 - 16:20
Dłuższa trasa jest przy ruchy otwartym, ok, a jednocześnie może startować 200 osób ze startu wspólnego. Wiadomo, że wszystko się porwie, ale czy na początku będzie jakieś zabezpieczenie? Czy po drodze będą sędziowie i punkty pomiaru czasu(moim zdaniem konieczne)?
Napisano 28 czerwiec 2013 - 19:44
RafałSC, Jedziemy w górę doliny Czarnej Wisełki, niebezpieczne zjazdy to Zameczek i zjazd w kierunku Leszczyny( ze względu na poprzweczne rowki odprowadzajace wodę.
No to jeszcze lepiej .... to będzie już wakacyjny weekend, tak że do zameczku mogą walić tłumy.
#38 Gosc_solid_crank_*
Napisano 28 czerwiec 2013 - 20:01
Ludzie Kochane... ! :-D
Jak oczekujecie pustej trasy, bez aut, bez turystów, z dobrym asfaltem bez dziur, ale już bez gwarancji ostrych zjazdów i szalonych kibiców na podjazdach, to zapisujcie się na TdF :!: Na pewno nie na Pętlę w Polsce... Chyba, że ktoś z "wymagaczy" sam taką imprezę zrobi. Co daj Boże... Mamy przecie pono np. Pustynię Błędowską.
Jak oczekujecie pustej trasy, bez aut, bez turystów, z dobrym asfaltem bez dziur, ale już bez gwarancji ostrych zjazdów i szalonych kibiców na podjazdach, to zapisujcie się na TdF :!: Na pewno nie na Pętlę w Polsce... Chyba, że ktoś z "wymagaczy" sam taką imprezę zrobi. Co daj Boże... Mamy przecie pono np. Pustynię Błędowską.
Napisano 28 czerwiec 2013 - 20:31
Zazdroszczę wam chłopaki tej pętli bo miałem jechać a niestety znalazłem się we włoszech i to bez roweru, ale się wypowiem: jak ktoś już raz jechał pętlę to nie będzie chyba niczym zazskoczony, wąsko jest momentami bo to beskidy, więc czasem może trochę zwolnić a nie jechać na łeb na szyję i zapoznać się z asfaltem, no chyba że ma się aspiracje na pudło to co innego.
Napisano 28 czerwiec 2013 - 20:47
Po Srebrnej Górze tym bardziej lepiej odpuścić sobie to "na łeb na szyję"...
A impreza będzie udana, bo inaczej być nie może !!
Wiesiek gratulacje, że udało się zamknąć drogi, to kolejny duży krok w przód !!
A impreza będzie udana, bo inaczej być nie może !!
Wiesiek gratulacje, że udało się zamknąć drogi, to kolejny duży krok w przód !!
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne