Mi również działa atech bez problemów.
licznik ATECH F438
Napisano 25 czerwiec 2015 - 13:14
Widocznie każdy ma inne przejścia, ja nie miałem z nim żadnego problemu przez ten czas.
Pytałeś ile można dostać, to Ci piszę ile ja bym dał - nic
Lepiej wydać więcej na te wszystkie funkcje, albo tyle samo i mieć licznik z porządnie działającymi podstawowymi funkcjami, zamiast takiego, który ma ich dużo, ale szwankuje.
Obecnie w moim niejednokrotnie przerywa pokazywanie jakichkolwiek danych podczas jazdy - odkryłem, że pomaga mocne przyciśnięcie szybki i przytrzymanie przez chwilę - wtedy odzyskuje sprawność.
Kadencja działa sobie kiedy chce. Przez pewien okres przestała działać, próbowałem wszystkiego, aż raz przez przypadek kopnąłem czujnik stając na światłach i zaczęła działać A teraz znów nie chodzi.
O pasku HR szkoda gadać, bo dobrze to on pokazuje puls w zasadzie tylko na podjazdach...
#124 Gosc_kurek_*
Napisano 25 czerwiec 2015 - 13:40
MIałem tego F438, żarł baterie jak szalony, potem przestał widzieć czujniki. Wymienili mi na gwarancji na nowy, również żarł baterie jak szalony i poszedł na allegro na połowę ceny (nowy nabywaca też skorzystał z gwarancji).
Kupiłem ten licznik, bo był zachwalany przez jednego gościa z tego forum. Polecał też opony, też tanie i dobre, poszły do kubła po 3 tysiącach km. Jak on coś poleca to już nic nie kupuje, to taki wyznacznik jakości :-)
Napisano 16 sierpień 2015 - 20:05
Coś co ma pulsometr + (ewentualnie) licznik kadencji. Nie chodzi mi o mio cyclio ani garmina.
Nie musi być bezprzewodowe.
Pytam, ponieważ sporo tu narzekania na jakość tego atecha, więc szukam alternatyw.
Patrzyłem na sigmy, ale nie znalazłem nic poniżej 300zł
Napisano 24 październik 2015 - 11:53
Witam Kupiłem licznik ATECH F438 trzy miesiące temu...Generalnie wielkie gówno. Nie działa cyklicznie co jakiś czas, poprostu odczyt stoi w miejscu. Chyba zastosowali procesor od kalkulatora...Opóźniena w sczytywaniu sygnałów do kilku minut!! Jedziesz pod wysokim napięciem nie działa. Baterie nowe. Jestem gadżeciarzem, ale to najgorszy zakup jaki zrobiłem w ciągu istatnich lat. Po prostu co tanie to shit, nie dostaniemy żadnych fajerwerków działających w tej cenie. Dodatkowo firma, która jest przedstawicielem tego "producenta" zachowuje się super nieprofesjonalnie. Wysyłają używany towar! Otwieram paczkę pudełko otwarte (bo niby sprawdzają przed wysyłką) a tam używany element w środku...Później nie działały niektóre kreski na wyświetlaczu. Generalnie ODRADZAM!
Napisano 24 październik 2015 - 14:24
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 24 październik 2015 - 17:29
@elcidx, raczej bym użył stwierdzenia, że Ty trafiłeś akurat na egzemplarz w porządku. Bo jak widać normą jest dziadostwo
Napisano 24 październik 2015 - 17:59
Posiadam ten licznik. Działa. Znam osobę, która również użytkuje ten model i raczej na niego nie narzeka.
Nie mam zamiaru przekonywać, że to super produkt, bo nie widzę powodu by nie wierzyć powyższym postom. Wnioskuję więc, że jego awatrjność jest ponadprzeciętna.
Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że zazwyczaj jest tak, że jeśli jakieś urządzenie działa poprawnie, to jego użytkownik raczej nie pisze o tym na forach, że ma już jakiś sprzęt 4 lata i ani razu nie sprawiał kłopotu. Za to, jeśli się zepsuje, to duże jest prawdopodobieństwo, że właściciel tego urządzenia będzie wylewał żale na forach, prosił o pomoc co ma z tym uszkodzeniem robić.
Dlatego, takie stwierdzenie:
Bo jak widać normą jest dziadostwo
Jest nieco dalekie od prawdy, bo podejrzewam, że jednak większości osób się nie psuje, tylko po prostu nie mają potrzeby o tym nikogo informować.
- Grzesiekkry i Greek lubią to
Napisano 18 czerwiec 2016 - 16:51
Szkoda nerwów i inwestycji w baterie
Napisano 04 sierpień 2016 - 11:31
Witam wszystkich, mam problem z tym oto liczydłem... został zakupiony rok temu i do końca sezonu działał bez zarzutu. Aż do wiosny tego roku jak chciałem po zimie go uruchomić. Wyświetlacz się nie włączał a jeśli się włączył świeciły się wszystkie segmenty jednocześnie, fakt raz udało mi się go włączyć ale jak się wygasił już mi się nie udało tego włączyć. Teraz mam czas by się tym zająć. Macie jakieś pomysły? Baterie wymieniłem.