SPIKE, jest w ogóle opcja naprostowanie czegoś takiego? Troche mi roweru szkoda bo to Bianchi... co prawda stal, ale wiernie służyła za rower zastępczy. Pozdr!

zmiana bebenka w starej szosie
Started By
Gosc_senjiro_*
, 20 mar 2009 13:41
23 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 listopad 2011 - 20:29
od takich rzeczy są nasi producenci ram stalowych, Orłowski i jemu podobni.
Oni mogą sie wypowiedzieć i ewentualnie naprostować prawidłowo symetrycznie rame , byle komu raczej bym nie dawał.
Oni mogą sie wypowiedzieć i ewentualnie naprostować prawidłowo symetrycznie rame , byle komu raczej bym nie dawał.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 22 listopad 2011 - 23:03
Hm, przyznam że zdążyłem zapomnieć o sprawie, ale z tego co mi świta to wsadziłem koło od sąsiada i weszło idealnie. Poradziłem sobie z problemem jeśli dobrze pamiętam maksymalnie przesuwając na podkładkach oś i jeszcze przecentrowując- działało fajnie, ale niedawno zmieliłem przerzutkę wraz z hakiem i rower poszedł do archiwum, zwłaszcza że koniec sezonu. Poleciała jedna szprycha, poza tym koło ma bicie w pionie mocne więc na wiosnę jednak zaplotę po bożemu na 105tce koło.
Napisano 01 grudzień 2011 - 15:43
Ja zmieniając bębenek z 7 na 8 zakupiłem bębenek deore,do 105(1055)pasuje jak trzeba,oś została ta sama,nie ma potrzeby rozginać widełek,przesunięciu uległy konusy w stronę napędu.Jedyne co to wszystkie podkładki muszą być wyjęte.Kontry na konusach dobrze trzymają,uszczelnienie pasuje ze 105,nawet nie potrzeba koła dawać do ponownego centrowania,jest idealnie na środku :-)
Dodaj odpowiedź