Parę słów wyjaśnienia - zapytałem o AX-y, bo sam mam słabe doświadczenia z ta firmą - kupiłem kiedyś ich hamulce, które kosztowały walizkę pieniędzy i się rozczarowałem. Dokupiłem "na próbę" Ciamillo Zero Gravity OG-05 Ti (tak ze 3x tańsze ale o zbliżonej wadze) i się okazało, że jednak lekkie i ładne hamulce mogą też bardzo dobrze hamować. Dlatego zostawiłem ZeroG a AX-y opędziłem a eBayu ze sporą stratą. Będę też odradzał ten ich wyrób, bo to drogie gówno. Jedynie wygląda nieźle, ale Ciamillo też ;-) .
Na lekkich kołach jeździłem (wciąż jeżdżę) i nawet mi zostało 1,5 kompletu (bo jedna obręcz pękła na podjeździe), ale są to zestawy po około 1000-1100g a teraz chcę coś poniżej 800g - nie dlatego, że potrzebuję, tylko dlatego, że po prostu tak chcę. Warunek jest jeden - mają być użyteczne i nie mają prawa pęknąć jak Extreme Nano jak ma 40 km do hotelu (straszne gówno,dobrze, że przynajmniej na piatach Tune :evil: ) Też je przy okazji odradzam, chociaż pewnie mają wielu zwolenników i zadowolonych użytkowników.
A poza tym - piękny ranek był dziś na rower :-) I nic nie połamałem...

Temat jest zamknięty