macie może jakieś pomysły na superpancerne koła na miasto do ostrego? waga nieistotna, liczy się tylko wytrzymałość! (no i żeby cena była 'studencka')
p.s. czy takie kółka z oponkami 25-27 będą dużo słabsze od kółek 26" z oponką 1,5 plecioną na 3X, w sumie opony podałem żeby mieć jakieś uwzględnienie amortyzacji, koła będą katowane krawężnikami i polskimi nawierzchniami, wga rowerzysty 85 kg (i cholera nie chce spaść!)
Mavic cxp33 lub open pro - 36 h zaplot x3 , szprychy sapim 2mm . Cena może spora ale koła są nie do zdarcia - nie omijam dziur - podnosze tylko 4litery.
cxp33 - oczkowane , są nieco cieższe od open pro , bardziej aero i sztywniejsze.
open pro - niski profil , podwójnie oczkowane , komfortowe.
Piasty , Miche- mocne i sprawdzone - na stronie miche są wersje na ulice ale nie wiem czym one się różnią od pista - może uszczelnienia są lepsze a może tylko nazwą ;-) .
Do tego jeszcze michelin krylion carbon i nie bedziesz żałował żadnej wydanej złotówki .
Czasem można kupić te obręcze za bardzo fajne pieniądze - sam kupiłem za niemal połowe nówki :-D . Wszystko dzięki temu , że obręcze na 36h nie cieszą się takim wzięciem jak 32 czy 28 h.