Dzisiaj byłem w Czechach na czasówce dł 28km więcej tu http://www.sk-mp.cz/...cassovka_09.pdf .
Trasa nie była taka groźna jak na profilu.
Jechałem na zwykłym rowerze szosowym do którego zamontowałem lemondke. Rozgrzewka to nieco ponad 50min jazdy po szosie z kilkoma mocniejszymi akcentami. Trasa składała się z 1 pętli, po starcie wiało nieco z boku, wystartowałem mocno ( może trochę za mocno i po ok 6km gdy pojawił się przeciwny wiatr zgubiłem rytm i nieco spadła moja koncentracja :-/ . Na szczęście po półmetku wiatr zaczął sprzyjać i się rozkręciłem.
W sumie wykręciłem czas 40:28 co daje średnią 41,5 km/h. Na trasie dogoniłem zawodnika startującego 1min wcześniej, a mnie dogonił zawodnik który startował 2 min za mną, średnia jak dla mnie całkiem przyzwoita, choć nie jestem do końca zadowolony bo popełniłem kilka błędów i mam takie odczucie że nie wyjechałem się na maksa. Mogłem urwać może i 30s. Do najlepszych straciłem ok 3 min, troch przez to że oni jechali na kozach mieli dysk i czasowe kaski.
Dodam że była to moja jak na razie najdłuzsza czasówka, było nieźle, choć mogło być nieco lepiej ;-) .
Tompoz w zeszłym roku na tej samej trasie startował Mirek Dyka i zrobił czas 39:09, najlepszi mieli podobne czasy do tegorocznych więc chyba nie jest ze mną tak źle.
brawo Mariusz. Jak wiesz Mirek bardzo chwalił sobie Czeskie starty. Gratuluje wyniku jestem pod wrażeniem twojego wytrenowania. Mariusz mam pytanie czy ty masz licencje Polska U-23 czy jakas inną oraz czy bmasz czeską licenjce jak Mirek jelsi tak to jaka.
Szkoda ze Mirek odpuścił sezon, nie wnikajac wszczegóły bo go nie pytałem bo to prywatna sprawa prawie wogle nie jeżdzi. I rzuc Mariusz przy okazji trochę danych o tętnie ze startu w odniesieniu do twojego hr max. oraz tego progu okreslonego podczas badań w terenie.
Tompoz
jeszcze raz gratulecje