Jakie spodenki?
Posted 28 July 2009 - 07:30
Posted 28 July 2009 - 07:41
Posted 28 July 2009 - 10:12
Gosc_kobrys_*
Posted 28 July 2009 - 12:35
Posted 28 July 2009 - 14:57
Posted 31 July 2009 - 12:51
Chętnie poczytałbym Wasze opinie o spodenkach - zwłaszcza craft csc, biemme lub shimano
Moje stare juz mnie uwierają i staje sie to dośc denerwujące.
Pozdrawiam ;-)
Posted 31 July 2009 - 13:08
W przyszłym miesiącu jade na roboty, zarobi się trochę grosza i kupie set CAISSE D'EPARGNE 2009 http://www.bobshop.d...ARGNE-2009.html
Zobaczymy jak będzie
Gosc_Dominik_*
Posted 31 July 2009 - 13:40
Posted 31 July 2009 - 13:47
z ciuchami wszystkimi jest tak samo jednemu beda pasowac innemu nie dlatego tak wazna jest przymiarka na poczatku
Posted 31 July 2009 - 13:52
Posted 31 July 2009 - 17:11
tez jeżdże w stroju kelly's (taki sam) i jestem bardzo zadowolony
mnie nic nie obciera sladow tez zadnych nie zostawia:)
z ciuchami wszystkimi jest tak samo jednemu beda pasowac innemu nie dlatego tak wazna jest przymiarka na poczatku
No tak w sumie tak, znaczy mi się w nich tylko gąbka (pampers) nie podoba, w miejscu gdzie się kończy nie jest to wykończone jakoś porządnie, tylko po prostu ucięte i w tym miejscu obciera, no ale jak widac nie kazdy to odczuwa. Szkoda że ja akurat czuje i to dośc wyraznie :/
Posted 01 August 2009 - 10:18
mam jeszcze pytanie czy w tej cenie można dostać cos lepszego
Posted 03 August 2009 - 23:53
Posted 05 August 2009 - 19:29
jest taka mozliwosc, czy to tylko moje zwidy? bo troche czulem krocze dzis (czy to moze jakis wyjatkowy dzien poprostu)?
Posted 16 August 2009 - 16:23
bikestacja.pl - wkładka verge, na krótkie wypady na mtb dają radę, ale dłuższa jazda po szosie nie należy do najprzyjemniejszych, szelki są mocno wykrojone, po roku lycra się porozciągała w biodrach i nie leżą już dobrze. cena ~120pln ocena 3/10
quest - wkładka 4d extreme road, gruba z tyłu, wygodna tylko przy górnym chwycie przy mostku, gdyby jej grubość była taka sama na całej długości to byłoby pewnie znośnie, przewiewne szelki z siatki, ale są za mało wykrojone z przodu, gumki na końcu nogawek za ścisłe. cena 100pln ocena 3/10
craft csc - wkładka o takiej samej grubości na całej długości, za mało wykrojone szelki, dobrze dopasowane w biodrach. cena ~100pln ocena 4/10
ASSOS FI. UNO - wkładka jest po prostu genialna, nie ma najmniejszego ucisku na genitalia, trzyma je w jednym miejscu, wkładka pozostaje w tym samym miejscu. Rewolucyjny materiał, świetnie odprowadzający pot do tego stopnia, że szelki są wykonane z tego samego materiału co nogawki spodenek, siateczka wzdłuż linii kręgosłupa. Nietypowy krój, nogawki 2,5cm krótsze od moich poprzednich spodenek, ale nie przeszkadza mi to. Wszyte małe elementy odblaskowe, ściągacz na dole nogawki nie uciska. Jedyny ich minus: nie chcę już używać moich poprzednich spodenek oraz czeka mnie wydatek zakupu drugiej pary
Podsumowanie:
Różnica w komforcie pomiędzy spodenkami za 100pln a 500pln jest ogromna, spodenki assos nie dostały 10/10 punktów tylko dla tego, że jest to najniższy model, najwyższy kosztuje dwa razy tyle i najprawdopodobniej zasługuje na maksymalną ocenę.
Gosc_michaelk_*
Posted 17 August 2009 - 21:18
Niedawno kupiłem takie spodenki http://www.mikesport...- 4 waypad.html
i niestety zawiodłem się, wcześniejsze które używałem Berknera zużyte po wielu tysiącach km, aż wstydzę się przyznawać ile w nich jeździłem, może wkładka była już zużyta, ale inne właściwości, poza przetarciem i dziurą, czyli wygoda, ergonomia pedałowania była na bardzo dobrym poziomie.
To co producent podaje w opisie tego produktu to kłamstwa.
Może wkładka jest wygodna, ale do siedzenia na rowerze, nie do jazdy.
Wkładka jest duża, szeroka i bardzo gruba, co może poprawia komfort siedzenia, ale podczas pedałowania to problem, pominę to że podczas upału jest gorąco i kanaliki we wkładce reklamowane przez producenta to bzdura. Największy problem to to, że spodenki nie spełniają swojej podstawowej funkcji, czyli zapobieganie obtarć i odparzeń - wręcz przeciwnie, jadąc w bieliźnie i zwykłych spodniach nigdy nie miałem problemu podrażnień takich jak w przypadku tych spodenek. Wkładka nie dopasowuje się tak jak miała, w ogóle źle się układa i powoduje dodatkowy dyskomfort, bo np. z lewej strony mi wystaje a z prawej już nie ma wkładki. Dodatkowo chyba za dużo materiału jest pod wkładką, bo podczas pedałowania porusza się, jeździ po siodełku. A przy mocniejszym pedałowaniu, jak mięśnie pośladków bardziej pracują uczucie dyskomfortu jest jeszcze większe. Generalnie ten produkt powinien zostać zutylizowany, a nie sprzedawany pod nazwą spodenek rowerowych.
I muszę przyznać, że to czego się obawiałem czyli szelek nie sprawiają kłopotu, są z siateczki i prawie nie czuję, że je mam na sobie.
Naprawdę szczerze odradzam spodenki MARETO.
Szkoda, że wyrzuciłem 125zl do kosza, mam nadzieję, że innym uda się tego uniknąć.
Pozdrawiam
Posted 19 April 2010 - 12:19
Chodzi mi o to, czy spełniają podstawowe wymagania i czy "NAJNOWSZA SUPER WKŁADKA HT-90" jest faktycznie taka super?
w opcji "szukaj" nie znalazłem
Posted 07 May 2010 - 19:35
http://www.mikesport...z-szelkami.html
Czytam kolejny wątek ale możliwości jest tyle i opinii za jak i przeciw że nie wiem co brać. Z początku chciałem jakieś najprostsze za 50zł ale jak czytam to zdecydowanie lepiej dopłacić i mieć spokój.
Bardzo bym prosił jeśli mógłby ktoś wskazać model godny polecenia z linku który podałem tak do 80-90zł Rogelli zdają się ciekawe ale wkładka COOLMAX ponoć kiepska. W grę wchodzą jeszcze jakieś inne miejsca z polecanym produktem.
Z góry dzięki.
Posted 07 May 2010 - 22:26
Mam model Paris - już go nie ma w ofercie, ale to coś na poziomie MADRID: http://www.mikesport...we--szelki.html
Ja uważam, że ta niebieska wkładka jest całkiem dobra, w porównaniu ze starym pampersem to niebo, a ziemia.ale wkładka COOLMAX ponoć kiepska
Uważaj na rozmiar - szelki Rogelli ma bardzo ciasne.
Jestem niewielkiego wzrostu (170), a musiałem wymienić na XL, bo mnie cisnęły w ramiona (normalnie jeździłem w L-kach).
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Posted 08 May 2010 - 08:27

This topic is locked