Skocz do zawartości

Jakie spodenki?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
228 odpowiedzi w tym temacie

#141 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 28 lipiec 2009 - 07:30

Ostatnio byłem w GO sporcie w Łodzi i widziałem spodenki z ich logo za chyba 119 w przecenie ze 140 chyba.. Obejrzałem je dokładnie i mają wkładkę "podobną" na 1 rzut oka w kształcie do moich Craftów ...ale tu kończą się podobieństwa. Wkładka w dotyku zupełnie inna,mniej "jędrna" i jakość tych spodenek o wiele gorsza a za swoje dałem 139zł więc jednak "markowe" ciuchy różnią się czasem a za swojej fortuny nie dałem. Z drugiej strony nie bardzo mi się widzi kupować coś za 300 zeta bo po 1 nie mam kasy tyle :-) a po drugie patrz 1 ale póki co nie narzekam na swoje;)

#142 Itek

Itek
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 lipiec 2009 - 07:41

Nie twórzmy stereotypów z tym USA. Ostatnio czytałem zagraniczny test najwyższego modelu Pearl Izumi, komplet (koszulka+spodenki) kosztował 500USD i wyraźnie według recenzentów cena była za wysoka i podkreślano to kilkakrotnie w tekście. Do nich kryzys dotarł o wiele wcześniej :-)

#143 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 28 lipiec 2009 - 10:12

może i dotarł kryzys do usa ale nie zmienia to faktu że ceny są tu i tam takie same (a czasem tam mniejsze nawet) tyle że tam zarabia się więcej :lol: W tym układzie ich narzekania mają trochę inny wymiar.

#144 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 28 lipiec 2009 - 12:35

ja sie chyba skuszę na te spodenki Cervelo TT - ale oryginalne castelli - zobaczymy ile to warte - dorzuci mi ktoś na koszulkę ;) ??

#145 ptx

ptx
  • Użytkownik
  • 124 postów
  • Skądpolska

Napisano 28 lipiec 2009 - 14:57

a co myślicie o odzieży dura ace?

#146 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 31 lipiec 2009 - 12:51

Witam
Chętnie poczytałbym Wasze opinie o spodenkach - zwłaszcza craft csc, biemme lub shimano :lol:
Moje stare juz mnie uwierają i staje sie to dośc denerwujące.
Pozdrawiam ;-)

#147 Waco

Waco
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 31 lipiec 2009 - 13:08

Jeżdże w stroju kelly's (nie jestem pro, hehe :) ), i powiem szczerze, nie kupujcie tych spodni (pro team), wkładka którą tam założyli jest beznadziejna, obciera i pozostawia po sobie bardzo nieciekawe ślady. Szczerze żałuje tego zakupu, który dokonałem w pośpiechu, bo było tanio, bo było pod kolor roweru.
Dołączona grafika
W przyszłym miesiącu jade na roboty, zarobi się trochę grosza i kupie set CAISSE D'EPARGNE 2009 http://www.bobshop.d...ARGNE-2009.html
Zobaczymy jak będzie :)

#148 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 31 lipiec 2009 - 13:40

Ostatnio zmieniłem stare, nieco zdarte już castelli na takie sv które są na alledrogo za 65zł. Bardzo ok spodenki, w porównaniu do castelli to nieco inny materiał (mimo ze niby te same materiały w tym samym stosunku) i dużo lepszy pampers, grubszy, większy, dość twardy pod tyłkiem i dużo bardziej miękki na bokach.

#149 Artuus

Artuus
  • Użytkownik
  • 35 postów
  • SkądTarnów

Napisano 31 lipiec 2009 - 13:47

tez jeżdże w stroju kelly's (taki sam) i jestem bardzo zadowolony :) mnie nic nie obciera sladow tez zadnych nie zostawia:)

z ciuchami wszystkimi jest tak samo jednemu beda pasowac innemu nie dlatego tak wazna jest przymiarka na poczatku

#150 ptx

ptx
  • Użytkownik
  • 124 postów
  • Skądpolska

Napisano 31 lipiec 2009 - 13:52

używa ktoś spodenek specialized?jak wypadają ,zamierzam nabyć komplet.

#151 Waco

Waco
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 31 lipiec 2009 - 17:11

tez jeżdże w stroju kelly's (taki sam) i jestem bardzo zadowolony :) mnie nic nie obciera sladow tez zadnych nie zostawia:)

z ciuchami wszystkimi jest tak samo jednemu beda pasowac innemu nie dlatego tak wazna jest przymiarka na poczatku

No tak w sumie tak, znaczy mi się w nich tylko gąbka (pampers) nie podoba, w miejscu gdzie się kończy nie jest to wykończone jakoś porządnie, tylko po prostu ucięte i w tym miejscu obciera, no ale jak widac nie kazdy to odczuwa. Szkoda że ja akurat czuje i to dośc wyraznie :/

#152 ptx

ptx
  • Użytkownik
  • 124 postów
  • Skądpolska

Napisano 01 sierpień 2009 - 10:18

po przemyśleniach zdecydowalem sie na spodenki ENDURA-FS260 Pro ( w sumie na cały komplet)
mam jeszcze pytanie czy w tej cenie można dostać cos lepszego

#153 tropheus

tropheus
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądPszów

Napisano 03 sierpień 2009 - 23:53

A co myślicie o tych spodenkach?
http://allegro.pl/it...iss_orygin.html

#154 dedzior21

dedzior21
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skądrzeszów

Napisano 05 sierpień 2009 - 19:29

panowie, pytanie z innej beczki --> czy wkladka w polowie mokra (po praniu), zalozona, i jezdzona mogla w jakis sposob stracic swoje wlasciwosci amortyzujace? kurde, szkoda gadac, 2 godziny mi schly w lazience, i 30 min na mnie, i musialem szybko jechac na mete tdp w rzeszowie a pozniej jeszcze pokrazylem 80 km w obie strony odprowadzajac kolarzy do hoteli, a pozniej w strone krynicy ekipy montazowe ( :) ).

jest taka mozliwosc, czy to tylko moje zwidy? bo troche czulem krocze dzis (czy to moze jakis wyjatkowy dzien poprostu)?

#155 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpień 2009 - 16:23

Z racji tego, że mam 4 różne pary spodenek, napiszę krótką recenzje. Ocena od 0 do 10.

bikestacja.pl - wkładka verge, na krótkie wypady na mtb dają radę, ale dłuższa jazda po szosie nie należy do najprzyjemniejszych, szelki są mocno wykrojone, po roku lycra się porozciągała w biodrach i nie leżą już dobrze. cena ~120pln ocena 3/10

quest - wkładka 4d extreme road, gruba z tyłu, wygodna tylko przy górnym chwycie przy mostku, gdyby jej grubość była taka sama na całej długości to byłoby pewnie znośnie, przewiewne szelki z siatki, ale są za mało wykrojone z przodu, gumki na końcu nogawek za ścisłe. cena 100pln ocena 3/10

craft csc - wkładka o takiej samej grubości na całej długości, za mało wykrojone szelki, dobrze dopasowane w biodrach. cena ~100pln ocena 4/10

ASSOS FI. UNO - wkładka jest po prostu genialna, nie ma najmniejszego ucisku na genitalia, trzyma je w jednym miejscu, wkładka pozostaje w tym samym miejscu. Rewolucyjny materiał, świetnie odprowadzający pot do tego stopnia, że szelki są wykonane z tego samego materiału co nogawki spodenek, siateczka wzdłuż linii kręgosłupa. Nietypowy krój, nogawki 2,5cm krótsze od moich poprzednich spodenek, ale nie przeszkadza mi to. Wszyte małe elementy odblaskowe, ściągacz na dole nogawki nie uciska. Jedyny ich minus: nie chcę już używać moich poprzednich spodenek oraz czeka mnie wydatek zakupu drugiej pary :lol: cena >500pln ocena 9/10

Podsumowanie:
Różnica w komforcie pomiędzy spodenkami za 100pln a 500pln jest ogromna, spodenki assos nie dostały 10/10 punktów tylko dla tego, że jest to najniższy model, najwyższy kosztuje dwa razy tyle i najprawdopodobniej zasługuje na maksymalną ocenę.

#156 Gosc_michaelk_*

Gosc_michaelk_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2009 - 21:18

Chciałbym pisząc tą odpowiedź ostrzec innych przed zakupem szajsu jakim są spodenki MARETO z wkładką 4waypad.
Niedawno kupiłem takie spodenki http://www.mikesport...- 4 waypad.html
i niestety zawiodłem się, wcześniejsze które używałem Berknera zużyte po wielu tysiącach km, aż wstydzę się przyznawać ile w nich jeździłem, może wkładka była już zużyta, ale inne właściwości, poza przetarciem i dziurą, czyli wygoda, ergonomia pedałowania była na bardzo dobrym poziomie.

To co producent podaje w opisie tego produktu to kłamstwa.
Może wkładka jest wygodna, ale do siedzenia na rowerze, nie do jazdy.
Wkładka jest duża, szeroka i bardzo gruba, co może poprawia komfort siedzenia, ale podczas pedałowania to problem, pominę to że podczas upału jest gorąco i kanaliki we wkładce reklamowane przez producenta to bzdura. Największy problem to to, że spodenki nie spełniają swojej podstawowej funkcji, czyli zapobieganie obtarć i odparzeń - wręcz przeciwnie, jadąc w bieliźnie i zwykłych spodniach nigdy nie miałem problemu podrażnień takich jak w przypadku tych spodenek. Wkładka nie dopasowuje się tak jak miała, w ogóle źle się układa i powoduje dodatkowy dyskomfort, bo np. z lewej strony mi wystaje a z prawej już nie ma wkładki. Dodatkowo chyba za dużo materiału jest pod wkładką, bo podczas pedałowania porusza się, jeździ po siodełku. A przy mocniejszym pedałowaniu, jak mięśnie pośladków bardziej pracują uczucie dyskomfortu jest jeszcze większe. Generalnie ten produkt powinien zostać zutylizowany, a nie sprzedawany pod nazwą spodenek rowerowych.
I muszę przyznać, że to czego się obawiałem czyli szelek nie sprawiają kłopotu, są z siateczki i prawie nie czuję, że je mam na sobie.

Naprawdę szczerze odradzam spodenki MARETO.
Szkoda, że wyrzuciłem 125zl do kosza, mam nadzieję, że innym uda się tego uniknąć.

Pozdrawiam

#157 8rvb

8rvb
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 kwiecień 2010 - 12:19

Trochę odświeżę temat. Mam pytanie co do tego kompleciku , a właściwie co do spodni z tego kompletu.

Chodzi mi o to, czy spełniają podstawowe wymagania i czy "NAJNOWSZA SUPER WKŁADKA HT-90" jest faktycznie taka super?

w opcji "szukaj" nie znalazłem

#158 PawelM

PawelM
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 maj 2010 - 19:35

Do tej pory śmigałem w zwykłych spodenkach ale wypadało by w końcu zakupić coś z wkładką. Jako że mieszkam w Krakowie zaciekawiła mnie oferta tegoż sklepu :
http://www.mikesport...z-szelkami.html
Czytam kolejny wątek ale możliwości jest tyle i opinii za jak i przeciw że nie wiem co brać. Z początku chciałem jakieś najprostsze za 50zł ale jak czytam to zdecydowanie lepiej dopłacić i mieć spokój.
Bardzo bym prosił jeśli mógłby ktoś wskazać model godny polecenia z linku który podałem tak do 80-90zł Rogelli zdają się ciekawe ale wkładka COOLMAX ponoć kiepska. W grę wchodzą jeszcze jakieś inne miejsca z polecanym produktem.
Z góry dzięki.

#159 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 07 maj 2010 - 22:26

PawelM, ja jeżdżę w spodenkach Rogelli, i dają radę.
Mam model Paris - już go nie ma w ofercie, ale to coś na poziomie MADRID: http://www.mikesport...we--szelki.html

ale wkładka COOLMAX ponoć kiepska

Ja uważam, że ta niebieska wkładka jest całkiem dobra, w porównaniu ze starym pampersem to niebo, a ziemia.

Uważaj na rozmiar - szelki Rogelli ma bardzo ciasne.
Jestem niewielkiego wzrostu (170), a musiałem wymienić na XL, bo mnie cisnęły w ramiona (normalnie jeździłem w L-kach).

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#160 Kara¶89

Kara¶89
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądKonin/Poznań

Napisano 08 maj 2010 - 08:27

Bardzo polecam bokserki termoaktywne. Świetna sprawa jeżeli ktoś ma problem z otarciami pachwin takie bokserki potrafią wspaniale chłodzić i odprowadzają wilgoć, są bardzo lekkie i prawie ich nie czuć na sobie.